Dvorník se vrací do SFC, stal se šéftrenérem mládeže

22. 10. 2021
Redakce

Opava – Někdejší spolehlivý obránce a nyní kouč Josef Dvorník se vrací do Slezského FC. V klubu bude působit na pozici vedoucího trenéra SCM, zároveň povede také ligovou devatenáctku. Nahradí tak Davida Vavrušku, jenž v opavském klubu končí.

Třiačtyřicetiletý Josef Dvorník se do Opavy vrací po dvou letech. „Strávil jsem tady celkem šest krásných let jako hráč i trenér. Na Opavu mám jen ty nejlepší vzpomínky, a když jsem dostal nabídku dělat tady šéftrenéra SCM, neváhal jsem,“ přiznává. „Na práci v Opavě se moc těším. Věřím, že s trenérskými kolegy v klubu vytvoříme dobrý kolektiv. Nejdůležitější pro nás je, abychom produkovali kvalitní hráče pro A-tým a B-tým,“ dodává.

Mistr české a slovenské ligy převezme starší dorostence, kteří jsou na chvostu tabulky Celostátní ligy dorostu. Z jedenácti utkání zatím nezískali ani bod. „Z pohledu bodového zisku a psychiky hráčů je to složitá situace. Nikomu nepřidá, když pracuje a nepřichází úspěch či vítězství. Na druhou stranu v těchto kategoriích je potřeba pracovat zejména na technicko-taktickém a silovém rozvoji hráčů, aby byli připraveni na mužskou kategorii,“ pokračuje Dvorník.

Jak na něj zatím nový tým působí? „Kluky jsem viděl ve dvou mistrovských zápasech, které odehráli slušně. Jsou tam věci, které bych rád odstranil, a samozřejmě vidím i prvky, které lze určitě zlepšit. Přesto všechno si myslím, že tým má jednoznačně na víc, než aby byl v tabulce bez bodu,“ tvrdí někdejší obránce, jenž působil ve Zlíně, Baníku, Ružomberoku, tureckém Manisasporu, Zbrojovce, Sokolově a v Opavě.

V sobotu opavští ligoví dorostenci vyzvou lídra soutěže z pražské Sparty. „Na zápas se dívám tak, že pro naše kluky je to obrovská příležitost srovnat se s elitním týmem v republice. Věřím, že podáme kvalitní výkon,“ uzavírá Josef Dvorník.

Utkání devatenáctky se Spartou startuje na umělce v Opavě-Kylešovicích v sobotu ve 13.15 hodin, zápas sedmnáctky začíná v 15.30 hodin.


sdílet