Plzeň i Kometa doma řádily! Oceláři vedou už o 7 bodů, druhý je Hradec

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

26. října 2021, 19:51

Adam Bagar

(AKTUALIZUJEME) Hokejisté Třince vyhráli v Litvínově 5:2 a vedou extraligu už o sedm bodů. Druhý je po vydřeném vítězství nad Kladnem znovu Hradec Králové. Doma shodně 6:1 vyhrály Plzeň s Kometou, v dalších utkáních 18. kola uspěly České Budějovice a Liberec.

Vrána dvěma góly nasměroval Třinec k další výhře

Oceláři zakončili sérii čtyř venkovních duelů další výhrou, natáhli bodovou sérii na patnáct duelů a navýšili náskok v čele tabulky na sedm bodů. V Litvínově si pomohli přesilovkami, když potrestali dva ze tří domácích faulů. Dvakrát se prosadil Petr Vrána, na jehož góly ještě chemici našli odpověď, ale na ten rozhodující z hole Miloše Romana už nikoliv. Verva tak nenavázala na domácí triumfy nad Karlovými Vary a Zlínem.

Vladimír Országh (trenér Litvínova): „Myslím si, že první třetinu jsme zvládli celkem obstojně a bylo to vyrovnané. Zhruba do poloviny zápasu jsme se nějakým způsobem drželi. Největší rozdíl byl v přesilovkách a v oslabeních. Měli jsme tři oslabení a dostali dva góly a v našich přesilových hrách jsme se téměř nedostali do pásma, což byly zlomové momenty. Ve třetí třetině soupeř střežil střední pásmo, byl agresivnější a první na kotouči. My jsme se absolutně k ničemu nedostali. Oceláři čekali na naše chyby, které přicházely. Ve hře nás držel brankář Denis Godla, ale v závěru přišly další chyby, díky kterém nám soupeř odskočil a zaslouženě vyhrál."

Marek Zadina (asistent trenéra Třince): „Všechny třetiny byly naprosto odlišné, vyvedl se nám vstup do zápasu, kdy jsme proměnili přesilovou hru. Hra ale neodpovídala tomu, co jsme chtěli. Litvínov hrál velmi dobře, napadal nás, forčekoval a měl skvělý pohyb. Museli jsme na to nějak zareagovat. Poté se nám povedl vstup do druhé části, kdy se nám hned z prvního střídání podařilo vstřelit gól, což nás trochu uklidnilo. Naše hra ale stále nebyla optimální. Byli jsme druzí v osobních soubojí, většinou také v našem obranném pásmu. Prohrávali jsme osobní souboje a z toho pramenily naše chyby. Soupeř se tím dostal do nějakých šancí, tudíž jsme si k tomu něco málo řekli před třetí třetinou. Poslední část už vypadala podle našich představ a hráli jsme takový hokej, jaký bychom si představovali. Dali jsme dvě branky a dotáhli zápas do vítězného konce, což je pro nás skvělé. Venkovní trip jsme kompletně zvládli a s Litvínovem jsme odehráli dobré utkání."

HC VERVA LITVÍNOV – HC OCELÁŘI TŘINEC 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Hrbas (Estephan), 27. Demel (P. Straka, V. Hübl) – 12. P. Vrána (Marcinko, A. Nestrašil), 21. P. Vrána (Martin Růžička, Daňo), 33. Miloš Roman, 57. M. Adámek, 59. Dravecký (Marcinko, A. Nestrašil).
Rozhodčí: R. Svoboda, Kika – Gebauer, Hlavatý.
Vyloučení: 3:4.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 23:30.
Diváci: 2 345.
Nejlepší hráči: Denis Godla – Petr Vrána.
HC VERVA Litvínov: Godla – Irving, Hrbas, Balinskis, Stříteský, D. Zeman, Demel – Jarůšek, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka, V. Hübl, F. Lukeš – Kudrna, Gerhát, P. Svoboda – Zygmunt, Latta, M. Havelka. Trenéři: Országh, V. Sýkora a Tvrzník.
HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – Daňo, P. Vrána, Martin Růžička – A. Nestrašil, Miloš Roman, O. Kovařčík – O. Šedivý, Marcinko, Kofroň – Hrehorčák, R. Szturc, Dravecký. Trenéři: Varaďa, Zadina a Krátoška.

Plzeň doma smetla Olomouc, nasázela jí šest gólů

Olomouc ovládla předchozí čtyři vzájemná utkání a v případě další tříbodové výhry by svého soupeře přeskočila, jenže souboj tabulkových sousedů jí na západě Čech vůbec nevyšel. Plzeňský gólostroj se zastavil až na čísle šest. Dvakrát se trefil ve formě hrající Švéd Ludwig Blomstrand, který desátou trefou v sezoně vyhnal Jakuba Sedláčka z branky. Třemi body podpořil posun na čtvrté místo Pavel Musil (1+2).

Václav Baďouček (trenér Plzně): „První gól byl hodně důležitý, byť já ty góly v první minutě nemám moc rád. Po první třetině jsme vedli o dvě branky a hned v úvodu druhé třetiny jsme zvýšili na 3:0, čímž jsme se uklidnili. V závěru druhé periody jsme si ale koledovali, soupeře jsme pustili do hry. V posledním dějství jsme si hlídali náš náskok. Jsem rád, že jsme zvládli tuhle sérii čtyř domácích zápasů. Výsledek je pro soupeře možná až moc krutý.“

Jan Tomajko (trenér Olomouce): „Ráz utkání určila branka, kterou jsme inkasovali už v první minutě. Plzeň byla celou první třetinu lepší, my jsme se nemohli vůbec dostat do zápasu, domácí byli lepší a zaslouženě jsme prohrávali 0:2. Poté jsme hru vyrovnali, nicméně domácí byli nadále efektivní, využívali rychlých protiútoků a početních výhod. Nemůžeme zápas hodnotit pozitivně, šest inkasovaných branek je hodně. Plzeňský brankář chytal výborně, moc nám toho nedovolil.“

HC ŠKODA PLZEŇ – HC OLOMOUC 6:1 (2:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Blomstrand (P. Musil, L. Kaňák), 17. Kodýtek (Kantner, Graňák), 22. Blomstrand (Bulíř, G. Thorell), 28. P. Musil (F. Suchý), 51. Bulíř (P. Musil, Kodýtek), 53. F. Suchý – 59. Olesz (P. Kolouch, Ostřížek).
Rozhodčí: Pražák, Úlehla – Špůr, Votrubec.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 20:31.
Diváci: 2 852.
Nejlepší hráči: Pavel Musil – Rostislav Olesz.
HC Škoda Plzeň: Miroslav Svoboda – L. Kaňák, Čerešňák, Graňák, Jiříček, Kvasnička, J. Kindl, V. Lang – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – Kantner, Kodýtek, F. Suchý – M. Lang, F. Přikryl, Adamec. Trenéři: Baďouček, Říha a Vlasák.
HC Olomouc: J. Sedláček (od 22. Lukáš) – Ondrušek, Škůrek, Rašner, T. Černý, Řezníček, Dujsík – J. Káňa, David Krejčí, Klimek – Ostřížek, J. Knotek, Kucsera – Burian, Nahodil, Kunc – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Navrátil. Trenéři: Moták a Tomajko.

Motor otočil tuhou bitvu se Zlínem, rozhodl Holec

Tomáš Mikúš po tříbodovém představení proti Kometě znovu táhl zlínskou ofenzivu, byl u obou gólů svého týmu, bodovala dokonce i lotyšská posila Robert Mamčics, ale nic z toho Beranům nestačilo ke druhému zisku tří bodů. Na jihu Čech sice dvakrát vedli, ale nezvládli třetí část, v níž domácí třemi góly otočili výsledek a po dvou porážkách zabrali. O vítěznou trefu se postaral v čase 46:09 Miroslav Holec.

Jaroslav Modrý (trenér Českých Budějovic): „Byli jsme zbytečně moc nervózní, hlavně ze začátku. Uskakovaly nám puky, nebyli jsme schopní připravit si nějakou lepší šanci. Ve třetí třetině jsme hráli tak, abychom získali body, přestože Zlín měl na konci velký tlak a udělal zápas pro diváky. V předchozích dvou utkáních jsme nebyli odměněni za tvrdou práci, tentokrát se to povedlo.“

Luboš Rob (asistent trenéra Zlína): „Přijeli jsme sem v pozici posledního týmu. Věděli jsme, že České Budějovice poslední zápasy prohrály. Věřili jsme, že výhrou se můžeme nastartovat k bodovým ziskům. Troufnu si říci, že zápas byl vyrovnaný, ale bohužel jsme doplatili na nedůslednost na začátku třetí třetiny. Dvakrát jsme se nechali zbytečně vyloučit. V rozhodující chvíli puk nevyhodíme a domácí to hned potrestali. Vyrovnávací gól jsme nedali a odjíždíme odsud s prohrou. V naší hře stále chybí zodpovědnost, což nás sráží k zisku lepšího výsledku."

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – PSG BERANI ZLÍN 4:2 (0:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávky: 29. Bindulis (Gulaš, L. Pech), 44. Percy (Štencel, Vondrka), 47. Holec (Chlubna, D. Voženílek), 60. L. Pech (J. Novotný) – 24. T. Mikúš (Vopelka, Mamčics), 40. Honejsek (T. Mikúš, Gazda).
Rozhodčí: Lacina, Micka – Gerát, Hynek.
Vyloučení: 5:6.
Bez využití.
Střely na branku: 31:19.
Diváci: 5 302.
Nejlepší hráči: Stuart Percy – Tomáš Mikúš.
HC Motor České Budějovice: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – J. Ondráček, L. Pech, Gulaš – Vondrka, J. Novotný, Chlubna – Abdul, D. Voženílek, Valský – Holec, M. Hanzl, Karabáček. Trenéři: Modrý, P. Martinec a Fousek.
PSG Berani Zlín: Huf – Suhrada, O. Němec, Trška, Ferenc, Mamčics, Gazda, Dluhoš – T. Mikúš, Hejcman, Vopelka – Köhler, Honejsek, R. Veselý – Karafiát, A. Zbořil, O. Flynn – Frömel, P. Sedláček, Sebera. Trenéři: Jenáček, Rob a M. Hamrlík.

Liberec se zvedá, po Litvínovu zdolal také Vary

Zdá se, že Liberec je z krize venku. Po jediné výhře z jedenácti utkání zvládl obě poslední domácí vystoupení, po hladkém triumfu nad Litvínovem přetlačil i Karlovy Vary. Energie sice skórovala jako první i poslední, jenže mezitím se trefili Michal Birner, Lukáš Derner a střelec rozhodující branky Jaroslav Vlach. Hosté tak venku neuspěli už pošesté v řadě, celkově pak v osmém z posledních deseti zápasů.

Jiří Kudrna (asistent trenéra Liberce): „Bylo to těžké utkání a jsme moc rádi, že jsme ho zvládli za tři body. Musíme pochválit celý tým, všichni od začátku do konce plnili to, co jsme si řekli. Potvrdili jsme vzestupnou tendenci."

Tomáš Mariška (asistent trenéra Karlových Varů): „Chtěli jsme v Liberci bojovat o každý bod, což jsme podle mě splnili. Hráči nechali na ledě všechno, což je pro nás velké pozitivum. I když odjíždíme s nulou, výkon byl velmi solidní. Bojovali jsme až do konce, bohužel jsme za to nebyli odměněni."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC ENERGIE KARLOVY VARY 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 28. Birner (Štibingr, Melancon), 44. Derner (Birner, Štibingr), 58. J. Vlach (P. Jelínek) – 9. O. Beránek, 59. T. Rachůnek (Flek, Plutnar).
Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Kajínek, Axman.
Vyloučení: 3:2.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 32:25.
Diváci: 4 773.
Nejlepší hráči: Lukáš Derner – Ondřej Beránek.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Kolmann, M. Rosandič, Melancon, M. Ivan, Štibingr, Derner – Ordoš, Filippi, Birner – Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman – M. Zachar, P. Jelínek, J. Vlach – Klapka, J. Šír, A. Dlouhý – Gríger. Trenéři: P. Augusta a Jiří Kudrna.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, T. Hanousek, T. Havlín, Pulpán, Weinhold – O. Beránek, T. Rachůnek, Flek – Průžek, Miškář, Hladonik – Koblasa, Jiří Kulich, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček. Trenéři: Pešout a Mariška.

