Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Už se asi přibližuju hřišti, věří Provod. Návrat nechce uspěchat, nejvíc se těší na fanoušky Slavie

Dlouhodobě zraněná opora Slavie Lukáš Provod už pomalu vyhlíží návrat na trávník. Zatím ale pouze v podobě postupného zatěžování. Reprezentační záložník má za sebou květnové ošklivé zranění přetrženého křížového vazu v koleni a poraněný meniskus. A tak je teď rád, že je vše na dobré cestě, aby se mohl opět ukázat v Edenu.

"Zdravotní stav se vyvíjí doufám dobře. Mám to poprvý a doufám, že naposled. Nevěděl jsem ale, jak to bude probíhat," přiznává Provod v rozhovoru pro ČT sport s tím, že přesně plní pokyny lékařů.

"Zatím se cítím dobře, noha nebolí. Jsem čtyři a půl měsíce po operaci, cesta zpátky je dlouhá, ale myslím, že je to bez komplikací a musím to zaklepat. Věřím, že vše probíhá, jak má," dodává.

Slavia je bez šťávy. Proč tomu tak je? POSLECHNĚTE SI Fotbal fokus podcast:

Po dvou měsících, kdy při hojení operovaného kolena nemohl dělat vůbec nic, odjel Provod na rehabilitace do Německa.

"Absolvoval jsem první stabilizace, mobilizace a základy. Učili mě tam znova chodit, chystal jsem se individuálně za dohledu fyzioterapeutů. Bylo tam hodně posilovny a postupně jsem se dostávál do pásu, který vás nadlehčuje, tam už mám něco odběháno," popisuje pětadvacetiletý hráč, který kvůli zranění přišel o vytoužené mistrovství Evropy.

Do konce října bude zůstávat v posilovně. "A už se myslím sám přibližuju hřišti a budu moct kopnout do balonu a dělat to, co mě baví víc než posilovna," směje se.

Je nám líto, video expirovalo.
Provod: Byla pro mě čest, že jsem měl možnost hrát za Slavii

Uspěchat nic nechce. "Byla by velká chyba se vracet, kdybych nebyl na sto procent připravený. Dokud to sám nebudu cítit a fyzioterapeuti mi neřeknou, že jsem stoprocentní, tak se do toho zatížení vracet nebudu," doplňuje s tím, že šetřit se ale nehodlá. "To by bylo špatně."

Motivaci má všude kolem sebe, přichází sama. "Motivuje mě všechno možný: rodina, přítelkyně, kluci, fanoušci. Já zažil sezonu bez fanoušků, takže se už těším, až si zahraju před vyprodaným Edenem," vrací se k minulé sezoně silně ovlivněné covidovou pandemií.

Výkony Slavie, která v minulém týdnu prohrála na půdě Maccabi Haifa 0:1 v rámci skupiny Konferenční ligy a následně remizovala v lize v Českých Budějovicích 2:2, bedlivě sleduje. A je mu jasné, že momentální výkony souvisí i s početným lazaretem, který sešívané v posledních týdnech sužuje.

"Je to hodně nepříjemný. Je až neuvěřitelný, jak to trenérský tým dokáže lepit. Je to zatím nějaké začarované, ale věřím, že se postupem času budou ti stopeři dávat dohromady a bude se to jen lepšit," doufá Provod.

S kabinou je jinak v každodenním kontaktu. "Ale v šatně se vyskytuju hlavně na zápasech. Tolik hráčů je zraněných... Uvidíme, jak to bude dál, realizační tým udělá vše pro to, aby ti hráči byli zpátky co nejdřív," dodává skvělý záložník, který byl vyhlášen hráčem loňské sezony a letos prodloužil smlouvu ve Slavii do roku 2026.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články