2. listopadu 2021 • 20:33

SESTŘIHY: Bída Sparty trvá, sedmý pád v řadě! Hradec vynuloval mistra

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Černá série Pražanů nebere konce! Hokejisté Sparty ve vyrovnané bitvě s Mladou Boleslaví prohráli 2:3 a připsali si již sedmou porážku za sebou. Parádní počin se povedl Hradci Králové, který si vyšlápl na úřadujícího mistra z Třince, kde vyhrál 2:0 a snížil tak náskok Ocelářů na prvním místě. Liberec porazil venku Zlín těsně 2:1. Milan Gulaš přispěl gólem k výhře Českých Budějovic 4:3 po nájezdech na hřišti „své“ Plzně. Pardubice vyhrály doma nad Litvínovem rozdílem 4:2. David Krejčí již 10. trefou a 8. asistencí v sezoně pomohl Olomouci k vítězství 2:0 proti Vítkovicím. 



Skvělý Kiviaho, první nulou zmrazil Oceláře

Marodku Ocelářů rozšířil Marcinko, a tak trenéři přeskupili útoky a do elitní formace posunuli Šedivého. Do domácí sestavy se naopak vrátil Chmielewski, který nastoupil poprvé od úvodního kola. Hosté nastoupili beze změn a měli v první třetině blíž ke gólu. Ve třetí minutě ale zastavila Pilařovu teč levá tyčka a v přečíslení dva na jednoho nepřekonal Koukal gólmana Mazance.

Hned v úvodním střídání prostřední třetiny se do přečíslení dva na jednoho dostali i domácí, kapitán Vrána však nepropasíroval puk na Šedivého. V další šanci Třince se ocitl Dravecký osamocený před Kiviahem, ale neprostřelil jej mezi betony. Útok podpořil i Mazanec, který přihrávkou až na útočnou modrou čáru vyzval na zteč Růžičku, ani vyhlášený kanonýr však nezměnil bezgólový stav.

V závěru druhého dějství se Mazanec, který do Třince přestoupil po minulé sezoně právě z Hradce Králové, vyznamenal dvakrát rychlými přesuny proti Jerglovi. Hosté se ale přesto ujali vedení. Obránce Pavlík prostřelil v přesilové hře třineckého brankáře mezi betony. Na časomíře zbývalo v tu chvíli jen pět desetin do konce třetiny.

Domácí v poslední dvacetiminutovce zvýšili střeleckou aktivitu a Doudera trefil ve 47. minutě v početní převaze tyčku. Na druhé straně mohl zvýšit z úniku Orsava, ale hosté přeci jen přidali druhý gól: obránce Jank se prosadil střelou z levého kruhu k bližší tyči.

Třinec, který postrádal od druhé třetiny svého nejproduktivnějšího obránce Kundrátka, se snažil zápas zdramatizovat, jenže šance si nevytvářel a nic extra nevymyslel ani v závěru při hře šest na čtyři. Nejlepší útok extraligy tak nevyzrál na nejlepší obranu soutěže a Hradec si připsal desátou výhru z posledních jedenácti utkání.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): „První třetinu jsme se nemohli dostat do tempa a Hradec v ní měl více ze hry. Něco jsme si k tomu řekli, zlepšili jsme se v útočném pásmu a první deset minut ve druhé třetině jsme si vytvořili nějaké šance. Škoda, že jsme nějakou nevyužili a nedostali se do vedení. Místo toho jsme inkasovali smolný gól vteřinu před koncem (druhé třetiny). Mohli jsme ještě vyrovnat, ale trefili jsme tyčku. Kluci i přes prohru odvedli dobrý výkon.“

Ladislav Čihák (Mountfield HK): „Narazili jsme na soupeře, který je první a hlavně ve druhé třetině dokazoval, proč vede. Měli jsme ale velice dobrý vstup do zápasu a v první třetině jsme měli o trošičku lepší pohyb, byli jsme nebezpečnější. Třinec je ale zkušené a trpělivé mužstvo a věděli jsme, že se od druhé třetiny zlepší, a to se potvrdilo. Byli hodně silní na puku, přidali na pohybu a měli jsme velký problém. Obrázek hry se najednou úplně změnil. Naštěstí nám padl gól v přesilovce a tím jsme si pomohli. Třetí třetina byla nahoru dolů, Třinec pořád tlačil a tlačil. Kluky chci pochválit. Vyhráli jsme v Třinci, kde se jen tak nevyhrává, porazili jsme aktuálně první tým tabulky. To je dobré pro naše sebevědomí, že vezeme tři body a cenný skalp.“

SESTŘIH: Třinec - Mountfield HK 0:2. Hradec přetlačil lídra! Navíc s nulou
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 39:59. F. Pavlík, 51:56. Jank

Sestavy

Domácí: Marek Mazanec (Kacetl) – D. Musil, Kundrátek, M. Doudera, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček, J. Michálek – O. Šedivý, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, A. Nestrašil, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Martynek, R. Szturc, Dravecký (A).

Hosté: Kiviaho (Š. Lukeš) – Nedomlel, Blain, F. Pavlík (A), Gaspar, Kalina, McCormack, Jank – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Perret – Kelly Klíma, Lalancette, R. Pilař – Orsava, Koukal, Šalda.

Rozhodčí

Pešina, Mrkva – Ondráček, Špůr

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Návštěva

3181 diváků

Skvělý návrat do hry k zažehnání krize nepomohl

V sestavách obou týmu byly k vidění zajímavé jevy – zatímco Mladá Boleslav musela na křídlo čtvrté útočné formace nasadit beka Davida Bernada, Sparta vyslala do prvního extraligového zápasu kariéry v pozici startujícího brankáře Oldřicha Cichoně.

Ten musel hned v první minutě vytáhnout dva dobré zákroky proti šancím Claireauxe. Ve třetí minutě však poprvé inkasoval, když nestačil na střelu v útoku zaskakujícího obránce Bernada. Pro nahrávající Grima se Závorou šlo v obou případech o první extraligový bod v kariéře.

O dvě minuty později přišel druhý gól Mladé Boleslavi, když mezi betony mířil přesně Najman. Záhy se urodilo ale také na druhé straně, když přesnou střelou zápěstím do horního rohu branky otevřel gólový účet hostů David Kaše.

A Pražané se dočkali srovnání stavu ještě v první třetině. Ve 13. minutě vyrovnal na 2:2 další povedenou ranou Thorell. Poprvé do kabin však šli s vedením přeci jenom Boleslavští, když Kousal tečoval Pláňkovu dělovku od modré čáry a puk se ještě odrazil od brusle Stránského.

Druhá třetina nabídla také zajímavou podívanou, i přesto, že gól žádný nepadl. Nejblíže vyrovnání byla Sparta během přesilové hry při Pýchově vyloučení, kdy Růžičku zasypala salvou střel, ale žádný puk za záda strážce domácího brankoviště nedostala.

Sparta se ve třetí části hnala za srovnáním, měla střeleckou převahu, ale výraznější šance nepřicházely. Mladoboleslavští pak těsné vedení ubránili i během hostující hry bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Mladá Boleslav): „Do zápasu jsme vstoupili dobře, dali jsme dva rychlé góly, což nám ale možná i trošku uškodilo. Pak jsme nepochopitelně začali stát ve středním pásmu, což po hráčích vůbec nechceme a ani to netrénujeme. Byli jsme za to právem potrestáni. Šťastný gól na 3:2 nám ohromně pomohl. Ve druhé třetině jsme přežili přesilovku Sparty, která byla ohromně silná a kterou tam kluci vyklekali a vylehali. Závěr byl už vyrovnaný. Byl to těžký zápas, jsme samozřejmě rádi za tři body.“

Josef Jandač (Sparta): “Musím říct, že jsme dneska bojovali. Bylo to vidět, že tam nechyběla snaha, nasazení a urputnost. Ale bohužel to nestačí. Nechci se vymlouvat na cokoliv jiného. Měli jsme špatný vstup do zápasu, ten nás stál hodně. Sice jsme se dostali zpátky, ale zase jsme dostali gól, kdy nejdřív byla odvolána přesilovka pro nás a vzápětí jsme dostali gól. Chyběla nám malinko síla, valíme to na pár lidí a ti kluci ve finální fázi nemají klid, sílu a rychlost v zakončení. Mužstvo ale bojovalo.„

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Sparta Praha 3:2. Hosté padli posedmé v řadě. Rozhodl Stránský
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:18. Bernad, 04:33. O. Najman, 18:53. J. Stránský

Hosté: 05:32. D. Kaše, 12:17. E. Thorell

Sestavy

Domácí: J. Růžička (Krošelj) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Šidlík, Bernad – Adam Raška I, Fořt, Bičevskis – Kotala, Claireaux, J. Dufek – P. Kousal, O. Najman, J. Stránský (A) – Závora, Grim.

Hosté: Cichoň (Neužil) – Mikliš, Moravčík, T. Pavelka, Jurčina (A), Tomáš Dvořák, Radek Jeřábek, A. Polášek (A) – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – J. Konečný, D. Kaše, F. Chlapík – Prymula, Zikmund, Z. Doležal – Šmerha, Hašek, T. Jandus.

Rozhodčí

Hradil, Sýkora – Lučan, Kis

Stadion

Návštěva

2661 diváků

Zlínskou loupež obstaral Klepiš

Berani tentokrát v brance s Danielem Hufem zatlačili soupeře před první komerční přestávkou, Flynn vybídl ke skórování Kubiše, zlínský kapitán ale ve vyložené pozici neuspěl. Další možnost měl Vopelka, proti němu však Kváča zasáhl betonem.

Při Klapkově vyloučení Berani potvrdili dobrý nástup do utkání, gólu se ale nedočkali. Bílí Tygři zapnuli až ke konci třetiny, ani oni ale bezbrankové skóre nezměnili. I proto, že Filippi zblízka minul branku.

