Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Českých Budějovicích se běží poslední RunCzech této sezony. Mezi favority patří Homoláč a Homolková

Pokud si letos ještě chcete v Česku zaběhnout pořádný závod, máte poslední šanci. V sobotu 23. října se koná devátý ročník Mattoni 1/2Maraton České Budějovice. K favoritům mezi muži patří Vít Pavlišta, Jiří Homoláč nebo čerstvý mistr světa v maratonu pro neslyšící Michal Stanovský. V ženské kategorii bude Hana Homolková útočit na čtvrté vítězství v EuroHeroes Challenge. "Máme se na co těšit. Do hlavního závodu je přihlášeno 1600 běžců, zbývá už jen 200 volných míst," říká prezident závodů RunCzech Carlo Capalbo. Půlmaraton startuje ve 13:00, už od 11:00 je na programu tříkilometrový dm rodinný běh, do něhož se registrovalo 800 závodníků.

Letošnímu seriálu RunCzech zatím jasně vévodí Hana Homolková. Triumfovala v Karlových Varech, v Olomouci i v Ústí nad Labem, kde si dokonce vytvořila časem 1:18:10 osobní rekord. „Vyhrát i čtvrtý závod série by bylo krásné. RunCzech mám moc ráda, takže se opravdu těším. Skvělá organizace, atmosféra a diváci jsou vždy dokonalou součástí těchto závodů. A myslím, že i v Českých Budějovicích tomu nebude jinak," uvedla Homolková.

Mezi muži se na trati představí i čeští elitní běžci Jiří Homoláč a Vít Pavlišta. Zaskočit je ale může Michal Stanovský, který si koncem září v polské Varšavě doběhl v maratonu neslyšících pro zlato. „Chtěl bych si to v Českých Budějovicích užít a zlepšit svůj národní rekord neslyšících. Loni jsem tam běžel závod na deset kilometrů. Město se mi líbí, takže se na půlmaraton moc těším," prohlásil Stanovský.

Mattoni 1/2Maraton České Budějovice startuje za podpory statutárního města i kraje na Náměstí Přemysla Otakara II. „Závod je už několik let zařazen mezi významné akce města. Je to vždycky velká událost a sportovní svátek s nezapomenutelnou atmosférou přesahující náš region. Poutá pozornost i za hranicemi. Živé vstupy a pozávodní reportáž nabídne i Česká televize, což je pro nás samozřejmě dobrá reklama," přiblížil Jiří Svoboda, primátor Českých Budějovic. „Historické náměstí Přemysla Otakara II. tvoří samo o sobě nádhernou kulisu. Jak pro běžce, tak i pro mě je závod vždy celkem emotivní záležitostí," doplnil Svoboda.

Na své si v Českých Budějovicích přijdou i diváci, pro které je připraven zajímavý doprovodný program – například  Marathon Music Festival. „Naše akce nejsou pouze pro závodní běžce. Úplní začátečníci nebo rekreační běžci se mohou zapojit do štafetového závodu. A dm rodinný běh je ideálním programem pro celou rodinu. Přimět lidi ke zdravému pohybu vidíme zvlášť v současné době jako za jednu z klíčových aktivit," prohlásil Carlo Capalbo s tím, že každý běžec dostane online diplom, speciální finišerské triko a po doběhu také medaili.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky RunCzech, běh, půlmaraton, závod, České Budějovice, Hana Homolková, Jiří Homoláč, Mattoni, Carlo Capalbo, Vít Pavlišta, Česko, Přemysl Otakar II., Jiří Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českých Budějovicích se běží poslední RunCzech této sezony. Mezi favority patří Homoláč a Homolková  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.