Hlavní obsah

Emoce planuly. Jedeme domů, sbalili se rázně soupeři Řepkova týmu

Červené Janovice

Odchod, odjezd, mějte se tu fajn. Nečekané rozuzlení měl zápas fotbalové III. třídy na Kutnohorsku mezi Červenými Janovicemi a Horními Bučicemi. Domácí s Tomášem Řepkou a dalšími hvězdami v sestavě úspěšně otáčeli zápas, vedli 5:2, ale nedohrálo se. Krátce po přestávce hosté zaveleli k odchodu.

Foto: Sport.cz

Tomáš Řepka (vlevo) a jeho spoluhráč z Červených Janovic Štěpán Kacafírek.

Článek

„Ukončeno v 52´ minutě - opuštění hrací plochy hostujícím družstvem jako projev nesouhlasu s rozhodováním rozhodčího," oznámil svazovým orgánům sudí Martin Chalupa prostřednictvím zápisu o utkání.

Přidal i bližší vysvětlení. Hosté zjevně cítili křivdu, vše vyvrcholilo při obdržené páté brance, kterou dal domácí kanonýr Štěpán Kacafírek, vlastně stavitel mediálně známého a soutěž suverénně vedoucího týmu.

Ze zápisu je patrné, že mohlo jít o situaci příznačnou pro nižší soutěže, v nichž s delegovaným hlavním arbitrem většinou rozhodují oddíloví laičtí asistenti.

Zatímco střelec se podle rozhodčího nalézal pouhé dva metry od brankové čáry, laik signalizoval ofsajd a stál přitom údajně pět metrů od středové čáry. Těžko tedy mohl vyhodnocovat, zda-li vskutku byl ofsajd.

„Z mého pozičního postavení jsem situaci dokázal lépe posoudit - o ofsajd se nejednalo a branku jsem uznal," napsal sudí.

Foto: Kopeme za fotbal

Fotbalový kanonýr Červených Janovic a autor deseti gólů Štěpán Kacafírek po boku Martina Jiránka.

Vzplanuly vášně. Na plochu vběhnul trenér hostů, kterému arbitr udělil žlutou kartu „Svévolný vstup na hrací plochu v přerušené hře, následně se tým hostí na protest odebral do kabin. Utkání jsem proto předčasně ukončil," doplnil rozhodčí ke zvláštní situaci.

Ta ale nebyla první v souvislosti z Červenými Janovicemi během podzimu. Jejich suverenita se možná některým týmům poněkud zajídá. Předešlý soupeř Řepky a spol. - Tupadly B - dokonce vůbec nepřijel. Dostal pokutu, trest lze očekávat i v případě Horních Bučic, přičemž zřejmě zůstane zachován výsledek z hrací plochy, případně bude uplatněna kontumace.

„Soupeř vše svádí na rozhodčího, který byl podle mého korektní ve všech směrech," cituje web svoboda.info předsedu Sokola Červené Janovice Pavla Prchala. „Hosté hráli tvrdě, hru rozhodčí relativně pouštěl, ale úroveň držel. Absolutně nechápu rozhodnutí hostujícího trenéra odvolat tým ze zápasu," pravil dále.

Kouč Bučic Miroslav Kováč st. pro web zdůraznil, že nemá absolutně nic proti fotbalistům Sokola Červené Janovice. Svými emocemi chtěl vyjádřit celkový kritický postoj k okresnímu svazu, kritizoval přitom údajné striktní nařizování termínů zápasů a také obsazování jednotlivých zápasů rozhodčími. Pokutě jeho klub po odchodu ze hřiště zřejmě neunikne.

  1 : 2 Slovácko - Slavia 1 : 2 dohráno
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  1 : 1 Plzeň - Ostrava 1 : 1 dohráno
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  0 : 5 Ml. Boleslav - Sparta 0 : 5 dohráno
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
  Teplice - Hradec Králové zítra 15 : 00
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.