26. 10. 2021

Ordinace v růžové zahradě 2: Láska, vztahy a intriky budou fungovat vždy

Ordinace v růžové zahradě 2: Láska, vztahy a intriky budou fungovat vždy

Kreativní producentka Simona Matásková, mozek i srdce celé Ordinace. Ta, která je přítomná všem jejím fázím – od vymýšlení dějových linek, přes dohled nad obsazováním nových postav, až po připomínkování finálního střihu každého dílu. Ve tvůrčím týmu Ordinace neexistuje nikdo, kdo by toho o seriálu věděl víc.

Dnes vám přinášíme rozhovor o tom, na jaké změny a novinky se diváci můžou těšit v Ordinaci po jejím přechodu na streamovací službu Voyo.cz.

Sledujte Ordinaci v růžové zahradě 2 na Voyo

Změnila se nějak Ordinace v růžové zahradě 2 přechodem z televizních obrazovek na Voyo?
Nikdo se nemusí obávat, že by přechodem Ordinace na Voyo nedostal to, co na ní měl a má tolik rád. Příznivci se i nadále těší z dramatických a emotivních příběhů z kamenické nemocnice, v nichž se představují oblíbení hrdinové, ale i několik nových postav, do kterých se snadno zamilují. A kromě lékařských dramat dostávají v seriálu opět velký prostor vztahy, láska, romantika a intriky. Uvádění na Voyo přesto určitý posun pro Ordinaci znamená – vyprávění je dynamičtější, využívá postupy typické pro soudobou seriálovou tvorbu dostupnou na streamovacích platformách a ve větší míře reaguje na témata aktuálně rezonující ve společnosti. I po šestnácti letech existence tak Ordinace dokazuje, že má v naší audiovizuální tvorbě neotřesitelnou pozici a je připravena i nadále plnit úlohu českého seriálového hitu. Nejlepším důkazem jsou samozřejmě počty zhlédnutí, které Ordinace na Voyo má.

Když si divák Voyo předplatí, na co se můžev případě Ordinace těšit?
Především na staré známé, s nimiž se musel letos v červnu na obrazovkách celkem narychlo rozloučit.Diváci chvíli už ani nepočítali s tím, že je ještě někdy uvidí. Nova ovšem vyslyšela jejich přání, prosby a neodbytné volání po pokračování, a tak se se svými oblíbenci z kamenické nemocnici pravidelně opět setkávajíkaždý čtvrtek v novém dílu na Voyo. Kromě nich je čekají i nové postavy, z nichž čtyři jsou výraznější a v ději mají větší prostor. I ty zatím divácky fungují skvěle.

Můžete být konkrétní?
V této sezoně Ordinace diváci je to Sarah Haváčová jako policistka – lékařka, seriálová hvězda Martin Kraus jako její partner, policista Libor, a ve větších rolích se dále objevují Daniel Tůma a Pavla Dostálová. V pár scénách Ordinace se jako hostující hvězda představil populární Jiří Štrébl, nově pak třeba Petra Nesvačilová a Jitka Sedláčková. Jako kreativní producentka jsem nadmíru spokojená – všichni jsou talentovaní, dobře hrají a s Ordinací se rychle sžili.

Jaké další novinky seriál přinesl?
Abychom mohli vyprávět dostatečně dramaticky a zábavně, uplynul v Kamenici bez zraků diváků navzdory reálnému času celý rok. Jak všichni dobře vědí, minulou sezonu jsme končili velkou svatbou v Průhonicích, kde Anna Slováčková jako zdravotní sestra Radka utekla od oltáře s Ivanem Luptákem jako lékařem Vojtou a místo nich se neplánovaně vzali Marika Šoposká a Patrik Děrgel jako Bibi a Patrik. Oba páry jsou stále spolu, takže se diváci mohou kromě atraktivních příběhů z nemocničního prostředí těšit i na romantiku a lásku. Víc už ale neprozradím!

plakát
Simona Matásková

Tak ještě aspoň něco k hereckému obsazení…
Ačkoli jsem tomu jako kreativní producentka příliš nevěřila, podařilo se nám začít natáčet novou éru Ordinace v původním hvězdném obsazení. Tedy kromě Martiny Randové, která odešla hrát do Ulice. V hostivařských ateliérech jsme se sešli v kompletní sestavě, z čehož mám velkou radost. Myslím, že i to je důkazem toho, že neskončit Ordinaci je správným rozhodnutím. Diváci se těší ze seriálu, herci a tvůrci z jeho natáčení.

Je Ordinace na Voyo jiná než předešlá televizní?
Nijak dramaticky. I na Voyo budeme ordinovat lásku, napětí, emoce či vztahy – tedy to, co diváci na seriálu již šestnáct let tolik milují. S přechodem na Voyo se však musíme přizpůsobit požadavkům jeho hlavní cílové skupiny, která se od té televizní trochu liší. Abych byla konkrétnější, diváci se dočkají jak ‚staré dobré‘ Ordinace, tak dynamičtějšího a progresivnějšího způsobu vyprávění, který reflektuje celosvětové trendy v nabídce globálních streamovacích služeb. Pevně jako tvůrčí tým věříme, že i nadále těšíme stávající fanoušky seriálu a zároveň k němu neustále přitahujeme zcela nové publikum.

Dá se ze šestnáctiletého seriálu stále dostat něco nečekaného a svěžího?
Kdybych o tom nebyla přesvědčená, nikdy bych z obnovení Ordinace neměla takovou radost a nedělala ji stále s takovou chutí. Samozřejmě. Stejně jako se vyvíjí společnost – o jakých tématech se diskutuje, co milujeme a co je nám naopak protivné, to všechno může žánr dlouhodobého seriálu reflektovat, reagovat na to, zaujímat k tomu stanovisko. Myslím, že přesně to se v poslední době Ordinaci daří a všichni se snažíme, aby tomu tak bylo i nadále. A kromě toho – nikdo z nás si snad nemyslí, že by někdy přestaly divácky fungovat vztahy, láska a strasti i intriky s ní související. O ně a jejich vyobrazení v dramatické tvorbě je zájem nyní a bude i třeba za sto let, o tom nemám nejmenších pochyb.

Mluvíte o budoucnosti, co v ní čeká Ordinaci?
Zde nesmím s ohledem na moment diváckého překvapení vyzradit nic určitého z děje. Tak řeknu jen to, že v současné době se pilně dokončuje prvních šestnáct dílů, které budou na Voyo uvedeny do konce letošního roku, a za pár dnů se již začíná natáčet jarní sezona 2022. Jsem šťastná, že se jako hlavní scenáristka vrátila Magda Bittnerová, s níž je práce jedna velká radost a dobrodružství. A také mohu slíbit, že se v novém roce vrátí jedna z nejpopulárnějších postav v historii Ordinace.

Sledujte Ordinaci v růžové zahradě 2 na Voyo

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
_-0-_

_-0-_

To určitě tímto směrem nechci - s ohledem na to, "kolik mi zbývá" (života). Je...
před 2 roky
malina2035

malina2035

... už nechodím na pivo, ale na víno ;D
před 2 roky
_-0-_

_-0-_

:-)))
před 2 roky
Další články k tématu