Hlavní obsah

Bezdůvodně napadl bezdomovce, hrozí mu až 12 let

Ostrava

Konfliktem mezi bezdomovci, který skončil vážným zraněním jednoho z nich, se začal v úterý zabývat ostravský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl 45letý Eduard Graf, který byl za podobný čin souzen i před několika lety. Dostal tehdy podmíněný trest.

Foto: Aleš Honus, Právo

Obžalovaný Eduard Graf v jednací síni.

Článek

K napadení došlo loni 7. června u dřevěné boudy, kterou obývali bezdomovci v ulici U výtopny v Ostravě-Zábřehu. Konfliktu předcházelo společné popíjení alkoholu a opékání párků. „Bylo to naprosto bezdůvodné,“ shodli se svědci ve výpovědích.

V jednu chvíli Eduard Graf údajně sedl na jednoho z bezdomovců, který ležel na matraci, a začal mu dávat tvrdé rány pěstí do obličeje a potom ho kopal.

I přes aktivní sebeobranu napadeného i zásah dalších přítomných způsobil útočník muži vážná zranění zejména na hlavě - dvojitou zlomeninu čelisti a otřes mozku.

Soud potvrdil osm let vězení muži z Ostravy za poskytnutí smrtící drogy

Krimi

„Je to sporné, ale nebudu vypovídat,“ řekl Graf k obžalobě u soudu.

Výřečnější nebyl ani při dřívějších policejních výsleších, při kterých také jen prohlásil, že k věci vypovídat nebude.

S ohledem na to, že už dříve se dopustil pokusu o těžké ublížení na zdraví, mu hrozí až 12 let vězení. Kdy bude vyhlášen rozsudek, se zatím neví, protože soud potřebuje vyslechnout některé svědky i soudní znalce.

Reklama

Výběr článků

Načítám