Bundesliga - souhrn 9. kola: Porýnské derby bez vítěze

22.10.2021, 22:35, aktualizováno 24.10.2021, 21:25
Komentáře a souhrny
Patrik Schick (© AFP)
Leverkusen neudržel dvougólový náskok a v porýnském derby se rozešel s 1. FC Köln smírně 2:2. Union Berlín veze bod ze Stuttgartu. Freiburg neprohrál ani v devátém zápase sezony, tentokráte vyhrál na půdě trápícího se Wolfsburgu. Lipsko po změně stran zametlo s Fürthem a tři body má i vedoucí duo - Bayern neměl problémy s Hoffenheimem, Dortmund uspěl v Bielefeldu...

VfL Bochum - Eintracht Frankfurt 2:0

24.10.2021 19:30

Góly: 3. Danny Blum, 90+2. Sebastian Polter

Eintracht Frankfurt v týdnu v rámci Evropské ligy nasázel Tomáši Vaclíkovi tři branky a porazil jeho Olympiakos, nicméně v desátém bundesligovém kole si nepohlídal úvod a závěr zápasu. Navíc mu nestačila ni výhoda pokutového kopu. Proto se nachází o pouhé dva body nad sestupovým pásmem. Ovšem Bochum na tom není o mnoho lépe.

Ve 3. minutě adresoval Takuma Asano přihrávku nabíhajícímu Dannymu Blumovi, který si pohlídal ofsajdovou hranu a ve finále celé akce zahrál Kevinu Trappovi na housle - 1:0. V 7. minutě se Anthony Losilla snažil napodobit trefu Patrika Schicka v duelu se Skotskem, jenže na rozdíl od českého reprezentanta to nedopadlo podle představ.

Sebastian Polter poté nešikovně zasáhnul ve vlastní šestnáctce letící míč rukou. Rozhodčí Marco Fritz se šel podívat k videu, aby potvrdil penaltový verdikt. Gonçalo Paciencia však zamířil Riemannovi rovnou do náručí. Neúspěšný exekutor byl už za necelých dvacet minut stažen ze hřiště a nahrazen Samem Lammersem.

"Orli" začali být nervóznější, což si domácí nechtěli nechat líbit. Poločasový hvizd tedy jistě v obou táborech přivítali. V 58. minutě se balon odrazil k Sebastianu Rodemu, jenž mířil nad břevno. Borré pak pobídnul Lammerse, který našel pouze připraveného Manuela Riemanna. Ten ve čtyřiasedmdesáté minutě při zakončení stejného protihráče ani zasahovat nemusel, jelikož jeho hlavička postrádala přesnost.

V závěrečné desetiminutovce našel Makoto Hasebe ve vápně Daichiho Kamadu, který jednoduchou zasekávačkou vyšachoval ze hry Cristiana Gambou, jenže následná střela pravačkou skončila pouze na tyči. Místo vyrovnání tak přišlo potrestání. Christopher Antwi-Adjei ještě Kevina Trappa nepřekonal, ale při následné akci mohl Sebastian Polter střílet do odkryté branky - 2:0. Není divu, že po konci střetnutí zavládlo na Vonovia Ruhrstadionu veliké nadšení.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Union Berlín 1:1

24.10.2021 17:30

Góly: 90+3. Wahid Faghir - 31. Taiwo Awoniyi

Stuttgart málem přišel o svou krátkou sérii neporazitelnosti, která trvala tři zápasy za sebou, a nakonec z duelu s Unionem vydoloval alespoň bod zásluhou vyrovnávací branky z nastavení druhé půle. Do té doby berlínský výběr vedl díky gólu Taiwa Awoniyiho, měl následně velmi blízko spravení si nálady po čtvrtečním nezdaru z Konferenční ligy, náskok ovšem neudržel.

