Krnov: Relax zóna bude hotová už v prosinci

02.11.2021 7:34

Už v prosinci by se lidé žijící ve vnitrobloku u hlavního nádraží mohli dočkat relaxační zóny Vláček, která uspěla v letošním ročníku participativního rozpočtu.

Krnov: Relax zóna bude hotová už v prosinci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radnice města Krnov

V polovině října došlo k předání staveniště a začaly přípravné práce, jako je vytyčení dotčených inženýrských sítí nebo zakreslení a schválení rozmístění jednotlivých navrhovaných herních prvků do terénu. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že hospodský musí od 1. listopadu kontrolovat bezinfekčnost?

hlasovalo: 42752 lidí
Zakázku v soutěži získala krnovská firma Grispa s nejnižší nabídkovou cenou 399 605 Kč včetně DPH, termín dokončení je stanoven na 15. prosince.

„Dominantním prvkem relaxační zóny bude herní sestava vláček z akátu - mašinka. Chybět nebude ani dětská šplhací sestava se skluzavkou, která je složena z jedné věže, na niž mohou děti vylézt po čtyřech šplhacích vstupech. Součástí bude také masivní houpačka z akátu pro dvě děti. Pro odpočinek budou osazeny dvě lavičky a v příštím roce se předpokládá umístění zahradního setu, který bude tvořen masivním dřevěným stolem se dvěma lavičkami,“ popisuje Pavel Andrle z odboru investic a správy majetku.

Autorkou projektu, který ve veřejném hlasování získal 552 hlasů, je Alena Šobrová. „Vláček potěší malé i větší děti, jejich rodiče a všechny místní obyvatele, kteří chtějí trávit příjemné chvíle na čerstvém vzduchu. Zóna má sloužit jako místo pro hraní, setkávání, povykládání si se sousedy či jen k odpočinku. V širším okolí takové místo chybí,“ odůvodnila v žádosti k projektu, který v hlasování veřejnosti uspěl před Pumptrackovou dráhou v Kostelci (307 hlasů), Knihobudkami pro veřejnost (217 hlasů) a Květináči před evangelickým kostelem (126 hlasů). „Nejen jejich autoři to se svými projekty mohou opět zkusit v příštím roce, kdy by měl být jeho počátkem vyhlášen už šestý ročník participativního rozpočtu,“ doplňuje Radka Zdráhalová z odboru rozvoje města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Martin Baxa byl položen dotaz

Užitečnost veřejnoprávních médií

Kde jste přišel na to, že většina společnosti považuje veřejnoprávní média za užitečná a souhlasí s platbami za ně? Dle mého názoru je to lež. Neznám jediného člověka ve svém okolí (stovky lidí), který by s vaším názorem souhlasil. Kdyby se udělalo referendum zda platit, či ne, koncesionářské poplat...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

22:09 Ostrava: Kraj a město pomohou univerzitě postavit nové studentské koleje

Moravskoslezský kraj a město Ostrava pomohou Ostravské univerzitě financovat výstavbu nových vysokoš…