BK MLADÁ BOLESLAV

Boj o přední příčky pokračuje: Boleslav zavítá na led Dynama

23. 10. 2021
Autor: Adéla Kvapilová
M l. B o l. – Čtvrtina základní části je už nyní minulostí a už se pomalu se rozbíhá ta druhá. Boleslav si po nepovedeném utkání s Morou chce spravit chuť, jenže musí čelit nelehkému soupeři, aktuálně třetímu týmu tabulky, pardubickému Dynamu. Souboj o vrchní místa tabulky startuje v neděli 24. října v enteria aréně od 17 hodin.

Středočeši váznou v zakončení

Po parádních dvou výhrách s čistým štítem spadla klec. Bruslaři v posledních zápasech tápou v koncovce. V nedělním duelu s Třincem obdrželi pět branek, ve čtvrteční domácí předehrávce padli s Olomoucí 0:2. „V přesilovkách jsme měli dost šancí, mohli jsme dát gól. Měli jsme tam tyčky i prázdné branky. Olomouc to v přesilovce sehrála hezky a gól dala,“ hledal příčiny neúspěchu boleslavské družiny Pavel Kousal. „Musíme furt makat, tlačit se víc do brány a musíme víc střílet. Určitě tam pak něco padne,“ dodal mladý forvard.

Právě početní výhody se zdají být brzdícím faktorem. Podle statistik patří Bruslařskému klubu s využitím 17,14 % až jedenáctá příčka v tabulce nejvyšší tuzemské soutěži. Navíc klub v den zápasu s Olomoucí oznámil zranění nejproduktivnějšího boleslavského hráče uplynulé sezony Davida Šťastného, což také může v budoucích dnech i týdnech se sestavou zamávat. „Je to jeden z nejlepších útočníků v lize, takže je jasné, že chybí,“ řekl po zápase s Morou Tomáš Fořt.

Pardubice v popředí, kdo je snajpr Dynama?

Dynamo zažívá velmi povedený start a není se čemu divit. Obměna sestavy před začátkem ročníku přinesla ovoce. Především se stabilizovalo gólmanské duo – Milan Klouček a Dominik Frodl, oba drží úspěšnost nad hranicí 92 % a v tabulce brankářů se nachází do desátého místa. V obraně dominuje Juraj Mikúš, ke kterému se připojil jeho bývalý spoluhráč ze Sparty Jan Košťálek. Kanadskému bodování v týmu vládne, taktéž posila z pražského celku, Robert Říčka. Urostlý útočník má momentálně na kontě 15 bodů za 12 gólů a tři asistence a v počtu vstřelených branek kraluje statistickému okénku celé extraligy. V závěsu pardubické družiny se nachází se 14 body za 3 góly a 11 asistencí exboleslavský David Cienciala.

Dvě výhry v nájezdech, pak prohra o gól

Poslední tři zápasy Východočechů byly poměrně dramatické. Na ledě Třince přišli o hubené vedení 2:1 a duel s loňským šampionem musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Podobně tomu bylo i na půdě pražské Sparty, kde naopak Pardubice v závěru třetí dvacetiminutovky srovnaly na 1:1 a v penaltovém rozstřelu uspěly s jediným povedeným pokusem Roberta Kousala v páté sérii. Naposledy se hráči Dynama střetli s Plzní, se kterou odehráli taktéž vypjatou partii. Gólový účet se otevřel až v závěrečné periodě a byly to Pardubice, které se o slovo přihlásily jako první. Nicméně indiáni dokázali potrestat jejich nedisciplinovanost a otočit na 3:1. Branka Pauloviče v posledních minutách už pouze korigovala konečný výsledek 2:3 z pohledu východočeského celku. „Popravdě jsem dost naštvaný. S takovým výkonem, s jakým jsme sem přijeli, jsme nemohli pomýšlet na vítězství. Dvě třetiny jsme to drželi, pak jsme šli do vedení, a díky zbytečným faulům jsme Plzeň nechali dostat do hry. Víme, že mají skvělé přesilovky, padlo to tam. Myslím, že jsme si to nezasloužili,“ mrzela prohra Dominika Frodla.

V letošním vzájemném duelu vyhrály po skvělém obratu ve třetí periodě Pardubice. Kdo se bude radovat tentokrát?

Sestavy z posledního utkání:

HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Mikuš, Nakládal, Robertson, Košťálek, Kolář, Hrádek, Vála – Paulovič, Poulíček, Camara – Říčka, Roman, Cienciala – Kousal, Musil, Blümel – Koffer, Anděl, Rohlík.

BK Mladá Boleslav: Krošelj (Růžička) – Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Šidlík, Lintuniemi – Dufek, Fořt, Claireaux – Kelemen, Raška, Kotala – Knotek T., Najman, Kousal – Lunter, Bičevskis, Stránský.