22.10.2021

David Bálek: Budeme rádi za jakýkoli zisk bodů

​Šest výher a jediná porážka. S takovou bilancí zakončili divizní fotbalisté Katovic podzimní účinkování na svém hřišti. Dudák aréna padla až v posledním zápase, o což se postaral lídr z Lomu. Předtím u Otavy nepochodily Mariánské Lázně, Beroun, Hořovice, Cheb, Klatovy a Soběslav.

Celek z Táborska měl od začátku fotbalově navrch, na čemž se také projevila absence katovického tahouna Jindřicha Kaduly, ale vše mohlo být jinak, kdyby domácí v první půli proměnili dvě stoprocentní šance. “Soupeř svojí kvalitou hry potvrdil, že je právem na čele tabulky. Z toho pak vyplynuly naše chyby v defenzivě. My jsme naopak zahodili dvě tutovky,” hledal příčiny porážky záložník David Bálek, který se z Katovických dokázal jako jediný střelecky prosadit. Nic složitého nevymýšlel, na hranici šestnáctky to vzal na sebe a levačkou zamířil k protější tyči. Tím snížil na 1:3, ale hosté přidali ještě jednu trefu.

Co udělalo Davidu Bálkovi radost, to byla divácká návštěva, která opět přesáhla tři stovky. “Naši fanoušci jsou skvělí, doprovází nás i na venkovní zápasy a jsou nám nakloněni, i když se třeba nedaří,” vysekl poklonu katovickým příznivcům.

Do konce podzimu čekají Katovice dva těžké zápasy. V sobotu 23. října se od 14:30 hodin představí na hřišti druhých Přeštic a o týden později vyrazí na zápas do krajského města, kde se střetnou s třetím béčkem Dynama. “Očekávám dva těžké duely s kvalitními soupeři. Budeme rádi za jakýkoli zisk bodů,” uzavřel Bálek.