Serie A - preview 10. kola: Neapol chce zpět do čela

26.10.2021, 08:35, aktualizováno 28.10.2021, 08:40
Previews
Dries Mertens (© AFP)
Neapol o víkendu poprvé ztratila body a tento týden přišla o vedení v tabulce, když se před ní dostalo milánské AC, nyní má SSC šanci vrátit se zpět do čela. Pod Vesuv přicestuje Bologna, té zatím patří desátá příčka tabulky...
SSC Neapol - Bologna FC  (čtvrtek 20:45)
V nejvyšších patrech tabulky se po devíti zápasech pohybují fotbalisté Neapole, na které nyní čeká soupeř ze středu pole. Bologna se navíc nepyšní zrovna nejlepší formou, a tak by to nemuselo být utkání z těch nejtěžších.

Mužstvo z Kampánie zatím v Serii A čeká na přemožitele, první ztrátu si připsalo až o víkendu v Říme, kde s AS bez branek remizovalo. I tam však ukázalo, proč má nejpevnější ligovou obranu, která za devět zápasů inkasovala jen tři branky. Ani ofenziva ovšem není k zahození, byť té se daří zejména na hřištích soupeře. Důležité vítězství si Neapol připsala před týdnem v Evropské lize, kde zdolala první Legii a je naplno ve hře o postup.

Bologna se může soustředit jen na domácí soutěž, zvláště v posledních týdnech to s ní ale vypadá bídně. Předchozích šest zápasů pro ni znamenalo pouhých pět bodů (z toho tři za překvapivě hladké vítězství s Laziem), ve třech prohraných utkáních navíc inkasovala v součtu čtrnáct branek! V sobotu s AC Milán prohrávala o dva góly po trefách Leaa a Calbrii, nicméně i v deseti dokázala díky vlastňáku a Barrowově brance vyrovnat. Druhé vyloučení jí však zlomilo vaz a v závěru tak Bennacer s Ibrahimovićem rozhodli o výsledku 2:4.

Ani vzájemné zápasy nejsou pro Bolognu zrovna nejveselejší, v minulé sezoně z nich nevytěžila ani bod. Na domácí půdě prohrála 0:1 brankou Osimhena, odvetu v Neapoli pro domácí rozhodli znovu Osimhen a dvěma góly Insigne. Sorianova kontaktní trefa znamenala výsledek 3:1.

Domácí se musí obejít bez Malcuite s Ounasem, hostům nepomůžou zranění Bonifazi s Michaelem a potrestaní Soriano a Soumaoro.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Rui; Demme, Ruiz, Elmas; Lozano, Osimhen, Insigne
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski; De Silvestri, Medel, Theate; Skov Olsen, Dominguez, Schouten, Svanberg, Hickey; Barrow, Arnautovic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.73 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - US Sassuolo  (středa 18:30)
Fotbalisté Juventusu Turín si po remíze s Interem budou chtít v desátém kole Serie A spravit chuť na Sassuolu. Stará dám je v aktuálním ročníku italské ligy až na šestém místě se ztrátou deseti bodů na první Neapol a druhý AC Milán. Hosté jsou třináctí.

Alespoň bod Juventusu v nedělním Derby d'Italia na hřišti mistrovského Interu zachránil v samotném závěru z penalty Paulo Dybala a pomohl tak natáhnout ligovou sérii bez porážky na šest zápasů. Díky tomu se Stará dáma posunula do elitní šestky a dává zapomenout na zpackaný úvod Serie A, ve kterém shrábla jen jeden bod z úvodních třech klání. Juventus však v této sezoně na svém hřišti ještě ani jednou nevyhrál druhý poločas.

Nyní černobílé čeká Sassuolo, se kterým nepadli ani jednou od října 2015 a ani jednou na vlastním hřišti. V těchto osmi ligových konfrontacích nastřílel Juventus v průměru téměř tři góly na zápas, ale třikrát za sebou neudržel čisté konto. Nulu vzadu v této ligové sezoně má na svém kontě z domácích utkání jen jednu. Všechny tři letošní ligové trefy Dybaly za Juventus padly v úvodních 10 minutách, nebo po 85. minutě, což dává jasně najevo, kdy si na něj mají dávat soupeři největší pozor.

Ve čtyřech z posledních pěti soubojů Sassuola by sázka na příležitost oba týmy dají gól byla úspěšná. V minulém kole černozelení porazili doma Venezii 3:1, ačkoli jako první inkasovali, a upevnili si pozici ve středu tabulky, když na pohárovou Evropu ztráceli před tímto kolem jen čtyři body. Na druhou stranu úplná spokojenost v kabině jistě nepanuje, přeci jen v této fázi loňské sezony na tom Sassuolo bylo výrazné lépe, když mělo o sedm bodů více.

Na čem musí hosté zapracovat jsou venkovní zápasy, ve kterých třikrát v řadě nezvítězili, což jim v součtu se vzájemnou bilancí na tomto hřišti nedává příliš nadějí na úspěch. Ve všech čtyřech letošních ligových kláních na cizích trávnících inkasovali Neroverdi přesně dvakrát. Aby byla defenziva Sassuola prostupná i nyní, bude doufat i kouč Massimiliano Allegri, jenž aktuálně vede Juventus, ale v minulosti působil i na druhé straně.

Poslední vzájemný zápas Juventusu se Sassuolem skončil letos v květnu výhrou turínského celku 3:1.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, De Ligt, Bonucci, Sandro - Chiesa, Locatelli, Bentancur, Chiesa - Dybala, Morata.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Ferrari, Chiriches, Rogerio - Lopez, Frattesi - Berardi, Raspadori, Traore - Scamacca.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 5.02 - 7.18
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Atalanta Bergamo  (středa 18:30)
Zatímco jeden je namočený v záchranářských bojích, druhý atakuje pozice pro Ligu mistrů. Řeč je o soupeřích středečního duelu v Janově, kde domácí Sampdoria přivítá účastníka letošního vydání Champions League Atalantu.

Sampdorii se podařilo o víkendu ukončit sérii čtyř zápasů bez výhry zapříčenou zejména špatnou defenzivou (během těchto utkání třináct obdržených branek) a podruhé v sezoně zvítězila. Na Spezii si vyšlápla díky dvěma trefám v první půli, první byla vlastní a tu druhou vsítil Candreva. Za hosty až v nastavení kontroval Verde. Konečně se tak Janovským podařilo uspět na svém stadionu, kde se jim dosud nedařilo navazovat na povedený závěr minulé sezony.

Ani Atalantě se na vlastním hřišti příliš nedaří, výjezdy jí už však vynesly deset bodů, čímž se řadí mezi nejlepší mužstva Serie A. Ten poslední ligový skončil jednoznačným vítězstvím v Empoli, v Lize mistrů se ještě poté nepovedlo udržet slibný náskok na Old Trafford. Rovněž poslední zápas v neděli přinesl ne zrovna nejnutnější ztrátu, muži z Bergama vedli proti Udinese po trefě Malinovského, Betova vyrovnávací branka ve třetí minutě nastavení ovšem znamenala nerozhodný výsledek.

Vzájemné zápasy jsou poměrně vyrovnanou záležitostí. Nejinak tomu bylo v minulé sezoně, kdy každé mužstvo uspělo ve venkovním utkání o dva góly. Jako první slavila Sampdoria poměrem 3:1, když mezi zásahy Quaqliarelly, Thorsbyho a Jankta vtěsnal kontaktní gól Zapata, odveta přinesla úspěch Atalanty ve výsledku 2:0 - radost na tváři fanouškům udělali Malinovskyj a Gosens.

Trenér Gasperini se v zápase musí obejít bez zraněných Djimsitiho, Gosense, Hateboera a Pessiny, na straně domácích se nejspíš nepředstaví Damsgaard, Ekdal, Ihattaren, Verre a Vieira. Naopak k dispozici by měli být nejlepší střelci obou mužstev. Candreva i Zapata mají na kontě aktuálně čtyři branky a dvě asistence.

Zápas na Stadio Luigi Ferraris začíná ve středu v 18:30, pokyn k úvodnímu výkopu dá sudí Prontera.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Thorsby, Silva, Askildsen - Caputo, Quagliarella
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - De Roon, Palomino, Demiral - Zappacosta, Koopmeiners, Freuler, Pezzella - Pasalic, Ilicic - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.25 - 3.93 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Hellas Verona  (středa 18:30)
Udinese Calcio vyzve v desátém kole Serie A Hellas Verona. Hosté jsou na tom v tabulce o jeden bod lépe než jejich příští soupeř a patří jim jedenácté místo, domácí jsou čtrnáctí.

Udinese v poslední době sází na vydařené závěry zápasů. Třikrát v řadě v Serii A totiž dokázalo vydolovat bod díky trefě po 80. minutě. Poprvé od března 2020 Bianconeri remizovali na ligové scéně třikrát po sobě. I kvůli tomu figuroval domácí celek před tímto kolem ve spodní polovině tabulky a nyní se musí nervózně ohlížet za sebe, protože na sestupové pozice nemá moc velký náskok.

Fotbalisté z Udine by potřebovali zlepšit domácí výkony. Z předchozích tří ligových klání na vlastním hřišti totiž vybojovali jen jeden bod a dali jedinou branku. Proti Veroně by ovšem mohli zabrat. Pohled na vzájemnou statistiku na tomto stadionu totiž hovoří jasně v jejich prospěch, když zde v posledních čtyřech utkáních nepadli a pokaždé udrželi čisté konto.

Že by do nadcházejícího souboje šli hosté s poraženeckou náladou, to určitě ne. Sebevědomí jim dodává aktuální střelecká forma. Borci Hellasu skórovali alespoň dvakrát v šesti duelech v řadě, což je jejich druhá nejlepší taková série v historii. I díky těmto střeleckým manévrům Friulani bodovali v pěti z minulých šesti střetů v lize a po třech porážkách z úvodních tří kol se výrazně zvedli.

Většinu úspěchů ovšem zapsali na vlastní půdě. Venku je to o poznání slabší, což nula na kontě ligových výher jasně potvrzuje. Zarážející je přitom fakt, že v předchozích třech utkáních na cizích hřištích Verona pokaždé vedla po první půli, ale nakonec z toho vytěžila jen dva ligové body.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Samir, De Maio, Nuytinck - Molina, Walace, Makengo, Pereyra, Stryger Larsen - Pussetto, Beto.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipo - Dawidowicz, Ceccherini, Gunter - Faraoni, Ilic, Veloso, Lazovic - Caprari, Barák - Simeone.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.45 - 3.19 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - AS Řím  (středa 20:45)
Ve středu večer se ochozy stadionu Sardegena Arena zaplní fanoušky Cagliari, kteří budou vyhlížet teprve druhou ligovou výhru v sezóně. Oproti tomu svěřenci Josého Mourinha musí napravit svou reputaci z posledních zápasů. V posledních třech utkáních vstřelili pouze dvě branky a inkasovali jich sedm, na čemž má velký podíl především debakl v zápase proti Bodö/Glimt. Norský soupeř se dokázal proti Římanům prosadit celkem šestkrát.

Právě duel s týmem, který se momentálně nachází na sestupové pozici, by mohl být pro AS dobrou příležitostí, jak se vrátit do formy a upevnit si pozici v první čtyřce. Od Mourinha, který bude důsledkem trestu přihlížet pouze z tribun, se očekává pouze pár změn v sestavě oproti nedělnímu bezbrankového zápasu s Neapolí. Přesto bude potřeba šetřit několik hráčů na nadcházející souboj s AC Milán. Na levém křídle tak může El Shaarawy nahradit Henricha Mchitarjana. Otázkou je také start Nicola Zaniola, který je poměrně čerstvě uzdraven po potížích s kolenem.

Na druhé straně Cagliari trpí poměrně rozsáhlou marodkou, kvůli které bude trenér Walter Mazzarri postrádat některé klíčové hráče. Do zápasu tak nezasáhnou například Nahitan Nandez, Kevin Strootman, Dalbert, Martin Caceres či Sebastian Walukiewicz.

Při pohledu do minulosti zjistíme, že ve vzájemných zápasech těchto týmů padá většinou velké množství branek. V posledních pěti utkáních jsme jich měli možnost vidět dokonce 23, což je v průměru více než 4 góly za zápas. Dále můžeme pozorovat, že ani jeden z týmů nemá nad tím druhým ve vzájemné bilanci nijak zvlášť navrch. I přes velký bodový rozestup tak můžeme čekat poměrně zajímavé utkání.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Caceres, Ceppitelli, Carboni, Lykogiannis - Nandez, Marin, Deiola, Zappa - Pedro, Balde
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Patricio - Karsdorp, Mancini, Ibanez, Vina - Veretout, Cristante - Zaniolo, Pellegrini, Mkhitaryan - Abraham
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.55 - 4.59 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Empoli FC - Inter Milán  (středa 20:45)
Po skvostném začátku přišlo několik zaváhání. Inter zvítězil jen v jednom z posledních čtyř ligových utkání, přičemž nyní už nutně potřebuje zabrat na hřišti Empoli. To se zatím drží v klidném středu tabulky.

Empoli z devíti zápasů vytěžilo čtyři výhry, tu poslední pak v ofenzivním utkání v Salernu. Tam vedlo ve třinácté minutě už o tři góly, přičemž se prosadili Pinamonti s Cutronem a jedna trefa byla vlastní. Ještě před pauzou podruhé zavěsil Pinamonti, ve druhé půli Ranieri a jiným vlastencem Ismajli jen snižovali na konečných 2:4. Poslední dobou se toskánský klub celkově prezentuje ofenzivním fotbalem, jeho poslední čtyři zápasy nabídly celkově devatenáct gólů.

Zatímco v Lize mistrů ukazuje Inter zlepšující se formu, v Serii A je tomu spíše naopak. Prvních pět kol pro něj znamenalo zisk solidních třinácti bodů, z dalších čtyř zápasů už však vytěžil jen bodů pět. Mohl za to pochopitelně i náročnější los, zrodila se totiž porážka na půdě Lazia a remízy s Atalantou a naposledy Juventusem. V tomto prestižním zápase modro-černí vedli po Džekově trefě, nicméně v závěru se na konečných 1:1 povedlo vyrovnat z penalty Dybalovi.

Bilance vzájemných duelů hovoří jednoznačně ve prospěch Milánských. Ti dokázali svého soupeře přehrát sedmkrát v řadě, avšak ve dvou případech to bylo o dvě branky a v pěti dokonce jen o gól. A to včetně v do letoška poslední sezoně Empoli v nejvyšší soutěži 2018/2019, kdy Inter venku zvítězil 1:0 zářezem Baldého, tento hráč se spolu s Nainggolanem podílel i na výhře 2:1 v odvetě.

Domácí mužstvo bude v utkání postrádat Di Francesca, Furlana a Romagnoliho, hosté se nadále musí obejít bez Eriksena a zřejmě i Vidala. Naopak k dispozici jsou sedmigólový Edin Džeko i autor pěti branek Lautaro Martínez, kteří jsou připraveni prát se o pozice na čele tabulky střelců.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario; Stojanovic, Luperto, Romagnoli, Marchizza; Haas, Bandinelli, Ricci; Henderson; Pinamonti, Di Francesco
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Dimarco; Dumfries, Barella, Brozovic, Vidal, Darmian; Dzeko, Martinez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.70 - 4.92 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - ACF Fiorentina  (středa 20:45)
Lazio se vrátilo po reprezentační pauze do obvyklého koloritu poměrně dobře, vyhrálo v mači s milánským Interem, následně plichtilo na evropské scéně s Marseille, jenže poslední měření sil se mu opravdu šeredně nevydařilo. Překvapivě vysokou porážku z Verony tak bude chtít napravit ve vloženém kole proti Fiorentině, která je nyní jeho sousedem v průběžném pořadí.

Hledat přitom cestu za úspěšným rezultátem nebude pro domácí snadnou záležitostí, alespoň tedy ne dle papírových předpokladů. Svěřenci trenéra Vincenza Italiana letos z devíti kol v Serii A už pětkrát vyhráli, naposledy poměrně snadno nad Cagliari. V tabulce se tak právě díky nejčerstvějšímu tříbodovému zisku vecpali před římský výběr, konkrétně o jeden bod.

Rychle zapomenout na nedávný nezdar proti Hellasu, taková skutečnost bude pro Lazio asi vůbec nejdůležitější. "Známe odpovědi na naše otázky, proč k tomu výpadku došlo. Myslím si, že tým je připravený. V posledních dnech jsme měli na tréninku dobrý přístup," povídal domácí lodivod Maurizio Sarri. "Musíme ovšem podniknout určité změny v sestavě," mínil.

Lazio na Fiorentinu v posledních letech poměrně dobře umělo, v uplynulých devíti případech s ní padlo jen jednou. Bylo tomu mimochodem letos v květnu, tehdy ve Florencii. "Fiorentina má velmi silné mužstvo," upozorňoval Sarri. "Změnila svou herní filosofii, letos vyhrála více zápasů venku než doma. V budoucnu může mít zásadní vliv na fotbalové dění," podotýkal.

Domácí celek údajně prochází jakýmsi přechodným ročníkem. Alespoň taková slova vyřkl trenér I Biancocelesti po duelu s Veronou. Tahle slova prý ale nebudou mít vliv na výkony jeho hráčů. "Novinářům a kabině můžu říkat odlišná fakta. Někdy je vnější komunikace od té vnitřní zcela jiná. My musíme jenom pořád a pořád pracovat na zlepšování se," vysvětloval.

Hosté se už čtyřikrát po sobě nepropracovali do evropských pohárů. A možná že letos by tuto nelichotivou bilanci chtěli konečně změnit k lepšímu. "V Římě musíme být hlavně mentálně dobře nastavení," uvedl Italiano. "Je potřeba k tomu střetnutí přistoupit úplně stejně jako do toho s Cagliari, být pozitivní už od samého začátku. Hodláme působit vyrovnaným dojmem."
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Pepe Reina - Marušič, Patric, Radu, Hysaj - Lucas Leiva, Akpa-Akpro, Milinkovič-Savič - Felipe Anderson, Pedro, Immobile
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Venuti, Milenkovič, Lucas Martínez, Biraghi - Torreira, Bonaventura, Maleh - González, Saponara, Vlahovič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.84 - 4.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Spezia Calcio - Janov CFC  (úterý 18:30)
Serie A má stejně jako většina evropských lig v plánu vložené kolo, které začne již v úterý večer. O půl sedmé se do sebe pustí mimo jiné Spezia a Janov, dva týmy, kterým se dosavadní působení v první lize vůbec nedaří.

Spezia zatím nedokázala navázat na dobré výkony z minulé sezony a pod vedením trenéra Motty se trápí. Po těsném vítězství nad Salernitanou se v minulém kole zase vrátila do starých kolejí a z utkání se Sampdorií si neodnesla ani jeden bod. Nohy Spezii podráží především špatná obrana, která je s dvaadvaceti inkasovanými góly tou vůbec nejhorší v lize.

Prozatím se nedaří ani zapojit víc hráčů, protože marodka v tuto chvíli čítá hned osm hráčů! Janov je na tom aspoň v téhle oblasti přeci jen lépe, chybí mu jich pět. A to především v obraně (stopeři Vanheusden, Maksimović a Bani).

Janované prožívají ještě horší pocity než Spezia a s každým dalším kolem se prudce zvyšuje pravděpodobnost, že trenér Ballardini se nedožije zimy. Nejstarší fotbalový klub v Itálii těžce strádá a v devíti kolech vyhrála jen jedno utkání. I proto mu patří až předposlední příčka.
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Ferrer, Hristov, Nikolaou, Bastoni - Kovalenko, Maggiore - Verde, Antiste, Gyasi - Nzola
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Biraschi, Vasquez, Criscito - Ghiglione, Badelj, Touré, Cambiaso - Rovella - Caicedo, Destro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.64 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Venezia FC - Salernitana Calcio  (úterý 18:30)
Salernitana si s Venezií poradila ve třech posledních duelech, ale v Benátkách samých se týmu ze Salerna moc nedaří. Další šanci bude mít ve vloženém 10. kole, kdy se opět dostaví na Stadio Pierluigi Penzo.

Ani jeden z týmů nemůže být tak úplně spokojený s tím, jak se doposud prezentuje. Venezia je na tom, pravda, trochu lépe, ale ani v jejím podání to není zrovna slavné. Tým trenéra Paola Zanettiho doposud získal jen osm bodů a zcela po právu má potíže s vyhráváním. Vinit může především nekvalitní a nezkušený útok, který zatím zaznamenal jen sedm branek! S tímhle číslem je zcela nejhorším v celé lize.

I když, v těsném závěsu ho následuje právě Salernitana, která dala jen o jednu branku navíc. Zároveň se zde potkávají dva týmy, které enormně trápí široká marodka. Když to sečteme dohromady, tak jim chybí celkem 13 hráčů!

Zároveň oba prohrály poslední duel. Víkend nefandil Venezii, která nestačila na Sassuolo a přívětivý nebyl ani k Salernitaně. Trenér Colantuono se nováčka ujal nedávno a ve své premiéře prohrával už po 45 minutách o čtyři branky!
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Mazzocchi, Svoboda, Ceccaroni, Haps - Crnigoj, Ampadu, Peretz - Aramu, Henry, Okereke
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Belec - Strandberg, Gagliolo, Ranieri - Jaroszyński, Di Tacchio, Obi, Zortea - Ribéry - Simy, Gondo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.49 - 4.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Turín FC  (úterý 20:45)
Karty jsou před utkáním rozdány zcela jasně a domácí půjdou do zápasu jako horký favorit. Zrádné role si je ovšem vědom i trenér Rossonerri Stefano Pioli: "Jsme silné mužstvo, schopné vítězit a vydat ze sebe to nejlepší. Poslední zápasy však ukázaly, že naši soupeři jsou rovněž silní, jak takticky, tak fyzicky. Nastupujeme proti těm nejlepším a musíme konstantně hrát na nejvyšší úrovni."

Výkony i výsledky Milána v nové sezóně ale prokazují, že může jít do utkání naprosto sebevědomě a s jasnou ambicí zapsat další tři body. AC totiž v aktuálním ročníku ani jednou neprohrálo a kromě remízy s Juventusem si zatím připsalo jen samé výhry! Naposledy Rossonerri v závěru porazili 4:2 Bolognu. Není tak divu, že i letos AC aspiruje na jednoho z adeptů na titul a na svém kontě má stejně bodů jako vedoucí Neapol. Trenér Pioli má ale před Turínem respekt: "Turín je skvělý soupeř a momentálně se jim daří. Kouč Jurič tam odvádí senzační práci."

A jeho výrok potvrzují i statistiky. Menší klub z Turína, který je pravidelně namočený do bojů o záchranu, zatím sezónu zvládá navýsost úspěšně a s 11 body se nachází v klidném středu tabulky na 12. místě. Tým, v němž si pomalu zvyká i český stoper David Zima, zdobí především pevná defenziva, která je čtvrtá nejlepší v celé soutěži. Naopak se zatím tolik nedaří v útočné fázi, kde nikdo nevstřelil více než dva góly. Hlavní hvězda Belotti navíc musel několik zápasů vynechat.

Co se týče vzájemné bilance obou soupeřů, jsou misky vah jednoznačně nakloněny na stranu milánského giganta. AC dokázalo svůj protějšek porazit hned v pěti posledních zápasech za sebou. Turínští si ještě určitě vzpomínají na loňský debakl 0:7 před vlastními fanoušky. Trenér Jurić, ale nehází flintu do žita. "Rossoneri jsou silní v každé části hřišti, ale když budeme hrát tak jako proti Neapoli, můžeme uspět."

Naproti šancím Turína jde i početná marodka Milána, kterýému budou chybět Rebić, Castillejo, Messias nebo Florenzi. Hosté se naopak nebudou moci opřít o služby Ansaldiho, Verdiho či Pjacy. Milánský velkoklub však vzhledem k mistrovským ambicím musí v utkání získat tři body a to i vzhledem na náročný program, kdy ho v lize čeká AS Řím, Inter nebo Fiorentina.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Ballo-Touré, Romagnoli, Tomori, Calabria - Kessié, Tonali - Leão, Krunič, Saelemaekers - Giroud
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinkovič-Savič - Buongiorno, Bremer, Djidji - Aina, Pobega, Lukič, Vojvoda - Praet, Brekalo - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.95 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol981019:325
2.AC Milán981022:925
3.Inter Milán953124:1218
4.AS Řím951316:916
5.Atalanta Bergamo943215:1115
6.Juventus FC943213:1115
7.ACF Fiorentina950413:1215
8.SS Lazio942319:1714
9.Bologna FC933315:1912
10.Empoli FC940514:1812
11.Hellas Verona932421:1811
12.Turín FC932412:1011
13.US Sassuolo932412:1211
14.Udinese Calcio924311:1310
15.UC Sampdoria923413:179
16.Venezia FC92257:158
17.Spezia Calcio921611:227
18.Janov CFC913514:216
19.Cagliari Calcio913511:206
20.Salernitana Calcio91178:214

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (115)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad AC nezačne blbě ztrácet. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Liga mistrů škoda, ale v lize to je paráda.

