Zde může být vaše reklama.

UNIQA extraliga Dohrávané derby vyhrály volejbalistky VK UP

Dohrávané derby vyhrály volejbalistky VK UP

foto: Petr Pelíšek

22. 10. 2021 - 21:07

V olomoucké sportovní hale UP se ve čtvrtek vpodvečer dohrával zápas 3. kola UNIQA extraligy. Volejbalistky VK UP Olomouc hostily v derby TJ Šternberk. Duel skončil hladkou výhrou domácích ve třech setech.

První sada se rozhodovala už v samotném úvodu, kdy si vysokoškolačky vytvořily rychle velký náskok a kralovaly palubovce. Konečný výsledek 25:11 odpovídal dění na hřišti. Podobně vyhlížela také druhá část zápasu, kdy bylo po podáních exšternberské Kneiflové 8:1 a přes snížení hostů (10:6) to bylo pro Olomouc opět velmi snadné - 25:18. Větší drama nabídl třetí set. Byl vyrovnaný, Šternberk měl blízko k výhře (17:19), ale závěr patřil domácím.

„Především gratuluji hostům k zisku bodu s Ostravou o den dříve. Bylo vidět, že se na nich projevila únava. Šternberk je vždy proti Olomouci mimořádně namotivovaný, my jsme první dva sety vcelku plnili taktické pokyny, ale ve třetí sadě jsme polevili. Naštěstí to dobře dopadlo,“ řekl Martin Hroch, trenér VK UP Olomouc.

„Začaly jsme dobře a tlačily jsme soupeře na servisu. Bylo vidět, že hosté jsou unavení po pětisetové bitvě z předchozího dne. Až ve třetí sadě pro nás přišly trochu komplikace, ale koncovku jsme si pohlídaly,“ uvedla Barbora Gambová, kapitánka VK UP Olomouc.

„První dva sety nemá moc cenu hodnotit. Soupeř to měl jednoduché, my jsme byli po včerejšku ztuhlí. Vzchopili jsme se až ve třetí sadě, ale na domácí už to nestačilo,“ řekl Jan Drešl, trenér TJ Sokol Šternberk.

„Únava ze včerejšího pětisetového zápasu sehrála svou roli. Teprve ve třetí sadě jsme začaly hrát, ale už bylo pozdě. Náš hlavní problém byl příjem. V sobotu ale hrajeme další zápas, musíme se sebrat a zkusit jít dál,“ podotkla Lucia Herdová, kapitánka TJ Sokol Šternberk.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Šternberk 3:0 (11, 18, 21)

Rozhodčí: Možnár, Horký. Čas: 73 minut. Diváků: 150

VK UP Olomouc: Gambová, Kneiflová, Štimacová, Šepeľová, Blancová, Babićová, libero Kulová. Střídaly: Silva, Moscická.
Šternberk: Z. Látalová, Körmendyová, Ramajová, Herdová, Kamidinová, N. Látalová, libero: Slavíková. Střídaly: Abendroth, Kořínková, Vyjídáková.

Další články