Slováci berou na Německý pohár 11 hráčů z extraligy, i tři komeťáky

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

28. října 2021, 11:15

Adam Bagar

Slováci představili seznam hráčů pro listopadový Německý pohár v Krefeldu, hned polovina z celkových 22 nominovaých působí v české nejvyšší soutěži.

Mezi brankáři figuruje brněnský Matej Tomek, obranu vyztuží českobudějovický Martin Bučko, plzeňský Peter Čerešňák, liberecký Michal Ivan i vítkovický Patrik Koch a v útoku se představí Andrej Kollár s Michalem Krištofem z Komety, Oceláři Marko Daňo s Milošem Romanem a Bruslař Miloš Kelemen.

Šanci poprvé dostane i 17letý popradský talent Filip Mešár. „Filipův čas nastal. Je to další hráč z talentovaného ročníku 2004. Jsme rádi, že se mu daří v klubu. Chceme ho trošku motivovat a posunout dále,“ uvedl pro web hockeyslovakia.sk generální manažer slovenské reprezentace Miroslav Šatan.

Dalšími debutanty jsou gólman Filip Belányi, zadák Dávid Mudrák a forvard Samuel Takáč, který s 16 body patří k nejproduktivnějším hráčům celé soutěže. „Podle mě je to nejlepší podpis Slovanu v letošní sezoně. I když má skoro 30 let, podává výborné výkony, které si zasloužily reprezentační pozvánku.“

Nominovaní hráči, mezi nimiž najdeme dva brankáře, osm bránců a dvanáct útočníků, se sejdou v pondělí 8. listopadu v Bratislavě a po dvoudenní přípravě se letecky přesunou do Krefeldu, kde od čtvrtka do neděle změří síly postupně proti Švýcarsku, Olympijskému výběru Ruska a domácímu Německu.

„Nejdůležitější je, že zase můžeme hrát. Musíme hrát rychle, jako tým a tvrdě bojovat. Pak budeme schopní produkovat ofenzivní hokej. Čeká nás těžký turnaj, ale chceme vidět náš tým hrát se sebevědomím. Chceme, aby ukázal, že je připraven hrát na vysoké úrovni,“ řekl kanadský trenér Craig Ramsay.

Nominace Slovenska na Německý pohár

Brankáři:
Filip Belányi (Banská Bystrica), Matej Tomek (Kometa Brno, Česko).

Obránci:
Martin Bučko (České Budějovice, Česko), Peter Čerešňák (Plzeň, Česko), Daniel Gachulinec (Slovan Bratislava), Michal Ivan (Liberec, Česko), Samuel Kňažko (TPS Turku, Finsko), Patrik Koch (Vítkovice, Česko), Dávid Mudrák (Michalovce), Martin Vitaloš (Nitra).

Útočníci:
Samuel Buček, Adrián Holešinský, Filip Krivošík (všichni Nitra), Andrej Kollár, Michal Krištof (oba Kometa Brno, Česko), Marko Daňo, Miloš Roman (oba Třinec, Česko), Dávid Gríger (Liberec, Česko), Miloš Kelemen (Mladá Boleslav, Česko), Filip Mešár (Poprad), Pavol Regenda (Michalovce), Samuel Takáč (Slovan Bratislava).

Program Německého poháru v Krefeldu

Čtvrtek 11. listopadu:
16:15 Slovensko – Švýcarsko
19:45 Německo – Olympijský výběr Ruska

Sobota 13. listopadu:
14:30 Německo – Švýcarsko
18:00 Olympijský výběr Ruska – Slovensko

Neděle 14. listopadu:
11:00 Švýcarsko – Olympijský výběr Ruska
14:30 Německo – Slovensko

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz