Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Juventus opět prohrál, Neapol veze tři body a dál vede o skóre před AC Milán

Po nečekané domácí porážce od Sassuola přišla pro fotbalisty Juventusu další tvrdá facka. Turínský gigant prohrál v rámci 11. kola italské ligy také s Veronou, a to na jejím hřišti 1:2. Alespoň bod naopak vydřela Atalanta proti Laziu. Výsledek 2:2 zajistil ve čtvrté minutě nastavení domácí Marten de Roon. Vedoucí Neapol zvítězila na hřišti Salernitany 1:0 a udržela vedení o skóre před AC Milán, který vyhrál v Římě s AS 2:1. Třetí místo si upevnil Inter Milán, Udine porazil 2:0 a ztrácí na Neapol sedm bodů. Fiorentina díky hattricku Dušana Vlahoviče zdolala 3:0 Spezii a je sedmá.


Zklamaný Paulo Dybala z Juventusu
zdroj: ČTK/PA/ autor: Alessio Marini / IPA

Verona potvrdila, že s Juventusem v posledních zápasech neprohrává. Fotbalisté Hellasu nestačili na turínský velkoklub naposledy na podzim 2019.

O druhé výhře z posledních tří zápasů rozhodl v prvních čtrnácti minutách Giovanni Simeone, který je s osmi brankami druhým v tabulce střelců Serie A.

Juventusu dal naději McKennie, ale více fotbalisté "staré dámy" nestihli. Antonín Barák odehrál za Veronu celý zápas.

Druhý turínský celek porazil Sampdorii Janov 3:0. Skóre otevřel v 17. minutě Praet, který v FC hostuje z Leicesteru. Druhou branku přidal na začátku druhé půle Singo a výsledek završil v nastavení Belotti.

Závěr usnadnil domácím Silva, jenž byl v 73. minutě vyloučen za nesportovní chování. Český reprezentant David Zima zůstal na lavičce náhradníků.

Laziu zařídil vedení v 18. minutě Pedro, těsně před pauzou odpověděl Zapata. Hostům vrátil náskok v 74. minutě nejlepší střelec Serie A Immobile, ale jeho devátý gól v sezoně na vítězství nestačil. Poslední slovo totiž měl De Roon. Římský tým venku v lize nevyhrál popáté za sebou.

Inter Milán zvítězil nad Udine 2:0. Obě branky úřadujících šampionů vstřelil v 60. a 68. minutě argentinský záložník Joaquín Correa.

Hráči "Nerazzurri" vyhráli v domácí soutěži druhý zápas po sobě a bodovali potřetí za sebou. Udine čeká na výhru už osm kol a naprázdno vyšlo po předchozích čtyřech remízách.

Neapol prodloužila proti Salernitaně ligovou neporazitelnost a vyhrála již 10. duel. O branku se postaral v 61. minutě Piotr Zieliňski. Oba týmy dohrávaly v deseti; nejprve dostal červenou kartu v 70. minutě domácí Kastanos a o sedm minut později i neapolský Koulibaly.

Vítězné tempo nadále drží i AC Milán, který uspěl na hřišti AS Řím a připsal si sedmý ligový triumf za sebou. "Rossoneri" se dostali do vedení po parádně zahraném přímém kopu Ibrahimovice ve 25. minutě. Čtyřicetiletý Švéd vstřelil podle serveru Opta 150. gól v Serii A a 400. gól napříč všemi ligami.

Ibrahimovic se mohl střelecky prosadit také pět minut po přestávce, ale rozhodčí jeho další trefu neuznali kvůli ofsajdu. V 53. minutě však zkušeného útočníka fauloval v pokutovém území Ibaněz a z penalty zvýšil náskok hostů Kessié.

Domácí svěřenci ještě dostali od 66. minuty výhodu přesilové hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Hernandez. Z následného tlaku však už stačili jen snížit, ve třetí minutě nastaveného času se prosadil El Shaarawy. Pro trenéra AS Josého Mourinha to byla první domácí porážka v Serii A po 43 zápasech

Výhru 3:0 nad Spezií zajistil Fiorentině srbský útočník Vlahovič a zaznamenal již podruhé v tomto roce hattrick. Jednadvacetiletý kanonýr se s osmi brankami dotáhl na nejlepšího ligového střelce Cira Immobileho, jenž má na kontě o jednu branku víc. Spezia zůstala na sestupovém 18. místě o skóre za Janovem, který remizoval doma 0:0 s Benátkami.

Na desátou příčku se posunuli po výhře 2:1 na hřišti Sassuola hráči Empoli. Ti sice prohrávali od 43. minuty po vlastní brance Tonelliho, v závěru však duel otočili. Sedm minut před koncem nejprve vyrovnal z penalty Pinamonti a v první minutě nastaveného času rozhodl Žurkowski. Sassuolo je na dvanáctém místě.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:

Atalanta - Lazio 2:2 (45.+1 Zapata, 90.+4 De Roon - 18. Pedro, 74. Immobile), Verona - Juventus 2:1 (11. a 14. Simeone - 80. McKennie), FC Turín - Sampdoria 3:0 (17. Praet, 53. Singo, 90.+3 Belotti), Inter - Udine 2:0 (60. a 68. Correa), FC Janov - Benátky 0:0, Fiorentina - Spezia 3:0 (44. z pen, 62. a 74. Vlahovič), Sassuolo - Empoli 1:2 (43. vlastní Tonelli - 83. Pinamonti z pen., 90.+1 Zurkowski), Salernitana - Neapol 0:1 (61. Zieliňski), AS Řím - AC Milán 1:2 (90.+3 El Shaarawy - 26. Ibrahimovic, 57. Kessie z pen.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články