Tohle utkání obecně moc vyložených možností nenabídlo. V podstatě ta první přišla na řadu až ve 31. minutě, kdy došlo také na první změnu skóre. Haraguči vybojoval ve středu pole míč, předal ho na Prömela, který pak uvolnil na levé straně Beckera, ten následně přihrával na hranici šestnáctky, odkud sbíhající si Awoniyi usměrnil střelu parádně k tyči domácí brány.

Vyrovnávat mohl ještě do přestávky Kempf, který se protlačil k hlavičkovému pokusu, avšak balón poslal pouze mimo kýžený a chtěný prostor třech tyček. Naopak na druhé straně hodlal Union navýšit svoje vedení, Haraguči vybídl Awoniyiho, avšak ten tentokráte v koncovce selhal a mířil pouze do zámezí. Stuttgart si poté v 57. minutě svou situaci dost zkomplikoval.

Karazor během jedné minuty obdržel dvě žluté karty, tu druhou v pořadí za vážně nevybíravý skluz vůči Khedirovi, a zaslouženě inkasoval následnou rezultující červenou. I přece se však v oslabení Stuttgart dokázal propracovat k přesnému zásahu. Didavi u vápna prostrčil balón na Faghira, ten si ho narovnal z otočky na svou levačkou a zacílil za záda gólmana Lutheho.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Bayer Leverkusen 2:2

24.10.2021 15:30

Góly: 63. Anthony Modeste, 82. Anthony Modeste - 15. Patrik Schick, 17. Karim Bellarabi

Skóre utkání otevřel v 15. minutě český ostrostřelec Patrik Schick, který si připsal už osmý gól v sezóně. Hned o dvě minuty později na něj navázal Bellarabi. Domácí se ale nevzdali a po dvou gólech Modesteho z 63. a 82. minuty vybojovali remízu.

Oproti utkání s Genkem tentokrát trenér Leverkusenu Seoane nešetřil hlavní ofenzivní hvězdy a na hřiště tak od první minuty vyběhli Florian Wirtz a český kanonýr Patrik Schick. Na straně Kolína byl největší hrozbou Anthony Modeste.

Favorizovaní hosté se okamžitě ujali dirigentské taktovky a snažili se najít skulinku v dobře pracující obraně "Kozlů". Ta ale zkolabovala v 15. minutě, když po chybě nabídla Bayeru příležitost, jíž nepohrdl právě Patrik Schick! Domácí ztratili míč na vlastní polovině, k němu se dostal Diaby, perfektně načasoval pas na českého šutéra a nejlepší český hráč současnosti balón jen tak lehce nasměroval pravačkou za záda vybíhajícího Horna. Pro Schicka šlo už o osmou trefu v sezoně! Famózní forma.

A ve formě je celý Leverkusen, který v 17. minutě přidal další hřebíček do domácí rakve. Andrich si navedl balón do středu vápna, natáhnul na sebe obránce a míč následně přesně předložil nehlídanému Karimu Bellarabimu, jehož bombu už Horn nedokázal zastavit 2:0

Ve 28. minutě se hosté poprvé osmělili a stav utkání mohl zkorigovat Modeste. Hlavičku z pokutového území ale poslal výrazně vedle. Na jeho příležitost navázal ve 32. minutě Jonas Hector, který se nádherně položil do křižné střely, ovšem Hrádecký se natáhl jak dlouhý tak široký a Hectorovu dělovku bravurně zneškodnil. Domácí se i dál tlačili za snížením, ale v první půli si už žádnou další možnost ke skórování nevypracovali.

O přestávce sáhl do sestavy trenér Kolína Baumgart a poslal na hřiště ofenzivního Bakkera. Leverkusen ale v pohodě držel dvoubrankový náskok. V 63. minutě však z čistajasna snížil domácí Modeste. Jonas Hector poslal na zadní tyč krásný oblouček, který se přesně snesl k nohám francouzského snajpra. Ten si míč ještě v klidu zpracoval a v pohodě zavěsil.

