Totální válka v KSW. Bojovníci se po prvním kole odplazili do rohů po čtyřech

Totální válka v KSW. Bojovníci se po prvním kole odplazili do rohů po čtyřech Cezary Kesik - Marcin Krakowiak | zdroj: Getty Images

Cezary Kesik a Marcin Krakowiak předvedli neskutečnou bitvu, které fanoušci aplaudovali ve stoje.

Střet mezi Cezary Kesikem a Marcinem Krakowiakem na turnaji KSW 64 rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co nám jedna z největších evropských MMA organizací tento víkend nabídla. Zástupci střední váhy rozpoutali v oktagonu neskutečný uragán a do zápasu dali úplně vše.

Aktivněji do souboje vstoupil Kesik, jenž chtěl co nejrychleji napravit první porážku svojí kariéry, kterou schytal v předchozím zápase. Protivníka okopával jako zahrádku a už po minutě a čtvrt ho dokázal dostat na zem, kde ho okamžitě začal mlátit do hlavy. Krakowiak se ale nevzdal, a i přes záplavu úderu se zvládl postavit zpátky na nohy a okamžitě zaútočil.

V tu chvíli jsme mohli sledovat neskutečnou frenetickou akci. Krakowaik i Kesik používali všechny končetiny a duel začal působit spíše jako ruská ruleta, protože nebylo jasné, kdo jako první padne k zemi. Ukončení před limitem nakonec sice v prvním kole neproběhlo, ale energie, kterou oba bojovníci do tohoto souboje vložili byla enormní. Po gongu ohlašujícím konec úvodní časti se totiž odebrali do svých rohů naprosto vyřízení po čtyřech.

Druhé kolo už byla naprostá zkouška fyzičky. Tu měl podle všeho lepší Kesik, který oponenta naháněl po celé kleci a snažil se mu na hlavu sázet jeden úder za druhým. I on však působil lehce unaveně a jeho útokům chyběla potřebná razance. Krakowiak se minutu a půl před koncem prostřední rundy vzepřel a  podařil se mu parádní takedown, po kterém rozdal protivníkovi pár loktů, ale zároveň se tím připravil o poslední zbytky energie.

Ke svému týmu se sice ještě dovlekl, ale před zahájením třetího kola se sotva držel na nohách a musel se opírat o jednu ze stěn klece. Rozhodčí k němu proto přivolal lékaře, který po krátké kontrole trochu kontroverzně dovolil Krakowiakovi pokračovat.

Pro Kesika, jenž se sice také lehce motal, ale působil o poznání lépe, byl totiž v tu chvíli jeho polský krajan snadnou kořistí. Stačil tak jediný úder, po kterém bylo jasné, že Krakowiak už pokračovat nebude. Kesik si tak paradoxně tou nejlehčí ranou z celého zápasu vybojoval nejcennější a rozhodně nejtěžší vítězství své kariéry.

Absolutorium si však zaslouží oba fighteři. Předvedli maximální bojovnost, a i když to chvíli vypadalo, že dosáhli svých limitů, tak se vzepjali a pokračovali dále. Tento duel byl naprostou reklamou na MMA.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články