Khabibův neporažený bratranec Usman přidal další vítězství do rodinné sbírky, soupeře uškrtil v prvním kole

Khabibův neporažený bratranec Usman přidal další vítězství do rodinné sbírky, soupeře uškrtil v prvním kole Usman Nurmagomedov kope highkick na Patrika Pitilu. | zdroj: Getty Images

Když se narodíte jako chlapec do rodiny Nurmagomedovovů, je o vašem osudu prakticky rozhodnuto. Zatím nejmladší člen klanu –⁠ Usman, prodloužil své vítězné tažení už na 14 zápasů v řadě. 

O tom, že rod Nurmagomedovů je bojovnická rodina, která zná své řemeslo velice dobře, se ví už nějakou dobu. A o víkendu to znovu potvrdil Usman Nurmagomedov, bratranec bývalého šampiona Khabiba Nurmagomedova, který na turnaji Bellator 269 v Moskvě uškrtil svého soupeře už v prvním kole.

Tímto vítězstvím rozšířil svou sbírku na 14 vyhraných zápasů a ve šlépějích svého slavnějšího bratrance tak jde zatím bez zaškobrtnutí. Oproti Khabibovi se Usman cítí v postoji daleko lépe a dokáže tam své soupeře ukončovat. Nebyl by to ale pravý Nurmagomedov, kdyby nebyl také excelentním grapplerem, což předvedl právě ve svém posledním zápase proti finskému bojovníkovi Patriku Pietilovi.

Usman hned prvním calf-kickem, který kopl těsně pod koleno, trefil Finův peronerální nerv, který kontroluje svaly kolem kotníku. To se okamžitě projevilo velkou nestabilitou Pietilova levého kotníku, který si finský bojovník několikrát si málem vyvrtnul.

Dagestánec dál pokračoval trpělivě v okopávání, ale v momentě kdy se mu naskytla příležitost, potopil se pod Pietilovy údery a vzal jej na zem. Tam pracoval pozičně a snažil se svému soupeři dávat krátké údery a lokty z half-guardu. Ty ale neměly potřebou razanci pro ukončení zápasu.

Po chvíli tak Usman změnil strategii a dostal se Pietilovi na záda, kde jej okamžitě sevřel do pevného škrcení. Ruku však neměl pod soupeřovou bradou nýbrž na čelisti, kterou mu takto lámal. Finský bojovník sice i přes bolest nechtěl odplácat, Usman ale v nestřeženém okamžiku pustil jeho čelist a zajel druhou rukou pod krk. Fin se mu však dobře vytočil, takže Usman znovu své škrcení pustil, ale jen proto, aby jej za okamžik znovu chytil a donutil ho vzdát se.

Vítězství to bylo vskutku působivé a Nurmagomedov nedostal snad ani jeden úder. Nutno však říct, že jeho soupeř, finský bojovník Patrik Pietila, nepatří k žádné světové špičce a se skóre 11 výher a 8 proher by se dalo dokonce hovořit o „potravě“.

To věděl i Usman, který si v pozápasovém rozhovoru řekl o větší výzvu, rád by se v budoucnu utkal s některým z elitních bojovníků, které Bellator nabízí:

„Děkuji všem za vaši podporu, přál bych si, abych dostal někoho z top desítky bojovníků, abych vám ukázal opravdovou podívanou a žádám Bellator, aby mi dali někoho z top deset, protože mi přibývá množství hejtrů,“ řekl Nurmagomedov, který také poděkoval svým dvěma koučům – Khabibovi a Javieru Mendezovi.

Klan Nurmagomedovů si tak drží v MMA velice dobré skóre, které dohromady tvoří 75 vítězství, 3 porážky a jednu remízu. Khabib Nurmagomedov totiž za svoji kariéru nasbíral 29 výher, aniž by ochutnal prohru, jeho bratranec Umar Nurmagomedov má 16 vítězství bez porážky a Usman Nurmagomedov je se 14 výhrami v řadě rovněž neporažen. „Černou ovcí“ zápasnické rodiny, s 16 vítězstvími, 3 porážkami a jednou remízou, je pak Abubakar Nurmagomedov.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články