bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Laine opět rozhodl prodloužení. Dává góly jen, když nejsem na ledě, smál se Voráček

22. října 2021, 12:15

Vojtěch Balon

Minulou sezónou po výměně z Winnipegu do Columbusu se Patrik Laine protrápil. Místo vstřelených gólů mu závratnou rychlostí přibývaly minusové zářezy v kolonce +/-, finský ostrostřelec se na ledě často zdánlivě jen plahočil a jeho přínos pro tým se limitně blížil nule. Přes léto ale Laine očividně natrénoval a do rozbíhající se sezóny vstoupil skvěle.

Po čtyřech odehraných zápasech má Laine na kontě pět bodů včetně dvou vítězných gólů. Jeden z nich vstřelil v noci na dnešek, kdy po krásné akci rozhodl utkání proti New Yorku Islanders.

Laine zavezl puk do útočného pásma, kde se na něj pověsil kapitán Islanders Anders Lee. "Uvažoval jsem nad tím, jestli se nevrátit s pukem do středního pásma, ale věděl jsem, že mají za sebou dlouhé střídání, tak bych mohl něco zkusit," popsal začátek své akce finský snajpr.

Patrik Laine nakonec Leeho setřásl a z pravého kruhu se trefil přesně pod vyrážečku Ilji Sorokina. "Trenér brankářů Manny Lagace mi říkal, ať to zkusím pod vyrážečku, evidentně je to Sorokinova slabina," dodal.

Columbus díky této akci udolal favorizované Ostrovany 3:2 po prodloužení a ze čtyř zápasů má bilanci tří výher a jediné porážky. V nově zrekonstruované kabině Blue Jackets očividně panuje skvělá nálada, což dokládá i pozápasový rozhovor Jakuba Voráčka. "Vypadá to, že Patty (Laine) dává góly jen, když nejsem na ledě. Musím si s ním promluvit," řekl pobaveně český reprezentant.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.