Benzina zapojí název Orlen do svých stanic

pátek, 29. října 2021, 12:55 Marketing, Aktuality MediaGuru

Čerpací stanice Benzina, kterých je po České republice přes 400, budou nově vystupovat také s názvem Orlen. Polská společnost Orlen chce postupně název zakomponovat do všech stanic Benzina.

Čerpací stanice Orlen. Zdroj: Orlen

Čerpací stanice Orlen. Zdroj: Orlen

Tradiční čerpací stanice Benzina budou nově na českém trhu vystupovat s názvem mateřské společnosti Orlen.  Rebrandingem chce firma docílit jednotného vystupování. Orlen působí v pěti evropských zemích. V Česku, Německu, Polsku, Litvě a na Slovensku. Po dvouleté marketingové kampani informující o propojení těchto dvou značek, plánuje Orlen na další období výraznější kroky.

Vystupováním pod jednotnou značkou chce firma dosáhnout hlavně jednodušší orientace zahraničních řidičů, kteří čerpací stanice díky jednotnému názvu lépe poznají. „Všechny nově zrekonstruované stanice v Česku a na Slovensku budou nově nést společný název Benzina Orlen, přičemž dominantním vizuálním prvkem bude stylizovaný orel značky Orlen,“ dodává za společnost Orlen Michal Procházka.

Orlen má v plánu uvést na trh nové produkty a služby. Tradiční bíločervené barvy zůstanou nezměněné. Michal Procházka zároveň ujišťuje, že základ občerstvovacího konceptu Stop Cafe a portfolium nabízených produktů včetně paliv Verva a Efecta zůstane rovněž stejný.

Benzina působí na českém trhu více než 60 let a je nejrozsáhlejší sítí čerpacích stanic v České republice. „Před téměř dvaceti lety jsme převzali uvadající síť čerpacích stanic. Investicemi ve výši desítek miliard korun jsme z ní udělali jasného lídra českého trhu, který zákazníkům nabízí moderní inovativní produkty a služby,“ dodal Procházka.

V roce 2002 se stal jediným akcionářem Benziny Unipetrol. O tři roky později se Benzina spolu s Unipetrolem stala součástí společnosti Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední a východní Evropě, kde provozuje bez mála tři tisíce čerpacích stanic. Jediným vlastníkem holdingu Orlen Unipetrol je od roku 2018 společnost Orlen. Od roku 2019 působí Benzina Orlen také na Slovensku, kde momentálně provozuje 15 čerpacích stanic.

Konkrétnější plány představí společnost Orlen ke konci letošního roku.

-tšl-