UnderFolk – Blondýna & Standa Haláček

UnderFolk – Blondýna & Standa Haláček

Adresa:

Mladá Boleslav, náměstí Míru 1387

Termín: 15.11.2021
Vstupné:

dospělí 120 Kč, děti, senioři a ZTP 60 Kč

15listopad pondělí 19:00

Žánr: koncerty


Zbrusu nový hudební pořad jménem UnderFolk odstartuje prvním večerem v pondělí 15. listopadu v 19 hodin v mladoboleslavské kavárně V břiše velryby. Místním fanouškům kultury představí hned dva osobité písničkáře.

Až z Rakovníka zavítá do Mladé Boleslavi písničkářka Blondýna, vlastním jménem Eva Suková, která při svých vystoupeních využívá prvky divadla a stand-upu a obecenstvo zaujme především humorem a stylizací. Neváhá však zařadit ani poetičtější kousky a je rovněž autorkou dvou básnických sbírek. Její tvorba, označovaná někdy jako „herecký snad-šanson“, jí vynesla na letošní Portě Cenu Country Radia.
Blondýnu doplní písničkář a bravurní kytarista Standa Haláček z Kostelní Lhoty, při jehož písních prostoupí prostory kavárny vůně lesa. Standa se s oblibou věnuje tématům přírodní lyriky a za svou tvorbu byl již mnohokrát oceněn na folkových i trampských soutěžích.
Vydal celkem tři alba, z toho poslední, Barevný podzim, v loňském roce, a již patnáct let pořádá letní festival Folk ve Lhotě.
Hudebním večerem s Blondýnou a Standou Haláčkem bude zahájena série pořadů pod hlavičkou UnderFolk, v nichž organizátoři boleslavské veřejnosti představí zajímavé osobnosti, které zůstávají stranou mainstreamu, vymykají se pevným mantinelům žánrů a hledají svou vlastní cestu, mnohdy nezaslouženě skrytou zrakům médií.
Za projektem UnderFolk stojí skupina hudebníků a pořadatelů z volného uměleckého sdružení Spolu.ART. Hostitelem pořadů, které se budou konat každý měsíc, je Marek Havlas, vedoucí kavárny V břiše velryby, která se nachází v malebném prostředí boleslavského Havelského parku.
Vstupenky bude možné zakoupit v předprodeji v Infocentru MB či na internetovém serveru GoOut: https://goout.net/cs/listky/underfolk-blondyna-and-standa-halacek/hndl/

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Mladá Boleslav Akce v obci Mladá Boleslav

Podobné akce

Ubytování v okolí akce UnderFolk – Blondýna...

Zámek LoučeňJizbice (16.1 km)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (16.1 km)

Středověký hotel DěteniceDětenice (19.3 km)