Gól samozřejmě vlil "Kozlům" krev do žil a pro hosty přišly těžké časy. Kouč Baumgart poslal do boje ještě Anderssona, Thielmanna a Schindlera. Jejich příchod hru oživil a v 82. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání! A byl to opět Anthony Modeste. Toho po dlouhém autu oslovil právě střídající Andersson a Modeste zblízka překonal Hrádeckého podruhé - 2:2.

Stadion v Kolíně nad Rýnem se prohýbal v základech a hnal Die Geißböcke za vítěznou brankou. Té se ale tribuny nedočkaly, ale i tak odměnily domácí zaslouženým potleskem po vybojované remíze.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach 1:0

23.10.2021 18:30

Góly: 40. Marco Richter

Klub z hlavního města Německa měl na kontě po sedmi kolech hned pět porážek. Následně však dokázal dvakrát zvítězit, díky čemuž se posunul o rovných šest bodů na sestupové pásmo. Naopak Hříbata po třech utkáních nebodovala a rovněž jim patří pozice v dolní polovině tabulky.

Pod první šanci tohoto střetnutí se v 5. minutě podepsal Nico Elvedi, jenže prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Za necelých 180 sekund se v soupeřově vápně poroučel po kontaktu s Mittelstädtem na zem Joe Scally a rozhodčí Benjamin Cortus nařídil penaltu pro hosty. Nicméně pak dostal echo od kolegy u videa, že by si měl celou situaci jít překontrolovat. Opakovaný záběr ukázal, že se o žádný faul nejednalo.

V 18. minutě Embolo se Stindlem dvěma jednouchými narážečkami vyšachovali ze hry čtveřici hráčů Herthy. První jmenovaný ale svou střelu vůbec nezvládnul. Rozhodující moment se odehrál ve 40. minutě. Po dlouhém autu do vápna a jednom šťastném odrazu mohl akrobaticky zakončovat Marco Richter. Balon sice evidentně nezasáhnul podle představ, leč vzniklý koníček se ukázal býti nejlepším možným řešením. Yann Sommer se stačil jenom ohlédnout - 1:0.

Během šesti nastavených minut stihnul ještě střílet Vladimír Darida, jehož střela byla ovšem zblokovaná. Po změně stran na sebe upozornil už jenom jednou, když inkasoval žlutou kartu kvůli zatahání protihráče za dres. Při následné standardní situaci si Márton Dárdai naskočil na Plattenhardtův centr a Sommer se musel pořádně natáhnout, aby zabránil druhé brance.

V 65. minutě se osmělil Suat Serdar, nicméně tenhle pokus z velké dálky byl prakticky už od začátku odsouzený k neúspěchu. Potom Schwolow vychytal Embola a Pléa zamířil vedle odkryté klece. Každopádně se stejně ukázalo, že případný zásah Borussie by nemohl platit kvůli ofsajdu. V 84. minutě ještě pálil z úhlu střídající Patrick Herrmann. Síť sice trefil, ale pouze z boku.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 4:0

23.10.2021 15:30

Góly: 16. Serge Gnabry, 30. Robert Lewandowski, 82. Eric Choupo-Moting, 87. Kingsley Coman

První zásah utkání obstaral v 16. minutě Gnabry. Na něj ve 30. minutě navázal parádní pumelicí Lewandowski a připsal si 10. gól v sezóně. Po přestávce ještě za domácí skórovali Choupo-Moting a Coman. Bayern tak nadále vede Bundesligu, Hoffenheim je desátý.

Domácí do utkání vlétli, jak je jim vlastní a už ve 3. minutě si mohl svůj desátý zásah v sezóně připsat Robert Lewandowski. Polský snajpr se dostal ve vápně k balónu a jeho dloubáček jen těsně minul hostující branku. Bayern dál tlačil a v 8. minutě slavil první gól, kdy se po dobrém napadání prosadil Gnabry. Jenže do hry vstoupilo video, které odhalilo útočný faul při zisku míče a zásah tak neplatil.

