ŽESNAD.cz chystá speciální seminář. Má ukázat, že dráha není jen šmír a špína

Nová aplikace pro strojvedoucí, která je upozorňuje na změny na trati. Foto: ČD CargoNová aplikace pro strojvedoucí, která je upozorňuje na změny na trati. Foto: ČD Cargo

Seminář má ukázat nástup nových technologií do drážní dopravy.

Sdružení železničních nákladních dopravců ŽESNAD.cz se pouští nově i do organizace odborných seminářů. V Olomouci se 22. 11. uskuteční akce, která má ukázat zejména využití nových technologií na železnici.

„Nic takového v této šíři propagace nebo osvěty nových přístupů, technologií  pro železniční dopravu nedělá. Chceme tak zpřístupnit nová řešení pro střední technické pracovníky jak dopravců, tak i dalších firem, organizací a škol,“ vysvětlil výkonný ředitel ŽESNAD.cz Oldřich Sládek. „Snažíme se přesvědčit veřejnost a mladou generaci, že dráha není jen šmír, špína a saze,“ dodal.

Během celodenního semináře dojde například na téma využití virtuální reality v oblasti vzdělávání strojvedoucích, dojde také k prezentaci „navigace pro strojvedoucí“. Jedním z tématem bude i oblast prediktivní údržby a online (vzdálená) přejímka vozidel.

Vstup na seminář stojí 1 550 Kč, rezervace je možná zde. Na stejných stránkách je i program akce.

Tagy nové technologie na železnici Žesnad.cz
27 komentářů