Lákavé zboží. Podívejte se na nejdražší hráče, kteří působí ve Fortuna národní lize

Elitní domácí fotbalové soutěže jsou v plném proudu, kluby už se ale opět dívají k přestupovému termínu. V kurzu budou i někteří druholigoví hráči.

Ligové kluby loví posily nejen u konkurence a v zahraničí, ale také ve Fortuna národní lize. Podívali jsme se proto na portál transfermarkt.de, abychom zjistili, kteří druholigoví fotbalisté mají nejvyšší tržní hodnotu. Jejich jména najdete v následujících kapitolách. 

Foto: Profimedia.cz, koláž: SportRevue.cz

Pokračování 2 / 5

Mohamed Doumbia (Dukla) - 350 tis. eur 

Mohamed Doumbia Dukla 2.jpg

Dvaadvacetiletý střední záložník z Pobřeží slonoviny si s Duklou zahrál i mezi ligovou elitou, na Julisce však zůstal i po pádu do druhé ligy. Letos si však Mohamed Doumbia, jenž do České republiky přišel z Finska, připsal jen tři starty a odehrál pouhých 48 minut. Dříve se o něm každopádně mluvilo jako o hráči s velkým potenciálem, ještě stále před sebou může mít zajímavou kariéru. 

Foto: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 5

Filip Zorvan (Příbram) - 350 tis. eur 

Filip Zorvan Pavel Mazáč  CNC  Profimedia.jpg

Stejnou tržní hodnotu jako Doumbia má také Filip Zorvan. Pětadvacetiletý záložník, který v lize debutoval v dresu Hradce Králové, dal loni svůj první ligový gól v barvách Příbrami, ve které patřil k důležitým postavám. Pádu do druhé ligy ale nezabránil. Letos se trefil zatím dvakrát. 

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Pokračování 4 / 5

Jakub Přichystal (Brno) - 350 tis. eur 

Jakub Přichystal Brno PATRIK UHLÍŘ  MAFRA  Profimedia.jpg

Také Jakub Přichystal hrál loni první ligu. Šestadvacetiletý útočník dal v dresu Zbrojovky čtyři góly, ani to ale na záchranu Brna nestačilo. Ovšem zatímco hráči jako Růsek, Fila nebo Pachlopník odešli, tak Přichystal v Brně zůstal a teď týmu pomáhá s návratem mezi elitu. A letos se mu daří náramně - ve dvanácti duelech dal už šest gólů. 

Foto: PATRIK UHLÍŘ / MAFRA / Profimedia

Pokračování 5 / 5

Lorenzo Gonzalez (Ústí nad Labem) - 500 tis. eur 

Nejdražším hráčem Fortuna národní ligy je Lorenzo Gonzalez, jehož tržní hodnota činí půl milionu eur. Jednadvacetiletý útočník, který prošel mládežnickými reprezentacemi Švýcarska, přišel do Ústí nad Labem na hostování ze St. Gallenu. Dříve hrával dokonce za mládežnické výběry Manchesteru City, na českých trávnících ale tolik výrazný zatím není. Dosud naskočil do sedmi duelů a dal jeden gól. 

Doporučujeme

Články odjinud