Nova sloučila kreativu a marketing, Alan Záruba odchází

středa, 27. října 2021, 17:20 TV, Lidé MediaGuru

TV Nova sloučila sekce kreativy a marketingu do jedné pod vedením marketingového ředitele Jakuba Strýčka. Kreativní ředitel Alan Záruba po téměř deseti letech z Novy odchází.

Alan Záruba, zdroj: TV Nova

Alan Záruba, zdroj: TV Nova

TV Nova v průběhu října sloučila sekce kreativy a marketingu do jedné pod vedením marketingového ředitele Jakuba Strýčka. Kreativní ředitel Alan Záruba se po téměř deseti letech na Nově rozhodl pro změnu a k poslednímu říjnu televizi opouští. Na pozici vedoucího grafiky nastupuje Lukáš Fišárek, dosavadní vedoucí grafiky Radovan Černý povede zbrusu nové oddělení kampaní. Producentské úkoly Jaroslava Štefka se z kreativy rozšíří i na marketing.

Pod vedením Radovana Černého vzniká oddělení kampaní, které bude spoluvytvářet s ostatními částmi marketingové sekce komplexní řešení marketingových kampaní pro jednotlivé formáty vysílání skupiny Nova. Rovněž bude zodpovídat za dodržování strategie, plánů a harmonogramu jednotlivých částí kampaní. 

„Po devíti a půl letech jsem rozhodl přijmout nové výzvy v propojení designu, sportu a nových technologií – v oblastech, které mě vždy naplňovaly nejvíc, a to na širší, více globální platformě, kde se zase mohu učit nové věci a uplatňovat své zkušenosti z tvorby v kreativním průmyslu a mediální sféře," uvedl ke svému odchodu Alan Záruba. Na Novu nastupoval v červnu 2012. Pod jeho vedením představila Nova nová zpravodajská studia, staniční design, nové sportovní stanice a řadu programových kampaní. „Jsem a vždy budu pyšný na svůj kreativní tým i na své kolegy v managementu a na to, co jsme společně na Nově dokázali," dodal Alan Záruba

Lukáš Fišárek vystudoval UMPRUM, už na škole pracoval jako asistent režie a výtvarník v reklamním a televizním průmyslu. V roce 2006 nastoupil jako artdirector do České televize, kde se podílel na redesignu všech kanálů. V roce 2008 spoluzaložil studio Oficina. Získal řadu ocenění, včetně Českého lva za plakát k filmu Po strništi bos. 

„Alan Záruba je jedním z klíčových členů našeho managementu, odvedl na Nově velký kus práce. Jen neradi se s ním budeme loučit, ale plně ho podporujeme v tom, aby si vyzkoušel zase něco jiného. Děkujeme za všechno, co pro naši televizi udělal, a držíme mu pěsti na jeho nové cestě. Na Nově bude mít vždycky dveře otevřené. Zároveň se ale těšíme na všechno, co s sebou všechny změny v sekci marketingu a kreativy přinesou,“ uvedli generální ředitelé Klára Brachtlová a Jan Vlček.

-mav-