Zde může být vaše reklama.

Anglický týden začíná 12. kolo: Sigma jede do Liberce

12. kolo: Sigma jede do Liberce

foto: Petr Pelíšek

22. 10. 2021 - 14:30

Anglický týden čeká fotbalisty SK Sigma Olomouc. Během sedmi dnů odehrají tři utkání – v sobotu nastoupí v Liberci k zápasu 12. kola FORTUNA:LIGY, pak ve středu dohrávají na Slavii a další sobotu mají doma na Andrově stadionu za soupeře 1. FC Slovácko.

Liberec se v úvodu sezony trápí, je čtvrtý od konce, poslední dvě utkání prohrál – doma s Ostravou (0:2) a pak na Slavii (1:3). Hanáci naopak po čtyřech planých kolech zase vyhráli. „Dobře víme, že jsme poztráceli body. Když si to vezmu zpětně – v Boleslavi, doma s Baníkem, v Teplicích… Tam jsme body nechali. Sezóna je teď v jedné třetině a máme dost prostoru, abychom se pomalu horním příčkám přibližovali,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Scházet v olomoucké sestavě už nebude tolik hráčů, jako v předchozích týdnech. Mimo tréninkový proces je pro zranění útočník David Vaněček „U Davida se naštěstí nepotvrdila ruptura zkříženého vazu. Došlo k porušení pouzdra, ale není tak zásadní. Odhodil berle a absolvuje rekonvalescenci u našich fyzioterapeutů. Nedokážu ale odhadnout, kdy by mohl být připraven. Tajně doufáme, že by se mohl zažít připravovat s týmem během další reprezentační pauzy,“ uvedl Jílek.

individuálně trénují útočníci Jakub Yunis a Jan Fiala. Naposledy před týdnem proti Karviné ještě chyběli záložník Kryštof Daněk a obránce Radek Látal, ale ti už by měli být k zápasu připraveni. Stále mimo hru je pro zranění útočník Jegor Golenkov.

Utkání FC Slovan Liberec versus SK Sigma Olomouc se hraje v sobotu 23. října od 16.00 (rozhodčí Tomáš Batík – Martin Leška, Marek Podaný).

Pravděpodobné sestavy
Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Plechatý, Mikula – Gebre Selassie, Havelka  – Koscelník, Stoch, Mészáros – Rondič. Trenér Luboš Kozel.
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Hubník, Jemelka, Zmrzlý – Matoušek, Daněk, Sedlák, Breite, Hála – Růsek. Trenér Václav Jílek.

Další články