Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. října 2021 10:15
Čas čtení 0:31
Ondřej Jarůšek

ČHMÚ varuje před silným větrem: Nárazy budou až 70 km/h, hrozí poškození stromů a menší škody na budovách

ČHMÚ varuje před silným větrem: Nárazy budou až 70 km/h, hrozí poškození stromů a menší škody na budovách
Zdroj: FOTO TASR - Štefan Puškáš
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Očekává se, že vítr může mít místy nárazy kolem 70 km/h.

Silný vítr potrápí Česko i o víkendu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na svých stránkách vydal výstrahu, která platí během celého dnešního dne. Očekává se, že vítr může mít místy nárazy kolem 70 km/h

Sobotní výstraha se týká části Pardubického kraje (Chrudim, Hlinsko, Polička), části Vysočiny (Chotěboř, Žďár nad Sázavou, Nové Město na Moravě, Bystřice nad Pernštejnem, Třebíč, Velké Meziříčí, Náměšť nad Oslavou), dále části Jihomoravského (Znojmo, Pohořelice, Moravský Krumlov, Hustopeče, Mikulov, Břeclav), většiny Zlínského a Moravskoslezského kraje a Jeseníku v Olomouckém kraji.

Doporučeno
Tento pavouk žije i v Česku. Gigantický slíďák tatarský může být velký až 10 centimetrů a jeho kousnutí pořádně bolí Tento pavouk žije i v Česku. Gigantický slíďák tatarský může být velký až 10 centimetrů a jeho kousnutí pořádně bolí 28. října 2021 11:45

Meteorologové varují před možnými škodami, které může silný vítr způsobit. Hrozí poškození stromů, menší škody na budovách a dále hrozí nebezpečí úrazu uvolněnými předměty a zlomenými větvemi. „Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky,“ uvádí meteorologové. Vítr může způsobit také komplikace v dopravě.

výstraha
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav
Domů
Sdílet
Diskuse