Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři dostanou do dvou let tři nové výjezdové stanice

Tři nové výjezdové základny slíbil jihomoravské záchrance krajský úřad. Plánované stavby vzniknou v Mikulově, Bučovicích a Slavkově u Brna. Krajští radní se na to záměru dohodli na svém posledním jednání. Vybudování objektů vyjde na více než 200 milionů korun.

Hlavním cílem záměru je vylepšení a modernizace zázemí záchranářů. Ve všech třech případech půjde o nové stavby. Podle odhadů kraje bude nejdražší výstavba stanice v Bučovicích, jež vyjde 81 milionů. Podobně velké náklady spolkne budova v Mikulově. Naopak nejméně peněz půjde z rozpočtu na vybudování zázemí ve Slavkově. Odhaduje se, že bude stát necelých 47 milionů korun. 

„V Bučovicích bude sídlo záchranky v bývalém hospodářském areálu. Toto místo je výhodné s ohledem na blízkost výjezdu na silnici I/50 i z hlediska sousedství stanice hasičů. Stejně tak je blízkost sídla hasičů a možná koordinace obou složek integrovaného záchranného systému rozhodující i pro umístění nové základny ve Slavkově u Brna – tady vznikne v jejich nově vzniklém areálu v intravilánu města,“ sdělil krajský radní pro oblast investic a majetku Vladimír Šmerda (ODS).

Nové výjezdové stanice budou sloužit záchrance do dvou let, kdy se plánuje dokončení projektu. Kraj je bude výstavbu trojice nových výjezdových stanovišť financovat z prostředků, které má k dispozici z úvěru od Evropské investiční banky a ze svého rozpočtu Vzniknout by měly v průběhu roku 2023,“ dodal Petr Holeček z tiskového odboru Jihomoravského kraje.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Barbora Drozdová

Štítky ZZS JMK, Jihomoravský, Stavby, Záchranáři, Slavkov u Brna, Bučovice, Mikulov, Vladimír Šmerda, Petr Holeček, Evropská investiční banka, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští záchranáři dostanou do dvou let tři nové výjezdové stanice  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.