Ovšem nebyl by to Bayern, aby při současné drtivé formě brzy neudeřil. Domácí předvedli neskutečnou a přesnou kombinaci, kdy si míč rychle předalo několik hráčů z levé strany na pravou. Na konci celé akce byl poté Musiala, který předložil míč volnému Gnabrymu a německý záložník se po křižné střele mohl v 16. minutě konečně radovat ze vstřelené branky. 1:0

Následující hlušší období bylo jen zdánlivým klidem před bouří, protože ve 30. minutě se prosadil muž z nejpovolanějších - Robert Lewandowski. Thomas Müller se dral na hostující branku, ale obrana mu nedávala vydechnout. Müller tedy předal míč Lewandowskimu, který se podíval, kde stojí brána a nechytatelnou pumelicí do šibenice z dvaceti metrů potvrdil svoje neskutečné kvality. Zároveň se osamostatnil v tabulce střelců s deseti zásahy na pažbě. 2:0

Bayern si ohromně užíval aktuální pohody a na hřišti kraloval. Hoffenheim se sice snažil o rychlé brejky, ale ty často končily nepřesnou přihrávkou. Hosté v bílém měli naopak co dělat se zastavováním šikovných kombinací mnichovských plejerů. Krátce před poločasovou přestávku se do další gólovky dostal Lewandowski, jenže Baumann se překonal a luxusním reflexem Poláka vychytal.

Hosté se pochopitelně snažili po přestávce něco udělat s nepříznivým vývojem a v 50. minutě se do solidní šance dostal Bebou. Jeho volej ovšem letěl zhruba metr vedle Neuerovy brány. Na jeho příležitost odpověděli na druhé straně Musiala a Sabitzer, nicméně ani jeden nemířil přesně.

Hoffenheim si sice dokázal vytvořit územní převahu ale příliš pomalé a nepřesné kombinace nedělaly zformovanému Bayernu větší problém. Ten v druhém poločase viditelně šetřil síly a v pohodě kontroloval dvoubrankový náskok. V 81. minutě Baumann bravurně vychytal hlavičku střídajícího Choupo-Motinga. Útočník Bayernu se však dostal po následném rohu k míči, když zareagoval na odražený míč a překonal Baumanna. 3:0

O dvě minuty později se trefil i Toliiso, ale jeho zásah pro ofsajd neplatil. Už v 87. minutě se ale radoval Coman, který dotáhl samostatný únik. 4:0

Více informací k zápasu

RB Lipsko - Greuther Fürth 4:1

23.10.2021 15:30

Góly: 46. Yussuf Poulsen, 53. Emil Forsberg (pen.), 65. Dominik Szoboszlai, 88. Hugo Novoa - 45. Branimir Hrgota (pen.)

Die Roten Bullen se po slabším úvodu nové sezony opět v nejvyšší německé soutěži začínají rozjíždět. V domácím prostředí si připisují čtvrtou výhru z pěti utkání. Naopak Greuther si připisuje celkově sedmou porážku v řadě.

Kleebläter si byli dobře vědomí situace, ve které se nacházejí a během úvodního poločasu byli aktivnějším týmem. Prvním, kdo výrazněji prověřil pozornost Pétera Gulácsiho, byl krátce před uplynutím úvodní dvacetiminutovky Jamie Leweling. Ve 24. minutě přiletěl do vápna Lipska centr z pravé strany. Muž v rukavicích svedl vzdušný souboj s Cedrikem Ittenem, po kterém se balon ocitnul za brankovou čarou. Sudí Christian Dingert však odpískal útočný faul.

Skóre se neměnilo ani po dalším minisouboji zmíněných borců. Gulácsi byl znovu úspěšnější. Jenže krátce poté byl v šestnáctce soupeře faulován právě Itten a Branimir Hrgota nařízenou penaltu proměnil, protože cílil po zemi po své pravé ruce, zatímco jednička ve službách RB skákala na opačnou stranu - 0:1.

Nepříznivý stav domácí mančaft probudil. Z časomíry ve druhém dějství tedy neuběhlo ani 120 sekund a Yussuf Poulsen dokázal střelou z úrovně penaltového puntíku vyrovnat. Nutno dodat, že k radosti mu výrazným způsobem dopomohla teč jednoho z obránců - 1:1. Střelec gólu byl následně faulován a na světě byla další "pětka". V dresu Rudých býků je má na starosti Emil Forsberg, jenž mířil dostatečně k tyči na to, aby Marius Funk na míč nedosáhnul - 2:1.

V 65. minutě rozehráli svěřenci Jesseho Marsche rychlou akci, v jejímž závěru nacentroval Poulsen z pravého křídla na hranici malého vápna, kde si Dominik Szoboszlai čistě odstavil obránce a zakončoval v podstatě kolenem - 3:1. Už dvougólová ztráta byla pro Leitlův výběr hodně nepříjemná. A to si pro ně soupeř nachystal ještě jednu trefu.

V závěru duelu Szoboszlai centroval pro změnu z levé strany a balon ve skluzu uklidil na místo určení osmnáctiletý Španěl Hugo Novoa - 4:1. Fürth za týden pojede k dalšímu bundesligovému mači na stadion rozjetého Freiburgu. Lipsko zavítá do Deutsche Bank Parku, dřívější Commerzbank-Areny, kde k domácím střetnutím nastupuje Eintracht Frankfurt.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 0:2

23.10.2021 15:30

Góly: 27. Philipp Lienhart, 68. Lucas Höler

Co se Bundesligy týče, byla to pro Vlky čtvrtá porážka v řadě. Přitom do šestého kola. Naopak SC zažívají velice dobré období. Po páté výhře dokonce poskočili na prozatímní třetí příčku.

Jestli je někdo, kdo v dresu klubu z města proslulé automobilky podává stabilně dobré výkony, je to kromě obou Maximilianů, tj. Philippa Arnolda, dvaadvacetiletý rodák z Hamburku Lucas Nmecha. Právě on mohl otevřít skóre už v 5. minutě, nicméně jeho patička nebyla dostatečně silná. Další minuty přinesly řadu nepřesností.

Až nedlouho před koncem úvodní půl hodiny utkání šli hosté do vedení. Při rozehrávce standardní situace nepohnul Kevin Mbabu rychleji svou dolní končetinou, díky čemuž zrušil ofsajdové postavení na hranici malého vápna stojícího Philippa Lienharta. Ten na první pokus Koena Casteelse ještě nepřekonal, nicméně bleskurychá dorážka už skončila v síti - 0:1.

Hned po rozehrávce hlavičkoval Lucas Kübler, ale jenom do prostoru, kde stál přiravený brankář. Ve 35. minutě se v ideální pozici ocitnul zcela neobsazený Nmecha a za Markem Flekkenem se rozezvučelo břevno, které se možná po téhle pumelici klepe ještě teď. Před poločasovým odchodem do šaten zkusil štěstí také Nico Schlotterbeck. Kdyby byla jeho rána o malinko přesnější, zapadla by přímo do šibenice.

Po hodině hry, to chvíli vypadalo, že se van Bommelově týmu podařilo vyrovnat, jenže se ukázalo, že Lucas Nmecha hrál rukou. V 64. minutě si na centr ze levé strany naskočil John Brooks a scházelo mu dobrých třicet čísel. Nicméně i kdyby byl přesnější, freiburský gólman by s největší pravděpodobností kulatý předmět za svá záda stejně nepustil.

A pak přišla 68. minuta a s ní přihrávka Christiana Güntera z levého křídla, kterou z voleje uklízel Lucas Höler milimetrově přesně k pravé tyči - 0:2: V 77. minutě se ke střele dostal Dodi Lukebakio, nicméně už od začátku bylo jasné, že zřejmě nebude mít šanci na úspěch. Ve zbývajících minutách Freiburg de facto kontroloval hru a zaslouženě vyhrál.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - Borussia Dortmund 1:3

23.10.2021 15:30

Góly: 87. Fabian Klos (pen.) - 31. Emre Can (pen.), 45. Mats Hummels, 72. Jude Bellingham

Gólový účet otevřel ve 30. minutě z pokutového kopu Can, na kterého ve 44. minutě navázal skvělým volejem Hummels. V 73. minutě se po úžasném sólu radoval Bellingham a v 86. za domácí už jen snižoval z penalty Klos. Dortmund tak stále stíhá vedoucí Bayern, naopak Bielefeld zůstává na 17. pozici.

Borussia od začátku utkání diktovala tempo a rychlými kombinacemi držela míč na svých kopačkách. Do šance se ale hosté nedostávali. Horko bylo naopak před brankou BvB, kdy spáchal hrubou chybu v rozehrávce Pongračič! Následně se na Kobela řítil Janni Serra, hostující útočník však ve velké příležitosti zklamal. Poslepovaná sestava Dortmundu ovšem nepůsobila úplně nejjistějším dojmem a bylo znát, že si na sebe trochu zvyká. V 30. minutě se ale BvB začalo dýchat o něco lehčeji. Po Malenově průniku se k balónu dostal Bellingham, kterého však domácí zastavili jen za cenu pokutového kopu. K penaltovému puntíku se následně postavil Emre Can a nabídnutou šanci zkušeně proměnil střelou na druhou stranu, než skákal gólman Ortega. 1:0

A krátce na to mohli černožlutí vést o dvě branky! Jude Bellingham vysunul unikajícího Wolfa, jehož pokus i následnou dorážku perfektně kryl pozorný Ortega. Německý gólman opakovaně prokazuje, že by si díky svým kvalitám zasloužil chytat i v lepším týmu, než je Arminia. Ortega se musel činit i ve 44. minutě, kdy čelil nájezdu Brandta, jehož střelu vyrazil na roh. Z toho už hosté udeřili a stálo to za to! Po centru se balón dostal k Mattsi Hummelsovi, který se nerozpakoval a z voleje prásknul míč do sítě. 2:0 Před druhým poločasem, tak byla hlavní otázka jasná. Sklapne pověstná "Csaplárova past"?

Oba trenéři sáhli o přestávce do sestav. Na straně Bielefeldu se na hřiště podíval Ramos a Klos. Marco Rose musel, zřejmě ze zdravotních důvodů, vystřídat gólmana Kobela, kterého nahradil Marwin Hitz. Domácí sice vstoupili do druhé půle o něco aktivněji, ale pozorná obrana Dortmundu jim nedávala prostor pro nějakou větší příležitost. Přibývaly jen rohové kopy. Až v 69. minutě se domácí dostali k možnosti snížit na 1:2. Bielefeld zakombinoval na pravé straně a vstříc Hirtzovi vyrazil Larssen. Náhradní gólman Borussie si ale s jeho nájezdem poradil.

Lekci z efektivity naopak předvedl hostující Dortmund, který v 73. minutě zvýšil na rozdíl tří branek. Své umění předvedl v plné kráse supertalent Bellingham, který po přiťuknutí od Reuse prošel elegantně přes tři soupeře a svou brilantní show zakončil obloučkem přes vybíhajícího Ortegu! 3:0

V 86. minutě viděli diváci v zápase další pokutový kop, tentokrát na straně domácích, poté co Hummels nedovoleně zastavil Wimmera. K míči se postavil Klos a zaznamenal alespoň čestný úspěch pro Arminii. Víc už totiž domácí nestihli.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 4:1

22.10.2021 20:30

Góly: 10. Karim Onisiwo, 15. Stefan Bell, 26. Jonathan Burkardt, 71. Jonathan Burkardt - 69. Andi Zeqiri

Svěřenci Bo Svenssona tak rázně ukončili sérii tří porážek v řadě, kdy postupně nestačili na Leverkusen, Union Berlín a Dortmund. Die Fuggerstädter se tváří býti ideální protivníkem pro napravení si sebevědomí, jelikož od začátku sezony se řadí k největším kandidátům na boj o udržení.

Prakticky už od samotného úvodu byl hodně aktivní nakonec dvougólový hrdina Jonathan Burkardt. Do první šance se dostal už ve 3. minutě, ale Rafal Gikiewicz mu včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel. V 10. minutě došlo na situaci tři na tři. Silvan Widmer přihrával z pravého křídla, přičemž stoper Robert Gumny nedokázal míč trefit, takže propadl až ke Karimu Onisiwovi, jenž si před brankářem vyčíhal ten správný okamžik, aby mohl rozvlnit síť - 1:0.

Pojistku mohl prakticky ihned přidat Burkardt, jenže Gumny tentokrát tečoval nebezpečně vyhlížející střelu do bezpečí. Po další akci už se opět radovala většina z bezmála dvaceti tisícovek diváků v Mewa Areně. Mohuč po odebrání balonu soupeři bleskově přešla do ofenzivy. Burkardt v pádu stačil posunout na pravou stranu vápna pro Stefana Bella, jenž z voleje zahrál Gikiewiczovi na housle - 2:0.

V 18. minutě málem definitivně dorazil hosty Onisiwo, avšak jeho obstřel mířil nad břevno. Další gól tedy padl až osm minut poté. Onisiwo, opět na pravé straně, poslal v nelehké pozici optimální centr na zadní tyč, kde nebohý Robert Gumny jaksi nestačil zareagovat na výskok Jonathana Burkhardta, jehož hlavička tudíž skončila přesně na místě určení - 3:0.

Necelých deset minut poté zakončoval prakticky z totožného prostoru a stejnou částí těla Karim Onisiwo. Muž v rukavicích byl v tomto případě maximálně pozorný. Stejně si rodák z polského města Olsztyn počínal i v minutě čtyřicáté, když skvěle vychytal Burkardta. Mohučský útočník potom posunul na kolegu Boëtiuse, jehož rána skončila vedle tyče, což si fotbalista s pětkou na dresu zopakoval i dvě minuty po startu druhé půle.

Až v 56. minutě se osmělili Weinzierlovi borci. Daniel Caligiuri šikovně pobídl Rubéna Vargase, jenž kromě vyběhnuvšího Zentnera přehodil i celou bránu. Po hodině hry zatoužil po druhé trefě v utkání Stefan Bell. Jeho hlavička však nebyla přesná. V 69. minutě vymyslel André Hahn přízemní centr do vápna, kde se štěstím dokázal pravačkou snížil Andi Zeqiri - 3:1.

Pokud si však Augsburgští mysleli, že ve zbývajících dvaceti minutách mohli tenhle duel ještě zdramatizovat, vyvedl je Jonathan Burkardt už za necelých 120 sekund z omylu, když uklidil z hranice šestnáctky k levé tyči přihrávku od Karima Onisiwa - 4:1. Svoje příležitosti pak zahodili Barreiro, Martín i Ingvartsen. Při té největší udělal prchající Onisiwo kličku gólmanovi, jenže v té rychlosti už nestihl zacílit do odkryté branky. I tak oslavil se svým týmem vcelku pohodlnou výhru.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov971133:822
2.Borussia Dortmund970225:1521
3.SC Freiburg954014:619
4.Bayer Leverkusen952223:1417
5.Union Berlín944113:1016
6.RB Lipsko942320:914
7.1. FSV Mainz 05941412:913
8.1. FC Köln934215:1613
9.VfL Wolfsburg94149:1213
10.Hertha BSC940511:2112
11.TSG Hoffenheim932417:1511
12.Borussia Mönchengladbach932410:1211
13.VfB Stuttgart924314:1510
14.VfL Bochum93157:1610
15.Eintracht Frankfurt91539:148
16.FC Augsburg91355:186
17.Arminia Bielefeld90545:145
18.Greuther Fürth90186:241

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Choupo je génius, Choupo je láska. 230 minut, 8 gólů. Poklekněte před KRÁLEM.

Reagovat
Psy_cho

Pro mě velké překvapení, super náhradník, v takové fazóně by jinde hrál v základu.

Reagovat
Jardman

BL sekce lives

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen BL sekce, dneska EL clasico a v PD sekci jen 70 komentářů? Dřív by to touhle dobou bylo 1000 ... Jinak já si teď Bayern neuvěřitelně užívam, důraz na přímočarost je v jejich hře snad ještě dominantnější než za Juppa/Flicka. Navíc Kádr je tak věkově poskládanej, že když se podaří adekvátně nahradit Neuer + Lewa a udržet zbytek, tak ten tým může dalších 5 let hrát na Evropský scéně prim.. Mrzí mě Coman, ale hráč co je v průměru půl sezony zraněnej, nemůže požadovat plat jako největší hvězdy týmu...

Reagovat
Pharrell

Ta PD sekce tam je to ovlivněno hlavně tím že odešli CR & Messi.

Reagovat
Jardman

A čím je to tady, že to je liga jednoho týmu?

Reagovat
db18

Reagovat
cologneFC

Škoda toho úvodu, boli sme lepší a stratili sme 2 body. Mužstvo ukázalo charakter a bojovnosť. Toto je Kolín na ktorý je radosť sa pozerať a presne toto chceme vidieť.

Reagovat
Werkrider

Súhlasím skoro so všetkým čo si napísal. Hneď na začiatku som si hovoril, že to "zas" skončí 5:0 a bude to nuda, ale bol som Kolínom veľmi (ne)príjemne prekvapený . Leverkusen hrál prd a nezaslúžil si ani tie dva body, strašný kŕč.

Akurát stratil dva body Leverkusen, pretože ich celú dobu mal. Kolín nemal nič a bodoík získal.

Reagovat
cologneFC

Dá sa to brať aj z tak ako píšeš Moje pocity sú rozporuplné. Na jednej strane som rád, že sme ten bod získali, na druhej ma mrzí, že sme nezískali všetky 3, pretože šance na to boli.

Ale ako píšem, ja som rád, že predvádzame krásny futbal. A to je pre mňa podstatné, body budeme pri takejto hre získavať. Cieľ je vyhnúť sa bojom o záchranu a zatiaľ sme nad plán.

Neviem ako hráva Leverkusen v iných zápasoch, ale to rýchle vedenie im uškodilo. Naopak, my sme sa potom prebrali. Vy ste hrali ustráchane a veľa vašich kľúčových hráčov nebolo vidieť. Chápem, že napr. Wirtz to mal ťažké, ale mali potiahnuť iní. Našťastie nepotiahli...

Reagovat
Werkrider

Klasický Leverkusen hraje dobre až do prvého súboja s Bayernom, kde dostanú na držku a zkolabujú na pol roka...

Kolín musí teraz byť konzistentný, hlavne bodovať s týmami pod nimi, aby sa zase neprepadli.

S Dortmundom a Uninom to teraz bude makačka, ale potom až po Bayern to musí byť bod za bodom.

Reagovat
cologneFC

Ja mám taký zvláštny pocit, že v Dortmunde niečo uhráme. Majú dosť problémov a zranení a to by sme mohli využiť. No a o týždeň na Union sme na štadióne. Už šiesty krát túto sezónu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Schick zase , super forma

Reagovat
Kucka

Reagovat
osobnostx

Zase zraněný....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele