Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Rozjetá Plzeň nabourala pevnost obrany Olomouce a nasázela šest branek

Už jsou mezi nejlepší čtyřkou. Plzeňští hokejisté dál živí výbornou formu, tentokrát ji potvrdili v 18. kole doma s Olomoucí, kterou jasně přehráli 6:1. Hanáky sice zdobí dobrá defenziva, ale v Plzni nefungovala. Dva góly v souboji do tohoto zápasu tabulkových sousedů dal Ludwig Blomstrand, tři body za branku a dvě asistence zaznamenal Pavel Musil.

Hokejisté Plzně slaví branku
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Již po 49 vteřinách využil zaváhání hostů na modré čáře Blomstrand a po rychlém průniku do útočného pásmu otevřel přesnou střelou z levého kruhu skóre. Olomoučtí poté sice často zakončovali, ale domácí gólman Svoboda chytal spolehlivě. Plzeňští se díky lepšímu pohybu dostávali do vyloženějších pozic, mezi kruhy volný Martin Lang však v sedmé minutě vypálil nad. Na druhé straně pořádně vystrašil Svobodu Ostřížek, který na brankovišti z otočky jen těsně minul. V 17. minutě šikovně posunul Kantner puk do jízdy Kodýtkovi a ten ranou pod horní tyč upravil na 2:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Olomouc

Na začátku prostřední části se navíc po ideální přihrávce Bulíře od zadního mantinelu prosadil znovu Blomstrand a Sedláčka v olomoucké brance vystřídal Lukáš. Kohouti se ale neprobrali a hru nadále kontrolovali domácí. Definitivní klid jim ve 28. minutě při vyloučení Řezníčka zajistil dorážkou Jiříčkovy rány Musil a svým prvním gólem v sezoně zvýšil na 4:0. Indiáni poté ubránili dvě přesilové hry soupeře a tempo výrazně opadlo.

Poslechněte si nový Hokej fokus podcast:

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky hosté přidali ve snaze zkorigovat nepříznivý stav. Během přesilové hry ale narazili na Svobodu, který kryl dvě šance Nahodila a Krejčí v dobré pozici zamířil nad.Olomoucký nápor ukončila série dvou faulů a ten druhý v 51. minutě potrestal po nabídce Musila do prázdné branky pohodlně skórující Bulíř. Za chvíli dal šestý gól Suchý díky nešťastnému zásahu Škůrka do vlastní sítě. Zmar hostů poté dokumentoval pokusem do pravé tyčky Olesz, tentýž hráč ale v 59. minutě při přečíslení dvou na jednoho připravil ranou bez přípravy Svobodu o čisté konto a upravil na konečných 1:6.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Blomstrand (P. Musil, L. Kaňák), 17. Kodýtek (Kantner, Graňák), 22. Blomstrand (Bulíř, G. Thorell), 28. P. Musil (F. Suchý), 51. Bulíř (P. Musil, Kodýtek), 53. F. Suchý - 59. Olesz (Kolouch, Ostřížek). Rozhodčí: Pražák, Úlehla - Špůr, Votrubec. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 2852.

Plzeň: Miroslav Svoboda - Čerešňák, L. Kaňák, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička, V. Lang - Dzierkals, Mertl, P. Musil - Bulíř, G. Thorell, Blomstrand - F. Suchý, Kodýtek, Kantner - Adamec, F. Přikryl, M. Lang. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Olomouc: J. Sedláček (22. Lukáš) - Škůrek, Ondrušek, T. Černý, Rašner, Dujsík, Řezníček - Klimek, Krejčí, J. Káňa II - Kucsera, J. Knotek, Ostřížek - Kunc, Nahodil, V. Burian - Olesz, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články