Pro mě je víc hlavní liga z důvodu pravidelnosti v LM. Dluhy klubu jdou rychle dolů a až se AC finančně uzdraví pak jsem si jistý, že i platy hráčů můžou růst a nebudou se řešit problémy druhu Kessie a dalších. Těším se za pár let v jakém stavu AC bude.

Reagovat
castelL

Prajem AC aby sa dostali naspäť na Talianský trón, ale ak budem úprimný, rád by som bol ak by sa Neapolu podarilo urobiť aspoň ten jeden titul.. za tú celkovú prácu v klube, finančne ako pracujú posledných 15 rokov by si to zaslúžili.. odviedli obrovský kus práce vo všetkých smeroch, hralo tam veľa skvelých hráčov a tento rok môže byť konečne ich rok, niekoľko krát boli blízko, ale bohužiaľ.. bude to ešte zaujímavé tento rok

Reagovat
Largo

To samy se da rict i o Atalante

Reagovat
meril

Tak to si zas uprimne nemyslim, ze “to samy” se da rict i o Atalante. Atalanta je “na vrcholu” posledni 3 roky, kdy pokazdy skoncila na tretim miste a postoupila do LM. Ale vazny konkurent v boji o titul jako v pripade Neapole (nekolikrat) a takhle dlouho tu koncepcni praci rozhodne nemaj. Jeste pred 5-6 lety bylo Bergamo klub ze sedyho stredu tabulky. Urcite spis nez oni by si ten titul zaslouzily krome Neapole oba Rimsky kluby :)

Reagovat
ED91

Ešteže sa ten futbal hrá na góly

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Kaka14

Reagovat
mojmira

Forza Milan!

Reagovat
bobis21

Vždyť AC už prakticky žádné dluhy nemá ne? Všechen vnější dluh je splacen, takže jedině že by zbývaly nějaké splátky z přestupů?

Reagovat
smazaný uživatel

Z částky přes půl miliardy euro už zbývá něco kolem 120 mio eur, což je hezké a relativně žádný dluh. Co se psalo tak společnost Elliott chce dosáhnout stavu bez dluhů a následně prodat někomu se ziskem.

Uvidíme jaká bude realita a budoucí majitel bude movitější a zapálený fanoušek

Reagovat
FORZAMILAN

Ta série doma Milána s Turínem je šílená: 17-8-0 od sezóny 84/85. Doufám, že to dneska bude pokračovat. FORZA ROSSONERI

Reagovat
Eldarion

dnes to ukopať, ale proti Rímu ďalšie kolo našťastie skoro v plnej sile.

Reagovat
smazaný uživatel

no na Rim by uz mali byt aj Diaz a Rebic, problem bude Tatar. Vsetci vieme ako to bolo minuly rok a ako s Ibrom darovali AS bod...

Reagovat
smazaný uživatel

Pre tých, ktorí tieto diskusie začali sledovať len v poslednom období: Ak si pozriete diskusiu pod preview a súhrnom predchádzajúceho kola, tak presne takto to tu vyzeralo po zápasoch ako Inter vs Juventus niekedy pred 10 a viac rokmi Teraz máme aspoň VAR (ktorý zrovna zožal teraz veľkú kritiku), ale pamätám si, ako sme dostali gól v derby z obrovského ofsajdu, ktorý na štadióne videl snáď každý, až na rozhodcu

Reagovat
Milan.B

To boli casy... MSGoo a Benese

Reagovat
smazaný uživatel

Ani zdánlivě se neblížíme tomu, jaké války se tu dřív vedly, to byla jízda.

Reagovat
Yanek

Reagovat
Dejwa

Spezia co spálila za šance a penalta na druhé straně

Reagovat
Forza_Inter

útok Nzola, Salcedo, Gyasi, Strelec nema co v Serie A robit

Reagovat
Dejwa

No hlavně ten Colley a Nzola zakončení tragický

Reagovat
smazaný uživatel

Janov hraje (opět) tragicky a stejně se díky obrovské nekvalitě spodku tabulky zachrání (a věřím, že minimálně 2-3 kola před koncem, že nebude muset ani bojovat do posledního dne sezony). Přitom pád dolů by to třeba pomohl pročistit a restartovat.

Každopádně zúžení ligy na 18 týmů (ideálně s baráží pro 16. tým) je nutnost. Ve Francii to už pochopili. A zároveň 18 týmů by stačilo i Serii B.

Reagovat
Forza_Inter

Reagovat
Eldarion

18 tímov jednoznačne. Dúfam, že otázka max. pár rokov a bude to konečne aj v Serii A.

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
To som ja

Reagovat
GEGE

Serginho

Reagovat
FORZAMILAN

gooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
maras93

Teď to měl zkusit Alexis zpátky na Leaa. Škoda, že je občas tak zbrklej.

Reagovat
fRRR

Reagovat
swatm

Kalula by to chtělo vystřídat o půli, jinak neverim ze dohraje

Reagovat
Eldarion

Singo je celkom zviera pri tom kombe sila/výška/rýchlosť, Kalulu vôbec nestíhal. Theo to drží zatiaľ podstatne lepšie, najmä vďaka jeho rýchlosti.

