Jemnice chystá reakci na pomluvy aktivistů

Na radnici v Jemnici se podle informací Občasníku intenzivně pracuje na reakci pro spolek aktivistů „Za dobrý život na Jemnicku“ za udání radního Ervína Reegena.

Zastupitelé města dostali udání na radního Ervína Reegena, který směnil soukromou chatu se zemědělcem Kolářem na Vranovské přehradě.

Udání dostali všichni zastupitelé Jemnice kromě radního Ervína Reegena, proto se v politických kuloárech města mluví o kacířském soudu jako ze středověku. U středověkých kacířských soudů nešlo o vinu nebo nevinu, ale o odstranění nepohodlné osoby ze společenského života. Radní Reegen se o udání aktivistů dozvěděl až z dotazů svých kolegů.

Aktivisté spolku „Za dobrý život na Jemnicku“ viditelně nestáli a nestojí o vysvětlení radního Reegena, ale sledují své politické cíle. Viditelně se snaží odstranit radního Reegena z dalších hlasování o záměrech zemědělce Koláře v Jemnici. Kolář se snaží o přestavbu místních zemědělských objektů na moderní farmy. Nedávno Kolář získal ocenění Manažer roku 2020 pro zemědělství.

V politickém prostředí Jemnice lze pozorovat aktivity a konzultace formy odpovědi místních politiků na udání o radním Reegenovi. Definitivní podobu odpovědi konzultuje radnice s právníkem města.

Lze očekávat usnesení případně tiskovou zprávu ve které vedení města vyjádří důvěru radnímu Ervínu Reegenovi a odmítne snahy aktivistů vytvořit možnou podjatost radního Reegena při hlasování o postoji města Jemnice k záměrům zemědělce Koláře.

Místní politici očekávají i další ataky dobré pověsti ze strany představitelů spolku „Za dobrý život na Jemnicku“. Považuje se totiž za pravděpodobné, že se aktivisté pokusí o vstup do místní politiky v podzimních komunálních volbách. Udání na radního Reegena tak jsou jen pouhou formou předvolebního boje a ochrana dobrých mravů je pouze v rukách místních politiků.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů