Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Siniaková vyhrála v Moskvě čtyřhru, Kontaveitová byla nad síly Vondroušové

Kateřina Siniaková s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou vyhrála turnaj v Moskvě. Ve finále porazily 6:2, 4:6 a 10:8 Kičenokovou a Olaruovou. Naopak Markéta Vondroušová si o titul v ruské metropoli nezahraje. Stříbrná olympijská medailistka v semifinále prohrála 3:6 a 4:6 s devátou nasazenou Anett Kontaveitovou z Estonska.

Siniaková s náhradní partnerkou Ostapenkovou, která zaskočila za Barboru Krejčíkovou, vstoupila do finále skvěle. Vyhrály první čtyři hry a pak hladce získaly úvodní set. Ve druhé sadě naopak odskočily na vedení 4:0 jejich soupeřky. Česko-lotyšský pár snížil na 4:5, ale při vlastním podání pak o sadu přišel.

V rozhodujícím supertiebreaku si turnajové dvojky vypracovaly čtyřbodový náskok a v koncovce proměnily druhý mečbol. Siniaková získala pátý letošní titul. Čtyři předchozí včetně triumfu na olympijských hrách a Roland Garros vybojovala s Krejčíkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová si v Moskvě o titul nezahraje

Vondroušová v předchozích třech zápasech na Kremlin Cupu neztratila ani set, ale na Kontaveitovou nestačila. Do utkání sice vstoupila úspěšným brejkem, ale dvacátá hráčka světa poté získala pět gamů za sebou.

Ve druhém setu dvaadvacetiletá Češka, které patří v žebříčku 35. místo, nabrala ztrátu 2:5, pak však odvrátila dva mečboly a snížila na 4:5. Kontaveitová ale obrat nedovolila a postoupila do pátého letošního finále.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP

Vondroušová naopak v probíhající sezoně počtvrté z pěti pokusů skončila v semifinále. Zápas o finále zvládla jen na olympiádě v Tokiu, zatímco v Lucemburku a v Melbourne ho prohrála a naposledy začátkem října v Chicagu ji o utkání připravila nemoc.

Pětadvacetiletá Kontaveitová bude ve finále usilovat o třetí letošní titul a čtvrtý v kariéře. Její soupeřkou bude třetí nasazená Maria Sakkariová z Řecka nebo domácí Jekatěrina Alexandrovová.

Dnes je v Moskvě také na programu finále ženské čtyřhry, ve kterém si o pátý letošní titul a třináctý celkově zahraje Kateřina Siniaková. Spolu s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska nastoupí proti dvojici Raluca Olaruová z Rumunska a Nadija Kičenoková z Ukrajiny.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články