Ing. František Laudát

Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2021 16:27:00

Mlha, mlčení a konzilium

Mlha, mlčení a konzilium

Dopolední mlha u památníku na pražském Vítkově vytvářela atmosféru letošního státního svátku. Pietní akt se odehrával bez prezidenta Zemana, bez jediného státnického projevu.

 Zjevně už všichni čekají na nástup nové politické garnitury. Staří mlčí a noví ještě mlčí. Samozřejmě mlčí i hlava státu. Na jeho hlavu bylo tento týden sestaveno, poprvé v novodobé historii, už druhé lékařské konzilium. Ředitel a špičkový lékař Ústřední vojenské nemocnice Zavoral pochopil, že péče o Zemana skoro vůbec není o jeho zdraví, ale, jak se nejmenovaný člen bývalého Havlova konzilia vyjádřil, věcí navýsost politickou.

Kolem Zemanova lůžka se totiž odehrává politický boj, v němž se hraje o to, jak dlouho se ještě dá uhrát vliv darebné hradní party, navázané na Rusko a Čínu. Že má Zeman játra v háji, je asi jisté, politický boj se odehrává kolem toho, jak jejich nefunkčnost zasáhla mozek. Všechno je poprvé. Také i druhé konzilium. Jenže, pánové konziliáři, stejně, pokud sdělíte zřejmě objektivní pravdu, že politické dny páně Zemana jsou sečtené, stejně se ozve Okamura, Klaus, Křeček, ruská média (nevím jak čínská), že je to puč, nebo že nevěří.

Pro lid by možná pomohlo natočit video číslo dvě, ale jednak by etika dostala na frak, a stejně by se vynořily spekulace, za jakých okolností video vzniklo a jak bylo zmanipulováno. Vždycky se najde někdo, kdo ze Zemanových jater bude chtít vytřískat politický kapitál, samozřejmě pro sebe.

Prostě se smiřme s tím, že absurdní aktovku, kterou rozehrála Zemanova hradní parta a která svojí kolosální absurditou bezesporu přebila pověstný prodej Karlštejna podvodníkem Harrym Jelínkem, přeroste v nehynoucí konspirační teorii o ústavním puči proti zcela jasně myslícímu Zemanovi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama