Hokej v číslech: Jestřábi zase létají. Co stojí za vzestupem Prostějova?

Foto: Michal Polák, empefoto.cz

Poslední dvě sezony se Prostějovu nepovedly, a to doslova. Letos to je však zatím jiná písnička: po změně realizačního týmu i kostry týmu se jestřábí letce daří. Z dvanácti utkání vyhrála hned osmkrát.

VENKU NEJLEPŠÍM TÝMEM! Družina okolo trenérů Aleše Tottera a Vlastimila Wojnara září na venkovních kluzištích. Však tam zatím vyhrála všechno a ztratila pouze jeden bod. Lepší bilanci nemá v Chance lize nikdo.

OKLEPÁNÍ SE Z INCIDENTU V BENÁTKÁCH. Nebylo to nepříjemné. Na konci září v Benátkách nad Jizerou nedohrál zápas bek Petr Krejčí, který schytal puk do obličeje. Ještě doteď se celá situace řeší, Prostějov podal i stížnost kvůli chybějící sanitce. Tým se však semknul a nenechal se rozhodit – vyhrál pět utkání po sobě: postupně porazil právě Benátky, Kolín, Šumperk, Kadaň a pak Jihlavu.

Zítra bude Český hokej řešit kauzu ohledně chybějící sanitky na zápase HC Benátky nad Jizerou – LHK Jestřábi Prostějov ℹ V článku rozhovor s šéfem Prostějova, vyjádření svazu i postoj Benátek ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Úterý 5. října 2021

POVEDENÉ PŘESILOVKY I OSLABENÍ. Jestřábi v početních výhodách nastříleli 12 branek a jejich úspěšnost využití je třetí nejlepší v celé soutěži (27,27 %). A oslabení? Tam patří Prostějovu taktéž třetí pozice – 87,72 %.

FANOUŠCI JSOU ZPĚT. V Prostějově byla vždy tradičně jedna z nejlepších atmosfér. Poslední ročníky ale i příznivci klubu dali pocítit nespokojenost s výsledky. Letos však chodí v hojném počtu: Jestřábi mají po Vsetínu nejvyšší průměrnou domácí návštěvnost (1367). Na derby proti Přerovu dorazilo 2581 diváků.

DOMINANCE NA BULY. Prostějovským se daří dost na vhazování: v tomhle ohledu jsou nejlepší ze všech klubů. Průměrně vyhrají 57,59 procent všech buly v zápase. Konkrétně vyniká Jan Kloz (3. místo v soutěži) nebo Tomáš Jáchym.

SPOLEH NA KLÍČOVÉ ÚTOČNÍKY. Jan Kloz, Petr Mrázek a Tomáš Jáchym. Všichni tři borci jsou v TOP 10 bodování Chance ligy. Pokud sečteme všechny jejich body, dostaneme se na číslo 48!

Foto: Nela Dittrichová, hcdukla.cz

NEČEKANÁ OPORA JIŘÍ KLIMÍČEK? Tento osmadvacetiletý bek hrál posledních šest let v zahraničí: zkusil si Francii, Itálii i Polsko. Ostravský odchovanec se letos vrátil do Česka a v Prostějově je nejproduktivnějším bekem týmu. Jeho bilance je skoro bod na zápas (2+9).

BLÁHA JISTOTOU. Ondřej Bláha byl v pozici prvního brankáře v Prostějově už loni. Letos své výkony ještě vylepšil, zasáhl zatím do všech duelů, s čímž se může chlubit jen třebíčský Pavel Jekel, a úspěšnost Bláhy je 91,74 %.

OBOJŽIVELNÍCI BABKA A MOTLOCH. Jelikož má Prostějov aktuálně marodku v obraně, nastupují v zadních řadách útočníci Jakub Babka a Lukáš Motloch. První jmenovaný je tím známý už více let, není to žádné překvapení, že situaci zvládá parádně. Pro Motlocha to je však nová zkušenost. Když je ale potřeba pomoci týmu, tak jsou občas nutná nezvyklá řešení.

ZKUSIT ZLEPŠIT VÝKONY DOMA… Na domácím stadionu by to mohlo být lepší – však vyhrát z šesti zápasů doma jen dvakrát je málo. Pokud tohle moravský tým napraví, tak může letos atakovat opravdu přední příčky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz