Jablonec nad Nisou má schválený plán zimní údržby pro sezónu 2021-2022

22.10.2021 19:53

Plán zimní údržby na nadcházející sezónu 2021-2022 schválili radní statutárního města Jablonec nad Nisou. Zimní údržba ve městě začíná 1. listopadu a končí 31. března následujícího roku. V městském rozpočtu je na ni pamatováno částkou 20 mil. korun.

Jablonec nad Nisou má schválený plán zimní údržby pro sezónu 2021-2022
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

Město v zimě udržuje téměř 165 kilometrů vozovek, 63 kilometrů chodníků, 135 autobusových zastávek, 22 tisíc m2  parkovišť, 200 přechodů pro chodce a minimálně šestnáct schodišť.

Anketa

Chcete Pekarovou Adamovou za předsedkyni Poslanecké sněmovny?

4%
93%
hlasovalo: 47019 lidí
Po městě je rozmístěno celkem 94 beden s posypovým materiálem, z čehož pět bylo letos přidáno na základě podnětů veřejnosti.  

„V průběhu letošního roku jsme shromažďovali podněty občanů a organizací k zimní údržbě, ty jsme konzultovali, pečlivě vyhodnocovali a dle technických a ekonomických možností zařadili do nového plánu,“ říká ekonomický náměstek Jablonce nad Nisou Milan Kouřil.

„Objemy zimní údržby vozovek zůstaly v podstatě stejné, pouze se změní technologie v některých úsecích. Oproti loňskému roku se nově budeme starat o dalších 130 metrů chodníků. Do plánu je zařazené také nové schodiště z ulice Tovární do ulice Na Ostrohu, přesto upozorňujeme Jablonečany, aby zde byli v zimě opatrní,“ nabádá veřejnost vedoucí oddělení správy komunikací Martin Černý.  

Tradičně se v zimě někde změní dopravní značení, některé ulice budou dočasně jednosměrné, protože zimní období přináší problémy nejen se sjízdností, ale i s parkováním. Zimní údržba se provádí podle schváleného plánu, ulice a chodníky se uklízí dle předem stanoveného pořadí důležitosti. Podrobnosti k zimní údržbě včetně důležitých telefonních čísel budou na www.mestojablonec.cz a v listopadovém vydání Jabloneckého měsíčníku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…