Má lásku pro všechny, prozrazuje v Toboganu dcera Mimi o Arnoštu Goldflamovi

23. říjen 2021

Arnošt Goldflam a jeho přátelé v Toboganu. Popřát přišla dcera Mimi, herečka Dana Batulková přinesla dárek v bílé krabičce. Zazpíval a na akordeon zahrál David Lomič a Robert Fischmann. Zpěvem doprovodila Lucia Šoralová. Tobogan moderoval Aleš Cibulka.

Herec, spisovatel, režisér a scénárista Arnošt Goldflam oslavil nedávno pětasedmdesátiny. Narozeniny oslavil ukrajinskou specialitou k obědu – varenyky. Je to jídlo, které si pamatuje z dětství.

Arnošt Goldflam

Do Toboganu si pozval dceru Mimi Irenu Goldflamovou. „Jaký je táta táta?“ zeptal se Aleš Cibulka. „Humorem se snaží sršit a jde mu to, přiznává dcera. Ale po čtyřech už úplně neleze,“ dodává Mimi. „Ale má lásky pro všechny.“

„Já jsem měkkej tatínek,“ komentuje herec. „Nejsem si jist, že ty děti někam vedu.“ Praktikuje výchovu, kterou označuje jako LSD. „To je láska, spolehlivost a důvěra.“

Propiska s planetami jako dárek 

Na pódium přišla i Dana Batulková s bílou krabičkou. Uvnitř byla propiska s věnováním s vyobrazením planet. „Když zkouším s Arnoštem, tak se těším,“ přiznává herečka. V Toboganu zazpívala Lucia Šoralová, jejíž písně si Goldflam pouští doma. 

Soutěžní otázka Toboganu

Co znamená podle Arnošta Goldflama zkratka LSD? Pište na adresu tobogan@rozhlas.cz. 

Proč Arnošt Goldflam nemá rád práce na zahradě? Jak to dopadlo, když zvedl list v trávníku? Berou ho děti vážně? Kdo ho naučil pořádku, pracovitosti a spolehlivosti? Co znamená, když se o někom řekne, že je Mauglí?

autoři: Aleš Cibulka , mka
Spustit audio

Související