Senzační triumf se koná, na Bermudách se ale nakonec raduje Herbert

PGA TOUR
Senzační triumf se koná, na Bermudách se ale nakonec raduje Herbert

Téměř dokonalý rok zakončil australský golfista Lucas Herbert. Po triumfu na European Tour přidal i první vavřín z nejlepšího okruhu světa, když po dramatickém finále triumfoval na Bermudách. 


Taylor Pendrith vytvořil na Bermudách rekord hřiště, když v pátek nasázel 61 ran a tedy -10. Před finále vedl o tři rány, dnes ale naprosto vyhořel. Zatímco během tří kol zahrál osmnáct birdie, dnes neskóroval ani jednou.

Od šestky do osmičky zahrál tři birdie v řadě, šanci mu definitivně sebralo double-bogey na pětiparové sedmnáctce. Tam přitom ve čtvrtek i v pátek zapisoval eagle, včera hrál birdie. Pendrith tak nakonec dělí až pátou pozici.

Výrazně selhal také Danny Lee. Novozélanďan měl šanci, od dvanáctky do čtrnáctky ale ztratil čtyři údery a i přes následné tři birdie mu jedna rána stále scházela. Raduje se tak Australan Lucas Herbert, který přitom taktéž nijak nezářil.

Dvě bogey a čtyři birdie ovšem stačí. Herbert teprve loni v lednu poprvé ovládl turnaj na European Tour, letos přidal titul druhý a nyní má i triumf z PGA Tour. Díky němu si zahraje na Masters i PGA Championship.

Velmi blízko měl k triumfu taktéž Patrick Reed, jenž zahrál jediné bogey a sedm birdie. Podobně jako Lee ale v konečném součtu přišel kvůli jediné ráně o možné play-off. Do TOP 10 se jen těsně nedostali Russell Knox, Graeme McDowell a Seamus Power, kteří jako nejlepší Evropané dělí dvanáctou pozici.