Americká herečka Brittany Murphyová měla zdánlivě všechno. Úspěšnou kariéru ve filmovém průmyslu, manžela, kterého velmi milovala, bohatství, zdraví, krásu… A ve svých 32 letech měla ještě všechno před sebou. Pak ale přišel ze dne na den střih a slavná kráska byla nalezena mrtvá.

Úmrtí herečky okamžitě rozvířilo řadu spekulací. Pět měsíců po záhadném úmrtí Brittany byl navíc v jejich domě nalezen bez života i její manžel, scenárista Simon Monjack (†40). A svou roli by v tom mohlo hrát i luxusní sídlo, ve kterém dvojice bydlela.

Luxusní sídlo od Britney Spearsové

Herečka si rozsáhlý komplex s veškerým zařízením koupila v roce 2003 za 3,85 milionu dolarů, tedy více než 84 milionů českých korun, od jeho předchozí majitelky - Britney Spearsové (39). Ve svém luxusním domě šest let žila se Simonem Monjackem, se kterým v roce 2007 zpečetili vztah svatbou. O dva roky později, 20. prosince 2009 ráno, však Brittany vydechla naposledy v největší koupelně.

Záhadné úmrtí

Brittany bez známek života objevila její matka Sharon, která ve vile žila společně s manželi. Ta ihned zavolala na tísňovou linku a snažila se přivolat pomoc. Podle její výpovědi Brittany zkolabovala kolem osmé ráno poté, co po několik dní vykazovala příznaky podobné chřipce. Herečku převezli do nemocnice Cedars-Sinai Medical Center, kde byla prohlášena za mrtvou.

Podle vrchního koronera Eda Wintera byl příčinou smrti neléčený zápal plic kombinovaný s chudokrevností a také ovlivněný řadou různých léků, včetně léků na nachlazení nebo proti bolesti. V těle herečky nebyly nalezeny žádné ilegální drogy.

Příběh se opakoval

23. května 2010 čekal na nebohou Sharon další strašný nález. Ve společném domově objevila bez známek života i svého zetě Simona Monjacka (†40), opět tedy přivolala pomoc.

Stejně jako u jeho zesnulé manželky byla ale příčina smrti značně podezřelá. Koroner uvedl, že za smrtí scenáristy stojí akutní zápal plic v kombinaci s anémií. U dvou lidí v nejlepších letech a bez zjevných potíží podobná shoda budí mnoho otázek.

Smrtící plíseň

Jedna z teorií hovoří o tom, že se v luxusním sídle dařilo smrtící plísni, která oba manžele postupně otrávila. V roce 2010 ji však lékařský výzkumný tým vyvrátil.

„Vím jenom to, že měl Simon před smrtí halucinace, že mu z kůže vylézají různé věci,“ uvedla v roce 2013 pro Daily Mail scenáristova matka Linda Monjacková s tím, že měl její syn v domově najít značně rozšířenou plíseň. Ona tak stále věří, že právě ta může za jeho úmrtí.

Duchové po Britney

Další teorie hovořila o přítomnosti jakýchsi nadpřirozených sil. Ty se tam údajně měly dostat již v době, kdy pozemky vlastnila popová diva Britney Spearsová. V době, kdy ve vile bydlela, chodila Britney s Justinem Timberlakem.

V únoru letošního roku se s děsivými detaily o domě svěřila zpěvaččina kosmetička Julianne Kayeová v podcastu We Need to Talk About Britney.

„Měla to sídlo na Sunset Plaza - a to, co teď řeknu, bude znít opravdu divně, ale… Zavolala mi… Měla jsem kamaráda, který ji léčil s pomocí reiki. Přišel za ní, asi za sebou měla propařený víkend a potřebovala si trochu odpočinout. Odešel a ona přísahala, že otevřel nějaký energetický portál, nebo něco takového, a prošly skrz něj temné síly… A prý se ji snažily shodit ze schodů… Nebo něco podobně šíleného,“ popsala Kayeová.

„Bylo to natolik špatné, že odešla. Šla do hotelu Casa Del Mar, zůstala tam a už se do toho domu nikdy nevrátila. Říkala mi: ,Vím, že si budeš myslet, že jsem blázen. Nejsem blázen. Vím, co jsem viděla. Vím, co jsem cítila‘, popsala kosmetička.

Vila, co nosí smůlu

Brittany Murphyová o nadpřirozených silách nikdy nemluvila, ale netajila se tím, že špatné vibrace cítí z místa i ona sama. V rozhovoru krátce po její smrti pro Hollywood Reporter uvedl Monjack, že v domě skoro nechtěla být.

„Naprosto ten dům nenáviděla. Pokaždé, když jsme jeli po Sunset Boulevard, Brit řekla: ,Prosím, můžeme zůstat v hotelu Beverly Bills?‘ Říkal jsem jí: ,Zlato, buďme realisti. Máme svůj dům, 10 tisíc čtverečních stop. Budeme v něm‘,“ popsal Monjack.

Dvojice se údajně v domě nikdy necítila dobře, proto se o rok později plánovali i s Brittaninou matkou odstěhovat do New Yorku. Tam také chtěli založit rodinu.

Kdokoli by měl zájem o kontroverzní sídlo, ten už má dnes ale smůlu. V roce 2013 byl celý komplex stržen k zemi.

VIDEO: Spearsová ve videoklipu k písni Criminal

Video
Video se připravuje ...

Spears ve videoklipu k písni Criminal /Youtube/

Fotogalerie
45 fotografií