Reagovat
Forza_Inter

Singo je neskutočne underrated.

Ak sa bude dat kupit v lete za 30M, musime po nom ist a zbavit sa Dumfriesa

Reagovat
Eldarion

Theo ho síce úplne vymazal potom, ale Singo má stále iba 20r. Som zvedavý ako pôjde hore

Reagovat
fRRR

Jako jestli se něco musí fakt zlepšit je ta rozehrávka. Odevzdáváme ty míče hrozně zalevno a někteří i (jak bylo výše poznamenáno) hrozně zbrkle. Jakmile je větší tlak na naší půlce a na půlce, tak to je hra na náhodu...

Reagovat
Nuno čomes

Snad Torino srovná, ať ti zas nevyhrajou nějakou haluzi, když nejsou lepší.

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
swatm

3 body dobrý, ale výkon strašnej

Reagovat
fRRR

mám pocit, že celá útočná čtveřice je poslední tři zápasy neuvěřitelně z formy a neumí toho moc vytvořit, vymyslet, dokončit, udělat dvě správný rozhodnutí za sebou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak každopádne dobré znamenie je, že plno zranených , hráči z formy ale stále bodujeme za 3 body... Což nie každý dokáže

Reagovat
fRRR

Říkejme tomu štěstí, nebo týmový duch

Reagovat
Seydou Doumbia

štěstí a chujova kvalita soupeřů

Reagovat
smazaný uživatel

nedeje sa nic prekvapive. Kazdemu bolo hned jasne, ze ak vypadne Diaz ta hra pojde dole. Kridla a hrot su bez tvoriveho AM vypojene a presne toto sa deje. Maldini to v lete pekne posral a to, ze tam priviedol Messiasa je len ceresnicka na dorte... Musime len dufat, ze Diaz to do januara potiahne a potom pride nejaky adekvatny backup. Ono stacilo, ze Diaz strati formu a budeme tam kde sme teraz... Aspon, ze superi su este horsi ako my

Reagovat
maras93

Teď jsem ke konci dostal málem infarkt, když Kjaer odkopával. Výkon to byl teda bídnej, ale 3 body jsou doma. U Tora se mi líbil Singo v 1. poločase. Doufám, že proti AS už bude ready Brahim.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Largo

Daje Roma!!!!

Reagovat
PISTOLERO

Dneska to musíme ukopat ať neztrácíme kontakt se špičkou. Nicméně nic jednoduchého nás nečeká a čekám celkem slušné drama. No snad se pletu FORZA INTER

Reagovat
bobis21

OT: lidi kteří byli na domácích zápasech AC, kde jste kupovali lístky? Normálně přes ofiko stránky, nebo je nějaká jiná skvělá cesta na nákup? Nejspíš budu v Míláně na zápas se Sassuolem, tak by byla blbost na zapas nejít

Reagovat
smazaný uživatel

Nedavno jsem řešil to samé. Byl jsem na zápasu s Benátkami. Asi nejlepší by bylo to koupit přes ofiko stánky ale tejden dopředu to ještě neměli v prodeji. Tak sem zapnikaril a vzal to přes prekupniky. Kupoval jsem přes Ticmate.cz, připlatil sem něco ale zas tak hrozny to nebylo, holej lístek stal něco kolem 700 a já platil 1000 za jeden. Pak klasika lístky do mejlu qr kód v mobilu stačil na projití bránou…..

Reagovat
smetos

Zima v zimě do slávky. Ti stopeři tam jsou teď ostuda. Snad dostane víc čuchnout, v lize byl nadprůměr, ale zatím se mu moc šancí nedostává. To že to byl uspěchaný odchod a hlavně prokauč od slávky se už dávno ví.

Reagovat
Furia Ceca

MdS je škoda potom, co se tak probral...

Reagovat
Benesse

Weston hrozne mimo od začiatku sezony...

Reagovat
10

Za 30 minut se zatím přerušovalo jen 236x

Reagovat
Furia Ceca

Rozhodčí mě dneska pěkně sere... strašnej připosránek

Reagovat
10

Jako většina v calciu, pak to má nějak vypadat...tohle je nekoukatelný

Reagovat
Furia Ceca

A ještě je slepej, Sassuolu už odpustil minimálně 3 jasný fauly, z toho 2 v dobrý pozici

Reagovat
10

Tomu moderátorovi na Nova Sport by někdo měl říct, že Squinzi umřel před 2 rokama...

Reagovat
M11

Uz si to precetl

Reagovat
10

To jsem nezaznamenal, co říkal?

Reagovat
M11

No ze samozrejme umrel v 2019 ale jeho odkaz tu je stále

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Dybala Dpč...

Reagovat
10

McKennie je zase úplně mimo, tohle byl jeho hráč, kterýho nezachytil...takticky je blbější než Rabiot, takže víceméně takticky nejhloupější hráč v lize

Reagovat
10

Reagovat
fRRR

Reagovat
dave30

Udinese vs Verona první půle: držení míče 35:65, střely celkem 11:0. Celkem nepochopitelné.

