Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2021 17:22
Čas čtení 1:05
Dominik Vetrák

Remasterovaná trilogie GTA 3, Vice City a San Andreas je velkým grafickým vylepšením. Ovládání bude jako z GTA V

Remasterovaná trilogie GTA 3, Vice City a San Andreas je velkým grafickým vylepšením. Ovládání bude jako z GTA V
Zdroj: Rockstar Games
TECH
Uložit Uložené

GTA Trilogy je již za dveřmi. V čem budou nové verze odlišné?

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition vychází na PC, PlayStation 4 a Playstation 5, Xbox Series X/S a Xbox One, Nintendo Switch, iOS a Android už 11. listopadu digitální formou. Fyzickou krabičku si budeš moci koupit 6. prosince. GTA III dorazí do služby PS Now už 7. prosince a GTA San Andreas si přes Game Pass budeš moci zahrát hned při vydání.

Čím bude tato trilogie odlišná od předešlých verzí? V příběhu se nic nemění, ale Rockstar předělal herní engine. Vylepší se tak celková vizuální stránka včetně stínů, nasvícení, detailnosti textur, modelů postav a aut či dalších menších grafických úprav. Změny jsou vidět v průběhu celého traileru. Možná si ještě pamatuješ na to, že v GTA 3 byly prsty na rukou spojené a nehýbaly se. V remasteru je to již upraveno.

Doporučeno
10 nejočekávanějších her na říjen a listopad 10 nejočekávanějších her na říjen a listopad 5. října 2021 12:30

Změnily se i efekty vody a počasí, vylepšila se vzdálenost, na kterou dohlédneš, a kompletně předělali i ovládání, které se nyní bude podobat tomu z GTA V (možná tak konečně zvládneme tu misi helikoptérou ve Vice City).

Vylepšené je i samotné míření zbraní. Trailer níže porovnává původní verze GTA s těmi novými. Modely postav místy působí divně, ale musíš mít na paměti, že jde pouze o remaster, ne remake a některé modely jsou staré i více než 20 let.

Domů
Sdílet
Diskuse