Táňa (26): V noci jsem u máminy kamarádky cítila kouř. Až později jsem se dozvěděla, co se tam stalo

Táňa (26): V noci jsem u máminy kamarádky cítila kouř. Až později jsem se dozvěděla, co se tam stalo
Zdroj: Pixabay

Táňa neplánovaně přespala u známé své mamky a zažila tam něco neuvěřitelného. V noci cítila kouř, jako by se něco pálilo. Jeho zdroj ale nedokázala najít. Když to vyprávěla mamce, ta jí prozradila, co se kdysi v oné místnosti odehrálo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 22. 10. 2021 15:00

Vždycky mě příběhy lidí, kteří zažili strašidelného, velmi přitahovaly. Toužila jsem na vlastní kůži okusit něco podobného. V tomto směru jsem se považovala za smolařku, která si o paranormálních jevech může nechat nejvýš zdát. Až nedávná událost všechno změnila.

Přespala jsem u mamčiny staré známé

Pracuji v jedné účetní firmě a právě přicházelo období uzávěrek. Tento čas nesnáším, protože jsem v práci od rána do večera. Ten den bylo jasné, že se domů nedostanu dřív než o půlnoci. Bohužel mi to došlo až v devět večer, kdy mi ujel poslední vlak. Bydlíme na malém městě, kam je velmi těžké se v noci dostat.

Zavolala jsem proto mamce, abych jí řekla, že přespím v práci. Ona mi ale navrhla jiné řešení. ,,Kousek od vás bydlí paní Stáňa. Pamatuješ si ji? Zavolám jí a požádám ji, zda bys u ní mohla přespat. Koneckonců mi to dluží,“ řekla máma. Nadšená jsem z toho nebyla, ale pořád lepší než spát na zemi v kanceláři.

K paní Stáně jsem došla kolem jedné ráno. Čekala na mě s večeří a teplým čajem. Viděla jsem ji v životě asi dvakrát. Jak jsem tak seděla u ní doma, došlo mi, že už je velmi stará. Působila opuštěně a smutně. Ještě hodinu jsme si povídaly, než mě přemohla únava. Stáňa mi ustala na rozkládacím gauči v kuchyni.

V noci jsem v místnosti cítila kouř

Navzdory únavě jsem nemohla dlouho usnout. Neustále jsem se převalovala. Cizí prostředí, pouliční světla, to vše mi nedalo spát. Pak jsem ucítila podivný zápach, jako by se něco pálilo. Napadlo mě, jestli třeba Stáňa nezapomněla vypnout troubu. Vstala jsem a šla to zkontrolovat. Trouba ale byla vypnutá.

Obešla jsem kuchyň a hledala zdroj zápachu. Marně. ,,Co to tedy tak divně smrdí?“ pronesla jsem nahlas. Zápach nabíral na intenzitě. Začalo se mi špatně dýchat. Měla jsem pocit, že se dusím, a začala kašlat. Otevřela jsem okna, abych se mohla nadechnout. Zalezla jsem pod peřinu a vyhlížela ráno, abych mohla odejít.

Usnula jsem na slabé dvě hodiny. Stáňa mi ráno udělala snídani. Musela jsem se jí zeptat, zda to také v noci cítila. ,,Nevíte, jestli někde v noci hořelo? Byl tu cítit kouř,“ zeptala jsem se a Stáňa se na mě významně podívala. ,,A co přesně jsi cítila?“ zajímala se. ,,Jako by se něco pálilo,“ prozradila jsem jí. ,,Jako by se pálily vlasy. Zní to šíleně, co?

Máma mi vysvětlila, co se tam stalo

,,A neviděla jsi tady nějakého muže?“ zeptala se Stáňa. ,,Jako u vás doma? Ne, neviděla. Měla jsem?“ znejistěla jsem a měla z našeho rozhovoru podivný pocit. ,,Roky čekám, až za mnou přijde, a nic. Ty tu jednou přespíš a on se ti hned zjeví? To není spravedlivé,“ hubovala Stáňa. ,,Nevím, o čem mluvíte. Už budu muset jít. Moc vám za všechno děkuji,“ spěšně jsem se rozloučila, abych byla od té bláznivé ženské co nejdál.

Později jsem to mamce vyprávěla. Měla pro mě odpověď. ,,Paní Stáně před lety zemřel manžel. Přišel domů značně opilý, zapálil si cigaretu a usnul. Uhořel právě v té místnosti, kde jsi spala,“ vyprávěla mi máma a mně přejel mráz po zádech. Obratem jsem pochopila slova paní Stáni. Zašla jsem za ní za pár dní. Jen tak, abychom si popovídaly. Ale spíše jsem doufala, že se její manžel v mojí přítomnosti ještě ukáže. Proč? Přece aby ti dva mohli být aspoň na chvíli zase spolu…

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články