Reagovat
Inter Eterno Amore

prečo? Udine zrejme chce dať gól a Verona chce hráť hádzanú

Reagovat
dave30

Vidíš, to mě vůbec nenapadlo.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
10

Dneska je to paradoxně herně jeden z nejlepších zápasů, tolik šancí jsme neměli hodně dlouho...dal bych tam Ronalda

Reagovat
Furia Ceca

Je to ale frustrující, nedat ani jeden gól a ještě k tomu prohrávat...

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, on do něj bez nějakých pokusů o maskování strčí do zad a rozhodčí ukáže že nic?!

Reagovat
M11

POTTER !!!

Reagovat
Furia Ceca

Tvl, nejhorší hráč na hřišti

Reagovat
Benesse

Reagovat
10

Ty náběhy mu jdou, on už mohl dát tuhle sezónu tak 5-6 gólů v klidu

Reagovat
M11

Ovsem krasny balon od Paulita

Reagovat
10

Bez něj vytváření šancí neexistuje, to je smutná realita toho týmu

Reagovat
Benesse

Allegri Hocikto iný by sa už na Mckennieho nedokázal pozerať a dal ho dole..

Reagovat
Furia Ceca

Bože, ten rozhodčí je takovej kokot... strašnej zmatkář, ať si jde pískat pouťáky

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, já se poseru...

Reagovat
Liquid

Juve

Reagovat
10

Strašný. 6 hráčů si stoupne před vápno a čumí, bez pohybu, nápadu...Juan pošle centr do prdele a vrací se 2 hráči

Reagovat
Mihal

Juve si to proti tým slabším nejako zabudne "zmenežovať"

Reagovat
dave30

Ten Barák ty penalty prostě umí.

Reagovat
Airus

No to mi ho vyndej

Reagovat
stuff

Celkom som sa tesil, ze si vecer zapnem juve

Reagovat
smazaný uživatel

Nova Sport Zlaté digi, stejně tak LM na O2 sport. V letošní sezoně to šlo dobře dolů, kvalita a hlavně nabídka. Navíc bych si tipnul, že to budou mít na 3-4 roky dopředu ...

Reagovat
Lubinterista

Jako nechápu to. Tolik hodin a tam nějaký sestřihy z pd a ještě poslouchat tu priteplenou spanelstinu

Reagovat
sinter

super,...nba, krcmove sipky

Reagovat
lnterista

Neuvěřitelny

Reagovat
smazaný uživatel

SASU

Reagovat
lnterista

Proč tam ten Inter jeste kua není?

Reagovat
smazaný uživatel

Od té doby, co začal zápas Interu, můžu na Nova sport 4 sledovat:

Góly z LaLigy (z loňské sezony? Je tam každopádně Griezmann ještě v Barceloně), následují pak postupně upoutávky na:

Paříž - Lille

Ligue 1

NBA

NHL

Roma - ACM

Ligu Mistrů (kde mi navíc řeknou, že Inter vysílat tohle kolo opět nebudou)

Nascar

PSG - Lille (opět)

Ligue 1 (opět)

NBA (opět)

Šipky (včetně nějakých rozhovorů)

- reklama na Fortunu

- reklama na Tipsport

- reklama na Sazka Bet

V čase 9:22 přichází triumfální střih na zápas v Empoli. Mockrát díky!

Reagovat
10

To je normální, minule měli na jednom kanále MLS ze záznamu a na tom, kde mělo jít Juve s Torinem, nějakej trapnej zápas PD, kde se ještě nastavovalo asi 8 minut, takže to pustili asi od 20. minuty... největší prdel byla, když v tom reklamním bloku po PD pustili upoutávku na to derby, který už běželo 15 minut tyvoe

Reagovat
Lubinterista

To sou kundy, po deseti minutach.

Reagovat
sinter

ale už sa zlepšuju, raz to napojili do 15min.

Reagovat
Kruth

No hnus. Už jsem jim vynadal hovadům. Za tohle platit to je fakt síla. Doporučuju všem. Najít si minutku a dám jim co proto.

Reagovat
lnterista

Ten dres je krasnej ale

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
lnterista

Penalta ne??

Reagovat
10

A za minutu na to dá gól

Reagovat
lnterista

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle se třeba nepískala proč?

Reagovat
lnterista

Rozhodně víc jak v neděli.

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Mihal

Reagovat
smazaný uživatel

Danilo celá akce nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

Ty prase

Reagovat
smazaný uživatel

Ruka naprosto jasná, správně neuznaný gól, ale tu žlutou takhle dát může? Tam šlo pouze o to, zda je gól regulérní nebo ne, nemůže přeci na základě VAR dát dodatečně žlutou kartu za přestupek, kvůli kterému branku neuzná. Nebo může?

Reagovat
snuff24

Co té Neapoli hrabe už by se na to mohli kluci vysrat

Reagovat
LesyJePan

Tiez si vravim, zatial su jednoznacny… a to skore

Reagovat
popltak

Reagovat
vilp

Lobotka po tom zranění odpáleny?

Reagovat
vilp

Fakt zajímavý, že hrál od začátku sezony základ a najednou nedostane ani 5 minut.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele