Povinné očkování. Z ODS uhodilo

25.10.2021 11:25 | Ze sítí

Koronavirová epidemie v Česku opět zrychluje, lidem se vybavuje scénář z loňského roku, který skončil s 30 tisíci úmrtími spojenými s covidem a uznávaná lékařka Zdenka Němečková Crkvenjaš (ODS) začala volat po povinném očkování. Alespoň pro některá povolání.

Povinné očkování. Z ODS uhodilo
Foto: Jiří Krušina
Popisek: Při současné, sílící vlně covidu-19 se opět vedou na sociálních sítích i na různých webových portálech vzrušené debaty o prospěšnosti očkování.

Anketa

Vydrží Fialova vláda až do řádných sněmovních voleb?

hlasovalo: 16140 lidí

Epidemie koronaviru v Česku opět zrychluje a lidem se zdá, že znovu prožívají loňský rok, kdy v létě šéf hnutí ANO ujišťoval občany, že má vláda situaci pod kontrolou a není třeba strašit covidem. Pak přišel podzim a zima a 30 tisíc úmrtí spojených s covidem. Letos ještě v září Babišova vláda ujišťovala veřejnost, že se loňská katastrofa opakovat nebude.

Ale v říjnu se situace mění a v budoucí vládní straně ODS už se ozývá hlas uznávané lékařky Zdenky Němečkové Crkvenjaš, že je žádoucí zavést povinné očkování. Alespoň u některých profesních skupin.

„Když kvůli neočkovaným zdravotníkům, kteří jsou v karanténě, musíme výrazně omezit chod oddělení, dochází nám trpělivost. Je na čase začít řešit povinné očkování aspoň vybraných profesních skupin!“ napsala na Twitteru primářka popáleninového centra v Ostravě Zdenka Němečková Crkvenjaš. Sama na sebe na sociálních sítích prozrazuje, že se narodila v Ostravě, dětství prožila v Srbsku a dnes je hrdou členkou ODS a krajskou radní pro životní prostředí.

Povinné očkování

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…