Brno si zastřílelo, Boleslav padla počtvrté v řadě

Čtvrtý zápas bez Davida Šťastného, čtvrtá porážka. Bruslařům se při zranění svého střelce nedaří. Po prohrách v Třinci, s Olomoucí a v Pardubicích se neradovali ani v Brně. Kometa po dvou ztrátách zabrala i díky skvělému nástupu, v čase 3:22 vedla 2:0 a skóre dál navyšovala až do konečné podoby 6:1! Čtyřmi body zazářili Petr Holík (2+2) s Vladimírem Rothem (0+4), tři asistence zapsali Martin Zaťovič i Peter Mueller.

Jiří Kalous (trenér Komety Brno): „Měli jsme výborný vstup do zápasu, povedlo se nám brzo skórovat. Po nevyrovnaných výkonech, kdy jsme šance měli, ale neproměňovali jsme je, se nám je podařilo proměnit. Podle výsledku to vypadá jednoznačně, ale v klíčových výkonech nás podržel brankář. Boleslav tam měla několik šancí a průběh zápasu se klidně mohl vyvíjet jinak. Po celou dobu utkání jsme měli více šancí, lepší pohyb a výsledek jsme kontrolovali."

Radim Rulík (trenér Mladé Boleslavi): „Jednoznačné vítězství domácích, naprosto zasloužené. Výborně do zápasu vstoupili, my špatně. Po dobu zápasu jsme chtěli zapůsobit na hráče, abychom se do utkání ještě vrátili, to se nám moc nepovedlo. V průběhu zápasu nám nešly nohy. Naprosto zasloužená porážka."

HC KOMETA BRNO – BK MLADÁ BOLESLAV 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Ďaloga (Roth, P. Mueller), 4. P. Holík (Roth, Zaťovič), 20. Krištof (Roth, P. Mueller), 22. L. Horký (P. Holík, Roth), 33. P. Holík (Zaťovič, P. Mueller), 46. M. Haščák (Zaťovič, P. Holík) – 56. Lunter (Bičevskis, P. Kousal).
Rozhodčí: Hradil, Stano (Slovensko) – Frodl, Komárek.
Vyloučení: 2:5.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 35:27.
Diváci: 5 184.
Nejlepší hráči: Vladimír Roth – Miloš Kelemen.
HC Kometa Brno: Klimeš – Ďaloga, D. Mikyska, Kučeřík, Roth, Gulaši, L. Forman, Fajmon – Kollár, Krištof, P. Mueller – Zaťovič, P. Holík, L. Horký – M. Haščák, R. Pavlík, Mallet – Magee, Rákos, Vincour. Trenéři: Kalous, Horáček a Kováčik.
BK Mladá Boleslav: J. Růžička (od 41. Schwarz) – Pavel Pýcha, Ševc, Bernad, Pláněk, Jánošík, Šidlík, D. Moravec – Kotala, Fořt, Claireaux – Kelemen, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Bičevskis, J. Stránský – Grim, Adam Raška I, J. Dufek. Trenéři: Rulík a Patera.

Duel zvratů pro Hradec, drama rozsekl Blain

0:1, 2:1, 2:3, 4:3. Televizní zápas plný zvratů nakonec zvládl lépe Mountfield, který se díky dvoubodové výhře posunul o skóre zpátky na druhou příčku před Pardubice. Po šesté trefě Jaromíra Jágra mohli Východočeši vyjít naprázdno, ale 83 sekund před třetí sirénou je spasil svým druhým gólem v utkání obránce Filip Pavlík a v čase 62:20 dokonal obrat další bek Jeremie Blain, jenž trefil Hradci šestou domácí výhru v řadě.

Ladislav Čihák (asistent trenéra Hradce Králové): „Trošičku nás v první třetině zabily přesilovky, kdy jsme si nepomohli gólem. Nebylo tam nic překvapivého, bylo to pomalé a ustrašené. Potom jsme znovu prohrávali. V kabině jsme si k tomu něco řekli, naše hra se zlepšila a dali jsme z toho asi spravedlivé góly. Ve třetí třetině ale přišel kolaps. Tohle se nám vůbec nesmí stávat, zvlášť doma. Musíme držet puk na hokejkách a ne aby nám soupeř takhle otočil zápas. Nicméně kvituju, že kluci z posledních sil dokopali ten gól v power-play a znovu dokázali svůj charakter. Jsem rád, že se nám to podařilo pro diváky vyhrát, ale náš výkon celkově nebyl optimální.“

David Čermák (trenér Kladna): „Před zápasem jsme řešili problémy s obránci, vypadli nám tři, a hned v první třetině hrál Hradec čtyři přesilovky, takže to vůbec nebylo jednoduché. I když jsme vedli, domácí měli velký tlak a dokázali zápas otočit. My jsme se poslední třetinu zlepšili a dostali se do vedení 3:2, ale pak Hradec vyrovnal a myslím, že zaslouženě. V prodloužení jsme udělali chybu a Hradec rozhodl.“

MOUNTFIELD HK – RYTÍŘI KLADNO 4:3 v prodloužení (0:1, 2:0, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 29. F. Pavlík, 35. Oksanen (Smoleňák), 59. F. Pavlík (Blain), 63. Blain – 6. Račuk (Plekanec, Melka), 54. Hlava (Dotchin, Plekanec), 57. Jágr (Hlava).
Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Zíka, Šimánek.
Vyloučení: 3:7.
Bez využití.
Střely na branku: 37:23.
Diváci: 5 322.
Nejlepší hráči: Filip Pavlík – Landon Bow.
Mountfield HK: Š. Lukeš – Nedomlel, Blain, Gaspar, F. Pavlík, Kalina, McCormack, Jank – Smoleňák, Lev, Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Lalancette, Kelly Klíma – Lang, Koukal, Orsava. Trenéři: T. Martinec, Čihák a P. Svoboda.
Rytíři Kladno: Bow – Kehar, Dotchin, K. Wood, Ticháček, J. Suchánek, Baránek, Funk – Hlava, Plekanec, Jágr – Kristo, A. Kubík, M. Beran – Račuk, Filip, Melka – Hajný, Pitule, V. Bílek. Trenéři: Čermák, Burger, Paul a Kregl.

Utkání HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice (1:2 sn.) se už hrálo 20. října.

Tabulka Tipsport extraligy

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Oceláři Třinec 17 11 2 3 1 58:32 40
2. Mountfield HK 16 9 3 0 4 48:31 33
3. HC Dynamo Pardubice 17 8 4 1 4 56:40 33
4. HC Škoda Plzeň 17 9 1 2 5 57:46 31
5. BK Mladá Boleslav 17 8 2 1 6 44:38 28
6. HC Sparta Praha 16 6 4 3 3 58:50 28
7. HC Olomouc 15 6 4 0 5 35:33 26
8. HC Motor České Budějovice 17 8 0 2 7 50:51 25
9. HC Kometa Brno 17 5 4 1 7 52:53 24
10. Bílí Tygři Liberec

17

6 0 4 7 33:45 22
11. HC Energie Karlovy Vary 17 6 0 2 9 50:51 20
12. HC VERVA Litvínov 17 5 1 2 9 45:54 19
13. HC VÍTKOVICE RIDERA 13 5 2 0 7 25:38 19
14. Rytíři Kladno 17 2 3 3 9 45:65 15
15. PSG Berani Zlín 17 1 1 3 12 32:61 8

Další program Tipsport extraligy

Pátek 29. října – 19. kolo:
17:00 HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha (O2 TV Sport)
17:30 HC Energie Karlovy Vary – Mountfield HK
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – PSG Berani Zlín
17:30 BK Mladá Boleslav – HC Škoda Plzeň
18:00 Rytíři Kladno – Bílí Tygři Liberec
18:00 HC Olomouc – HC Motor České Budějovice
18:00 HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno

Neděle 31. října  20. kolo:
15:30 HC Energie Karlovy Vary – HC Olomouc
16:00 Mountfield HK – PSG Berani Zlín
16:00 Bílí Tygři Liberec – BK Mladá Boleslav
16:30 HC Škoda Plzeň – HC Sparta Praha
17:20 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec (ČT sport)
17:30 HC VERVA Litvínov – Rytíři Kladno
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Dynamo Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz