Vratislav Mynář: Důrazně se ohrazuji proti tvrzení, že bych manipuloval, nebo dokonce falšoval podpis prezidenta

22. říjen 2021
Výrok týdne

Videozáznamem s prezidentem Milošem Zemanem jak v nemocnici podepisuje dokument o svolání nové sněmovny za přítomnosti jejího končícího předsedy Radka Vondráčka (ANO), chtěl Vratislav Mynář dokázat, že prezident je schopen jednat o své vůli. Ohradil se i proti podezření z nějakého falšování podpisu, ale situací kolem prezidenta se už zabývá policie a také Vojenské zpravodajství a Bezpečnostní informační služba.

Důrazně se ohrazuji proti tvrzení, že já nebo kdokoliv jiný z Kanceláře prezidenta republiky by si dovolil manipulovat nebo dokonce falšovat podpis pana prezidenta. Za okamžik na této obrazovce zveřejním důkaz ve formě audiovizuálního záznamu a činím tak o zájmu ochrany cti a práv prezidenta republiky.
Vratislav Mynář

„Kancléř Mynář proslul výroky o hyenismu a neetickém chování, teď se to ale obrací proti němu. Protože jako občané ČR nyní můžeme říct, že takové jednání, jakého jsme u něj svědky, jsme ještě neviděli, a pokud se někdo dopouští hyenismu, je to on sám,“ říká ve Výroku týdne Marek Orko Vácha, teolog, etik a přednosta Ústavu etiky a humanitních studií 3. lékařské fakulty Univerzity Karlovy.

Už nějaký čas se spekuluje o možné kandidatuře Andreje Babiše? Nakolik je to reálné? Novinář a politolog Vratislav Dostál ze serveru Info.cz tvrdí:

„Andrej po volbách nasadil úplně jiný tón, začal být velmi smířlivý, až bych řekl státnický. Myslím, že už se rozloučil s tím, že by ještě mohl být premiérem, a naprosto se přeorientoval na to, že se pokusí vyhrát prezidentskou volbu.“

Výrok týdne s Janem Burdou najdete v audiozáznamu. Analyzují Marek Orko Vácha, teolog, etik a přednosta Ústavu etiky a humanitních studií Univerzity Karlovy a politolog Vratislav Dostál.

autoři: Jan Burda , lup
Spustit audio

Související