Česká Třebová: MŠ U Stadionu byla po rekonstrukci slavnostně otevřena

23.10.2021 11:44

Ještě donedávna byla poslední nezateplenou mateřskou školou v našem městě MŠ U Stadionu, která se osazení rekuperace a celkového zateplení dočkala v letošním roce. Rekonstrukce probíhala od začátku února do konce září.

Česká Třebová: MŠ U Stadionu byla po rekonstrukci slavnostně otevřena
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

Projekt, během jehož realizace našly děti útočiště v prostorách bývalé ZŠ na Lhotce, obsahoval výměnu dřevěných výplní otvorů za nové plastové či hliníkové výplně, osazení vzduchotechnických rekuperačních jednotek do tříd a kuchyně, rekonstrukci sociálních zařízení, výměnu podlahových krytin ve třídách, osazení fotovoltaických panelů na střechu hospodářského pavilonu, výměnu vnitřní elektroinstalace a osazení nových inteligentních svítidel, rekonstrukci plynové kotelny, zateplení obvodových stěn kontaktním zateplovacím systémem a zateplení i výměnu krytiny plochých střech všech pavilonů mateřské školy. Celkové náklady na tuto investiční akci čítají 25 437 000 Kč. Přibližně dvě třetiny z těchto nákladů jsou hrazeny z městského rozpočtu. Zbývajících 8 300 000 bylo spolufinancováno formou dotace ze Státního fondu životního prostředí České republiky.

Slavnostní otevření se konalo ve čtvrtek 21. října dopoledne. Po úvodním přestřižení pásky se zástupci školských zařízení města, městského úřadu, zhotovitele a jeho dodavatelů vydali na prohlídku rekonstruovaných prostorů. Ta byla zakončena vystoupením dětí, kterým bude nové vybavení školky sloužit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…