30. 10. 2021

Novinka pod lupou: Guilty Party (Paramount+)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Guilty Party
Žánr komedie, drama, krimi
Stanice Paramount+
Premiéra 14. 10. 2021
Vysílání čtvrtek
Délka pilotu 32 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Beth Baker je novinářka, která se zoufale snaží zachránit svou kariéru. Rozhodne se jít za příběhem mladé matky, která dostala doživotní trest za vraždu svého manžela, ale tvrdí, že zločin nespáchala. Beth se snaží přijít pravdě na kloub, ovšem má před sebou spoustu práce. Dostává se do kontaktu s překupníky zbraní, kulturou clickbaitů a vlastní pokřivenou minulostí

Trailer

A jaký je náš ortel?

Tak tenhle pilot byl až trapně průměrný. Nebyl špatný, nebyl dobrý, nemám tomu vlastně moc co vytknout, ale i ty pozitiva jsem hledala horko těžko. Začátečních 10 minut jsem viděla asi 3×, než jsem se začala pořádně soustředit. Nedokázala jsem děj plně vnímat ani přes tu velmi zajímavou úvodní scénu, takže se mi původně příjemná půlhodinová délka pořádně prodloužila.

Musela jsem se jít potom ujistit do obsazení, že mě nešálí zrak a že to opravdu je Kate Beckinsale. Málem jsem ji nepoznala. Měla úplně Nicole Kidman vibes, takové ty na svůj věk nevypadající, vyhlazené, bez mimiky, pro mě nepříjemné. I proto mi vadila stejně, jako mi v rolích vadí Nicole (přestože vím, jak je to povrchní).

Nejedná se o nic originálního, mám pocit, že už jsem podobnou věc viděla. On ten děj není špatný, jsou tam i lehce zajímavé příběhy do budoucna, ale nějak nemám potřebu zjistit, jak dopadnou. Nikoho z postav jsem si neoblíbila, naopak budu možná raději, když už je nikdy neuvidím. Nakonec jsem teda vlastně zklamaná a nejlepší na Guilty Party zůstává ten plakát, který se mega povedl a díky kterému jsem se zbytečně těšila.

  • plakát!
  • některé docela zajímavé příběhové linky
  • fajn délka, kdybych se koukala vkuse
  • Kate Beckinsale
  • nic moc originálního
  • neoblíbitelné postavy
40 %
Mé hodnocení
Olivia Caroline Jones

No nevím. Na to, jak byl seriál propagovaný, tak to žádná velká hitparáda nebyla. Úvodní scéna byla zajímavá, to se upřít nedá. Zbytek se ale nesl v ryze průměrné rovině a nepřinesl nic, kvůli čemu bych si nadšeně ihned chtěla pustit další díl.

Hlavní hrdinka je jedna velká tragédie. Kate je v roli v pohodě, ale samotná postava mi vůbec nesedla. Je jako ryba vyhozená na břeh, dusí se v prostředí, do kterého nepatří, a zoufale se snaží přežívat. Na to, že má jít o komedii, jsem tady nic zábavného nenašla. Ani v samotné hrdince, ani v příběhu nebo dialozích.

Líbí se mi, že jde o serializovaný příběh, takže doufám, že se dočkáme na konci série uspokojivého zakončení. A že to bude minisérie a nebudeme muset dál sledovat počínání této novinářky, která má do zapálení hodně daleko, i když se tváří povýšeně, jako by měla být něco víc než její trendy sledující mladí kolegové.

  • krátká stopáž
  • serializovaný příběh s doufejme uspokojivým koncem
  • hlavní hrdinka
  • komedii jsem v tom nenašla
40 %
Mé hodnocení
ragelly
Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu