150 kilové monstrum bojuje o život po těžkém knockoutu. Šance na přežití je jen malá

Přidat na Seznam.cz

Polský bojovník Artur „Walus“ Walczak v kritickém stavu, píše portál Pudelek.pl. Jeho přítel napsal: „Bohužel to nevěstí nic dobrého. Svět se blíží ke konci.“

Dramatické informace týkající se Artura „Waluse“ Walczaka, zveřejnil jeho přítel Piotr Witczak. Odkazuje na rozhovor s lékařem na jednotce intenzivní péče. Walczakův stav je kritický. Artur „Walus“ Walczak byl hospitalizován po knockoutu v zápase Punchdown 5 ve Vratislavi.

„Právě jsem mluvil s doktorem na jednotce intenzivní péče. Artur má vážně poškozený mozek. Bohužel nepředpovídá dobré zprávy. Existuje malá šance na přežití. Svět končí.“ – napsal Piotr na Instagram.

Galavečer PunchDown 5 je akcí, na které se fackují soupeři. Artur „Walus“ Walczak se ve svém druhém zápase utkal s mistrem v tomto oboru Dawidem „Zalesem“ Zalewskim. Soupeř Walczaka omráčil a ten po zásahu ztratil vědomí.

Artur Walczak bojuje o život
Bojovník byl převezen do nemocnice. Walczakův stav oznámil na sociálních sítích bojovník MMA Piotr Witczak.

„Totální tragédie. Artur je v současné době v kritickém stavu. Odsáli mu krev z poloviny hlavy, zbytek nezvládli. Po nárazu se vytvořil obrovský hematom,“ napsal na Instagram. „Z úcty jsem smazal všechny včerejší příspěvky. Zůstáváme v modlitbách za Artura,“ dodal.

O několik hodin později Witczak zveřejnil další záznam. „Všichni pevně věříme. Věříme, že se v této sestavě brzy opět setkáme. Je tu záblesk naděje. Artur je v současné době v umělém spánku. Z úcty k jeho rodině a přátelům nebudu poskytovat další informace.“ – zdůraznil.

Prohlášení federace PunchDown
Federace PunchDown vydala k této záležitosti prohlášení. Jedná se o velmi nešťastnou událost, jednu z těch, které si nikdo nepřeje, nicméně k rizikům spojeným s tímto sportem neodmyslitelně patří. Během včerejší nešťastné události záchranáři přítomní na místě okamžitě zareagovali a Artura převezli na bezpečné místo, kde mu poskytli neodkladné ošetření a podrobili ho dalšímu lékařskému vyšetření. Sportovec zůstal při vědomí, ale znepokojivé neurologické příznaky, které záchranáři pozorovali, je přiměly zavolat na místo záchrannou službu, což bylo okamžitě provedeno. Záchranná služba pak Artura převezla do jedné z vratislavských nemocnic.

Artur Walczak začal svou sportovní kariéru jako strongman téměř před 20 lety. Jeho největším úspěchem je světový rekord ve „farmářské chůzi“, což je soutěž v chůzi se dvěma kufry, z nichž každý váží 150 kg.

Zdroj: pudelek.pl