David Dvořák odtajnil jméno soupeře. V únoru bude mít šanci vylepšit český rekord v UFC

David Dvořák odtajnil jméno soupeře. V únoru bude mít šanci vylepšit český rekord v UFC zdroj: Getty Images

Jediného českého bojovníka, který v UFC dokázal vybojovat 3 výhry, už letos v oktagonu neuvidíme. Dvořák se rozhodl, že si na kořist v podobě "Tibetského orla" počká do února.

David "Undertaker" Dvořák dnes odhalil, že jeho čtvrtý zápas v UFC, který se měl odehrát v prosinci, bude přesunut na únor a zveřejnil také jméno svého budoucího protivníka.

Tím má být „Tibetský orel“ Su Mudaerji, který je v současné době na 12. pozici v žebříčku muší váhy, tedy dvě příčky za Dvořákem. Su vyrůstal v tibetských horách, kde žil jako pastevec, ale po bojových uměních pokukoval už odmalička. Ve 14 letech tak začal trénovat v čínském klubu Embo Fighting Club bojové umění sanda (obdoba kickboxu) a po několika vyhraných turnajích se vrhl také na MMA.

Po úspěšném tažení v domácích organizacích, kde ze 14 zápasů prohrál pouze 3, jej angažovalo UFC. Tam sice hned v prvním zápase proti Louisi Smolkovi klopýtl, když se nechal upáčit armbarem ve druhém kole, ale od té doby vyhrál tři zápasy za sebou a dostal se tak těsně před bránu top desítky nejlepších bojovníků muší váhy. Tu střeží právě David Dvořák , který rozhodně nemá v plánu Tibeťana mezi špičku divize pustit.

Mudaerji má poměrně neortodoxní bojový styl, který se vyznačuje bojem na dlouhou vzdálenost, odkud své soupeře atakuje ostrými kopy. Také dokáže být velice rychlý a zkrátit vzdálenost tak, aby se dostal na dosah svými údery a pak se zase rychle stahuje zpět. Přitom se snaží neustále na soupeře vyvíjet tlak a blafovat, aby si vynutil reakci, kterou se snaží potrestat. Na jeho nejlepší okamžiky v kleci se můžete podívat zde:

Oproti Dvořákovi bude mít 173 cm vysoký Tibeťan výškovou převahu osm centimetrů. S tím se ale „Undertaker“ umí velice dobře popasovat a dá se předpokládat, že bude na svého soupeře tlačit a nenechá mu ani chvíli vydechnout, popřípadě jej zkusí vzít na zem, kde posledního soupeře uškrtil jednou rukou.

V UFC už má Dvořák tři výhry v řadě, což se žádnému jinému Čechovi dosud nepovedlo. Na čtvrté vítězství si však bude muset ještě chvíli počkat. Odložení zápasu z prosince na únor vysvětlil Dvořák lehkým zraněním soupeře a místo, aby vzal jiného protivníka, rozhodl se sympaťák z Hradce Králové, že si na "Tibetského orla" počká:

„Tento zápas se měl uskutečnit na začátku prosince, ale bohužel se soupeř lehce zranil a UFC nám nabídlo tento zápas posunout na únor," zveřejnil Dvořák na svém Instagramu. "Byla možnost zápasit s jiným soupeřem, ale já i můj team jsme věnovali spoustu času tomuto zápasu, protože tento soupeř je hodně specifický a z toho důvodu se nám nechtělo měnit celou přípravu na poslední chvíli a raději si chvilku počkáme.Soupeř táhne stejně jako já sérii tří výher v řadě a v únoru chci být já ten, který přidá čtvrtou. Díky Vám všem, že mi fandíte. Únor bude náš měsíc.“

Zdroje:  Instagram - David Dvořák , Sherdog.com

Nejnovější články