Zlepšující se výkon však vyjádřili gólově Liberečtí ihned po pauze. Zlínští trestuhodně propadli v defenzívě, čehož při přečíslení využil zakončující Gríger. Srovnat mohli domácí při dvou početních výhodách, v nich se ale nezmohli ani na střelu a za pískotu publika inkasovali ve 35. minutě podruhé. Od modré čáry vystřelil Kolmann, přičemž mimo dosah Hufa puk nešťastně tečoval domácí Suhrada.

Naději na body si Zlínští vystřelili ve 47. minutě, kdy Trškovo nahození zaplachtilo přesně pod horní tyč. Berani se následně museli bránit při Suhradově vyloučení. Potom ale Zlín sahal po vyrovnání, v závěru dokonce mohl hrát v šesti proti třem, ale nevyrovnal. Okál navíc ve vypjatý moment předvedl gesto fair play a odmítl vyloučení.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (Zlín): „Pro nás je to kruté, hráli jsme velmi dobře první třetinu, ale bohužel jsme nedali gól. Jedna chyba ve druhé části pak znamenala inkasování branky, po které jsme měli pasáž 10 až 12 minut, kdy jsme úplně vypadli z role a byli chaotičtí. Je to tíhou našeho postavení, kluci ztratí víru ve věci, co aspoň částečně fungují. Těžko se to pak dává dohromady, ale na třetí třetinu se nám to přeci jen povedlo. Dali jsme kontaktní gól, nepomůžeme si však v přesilovkách, v zakončení schází kvalita. Nejsme schopní dát více gólů, i proto jsme dnes prohráli.“

Patrik Augusta (Liberec): „Jsme spokojenější díky výhře, ale bylo to nesmírně těžké a hodně defenzivní z obou stran. Věděli jsme, v jaké situace Zlín je, že bude bojovat o každý metr ledu, což se potvrdilo. Nedali nám nic zadarmo, vážím si tří bodů. Musím dodat obrovský respekt Zdeňku Okálovi za odvolaný faul, to se zase tak často nevidí, klobouk dolů.“

SESTŘIH: Zlín - Liberec 1:2. Poslední Berani opět padli, jejich situace je vážná
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 46:20. Trška

Hosté: 20:48. Gríger, 34:05. Klepiš

Sestavy

Domácí: Huf (Kašík) – Mamčics, Gazda, Žižka, O. Němec (A), Trška, Ferenc, Suhrada – Kubiš (C), P. Sedláček, O. Flynn – Köhler (A), Honejsek, T. Mikúš – Okál, Hejcman, Vopelka – A. Zbořil, R. Veselý, Karafiát.

Hosté: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr – Birner (A), Klepiš, Ordoš – A. Najman, Filippi, Gríger – J. Vlach, P. Jelínek (C), M. Zachar – A. Dlouhý, J. Šír, Klapka – Faško-Rudáš.

Rozhodčí

Hejduk, Obadal – Kajínek, Axman

Stadion

Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín

Návštěva

2903 diváků

Obrat v režii Gulaše, nájezdům pak vládl Hrachovina

Gól a asistenci si připsal v dresu vítězů útočník Milan Gulaš, který se představil poprvé v dresu Motoru v Plzni, kde působil uplynulé čtyři sezony. Západočeši se ve třetí třetině museli obejít bez zraněného Ludwiga Blomstranda a nezvládli dvě přesilovky v nastavení.

Záhy po úvodním vhazování zahrozili směrem dopředu hosté, Holec ale zblízka nezakončil přesně. Vzápětí na druhé straně Bulíř po kombinaci s Thorellem pořádně protáhl Hrachovinu. Ve třetí minutě se už domácí radovali, když nahození Kindla šikovně tečoval mimo dosah gólmana Motoru kanonýr Blomstrand.

Rychle mohl vyrovnat Pech, z dobré pozici ale neprostřelil gólmana Svobodu. Poté tempo výrazně opadlo a obě mužstva se nedokázala prosadit ani při přesilových hrách.

Početní výhodu promarnili hosté také na začátku prostřední části a naopak v početní výhodě musel Hrachovina zlikvidovat šanci Dzierkalse. V pasáži plné osobních soubojů se kotouče zmocnil Gulaš a přesnou střelou pod horní tyč z pravého kruhu vyrovnal ve 30. minutě na 1:1.

Hráči Motoru se nadechli a za chvíli musel Svoboda vyrazit nebezpečný pokus Novotného z mezikruží. Indiáni následně naráželi na pevnou defenzívu soupeře, až ve 37. minutě při vyloučení Holce upravil Schleiss dorážkou Čerešňákovy střela na 2:1. Krátce před druhou sirénou ještě unikajícího Suchého zastavil jen za cenu faulu Pech, Bulíř ale trestné střílení neproměnil.

Po nervózním vstupu obou mužstev do závěrečné dvacetiminutovky zvýšil ve 45. minutě Jiříček po Bulířem vyhraném buly tvrdou střelou na 3:1. Hosté se snažili bleskově odpovědět, Hanzl ale v dobré pozici neuspěl. Nedovolený zákrok Kantnera už Motor v 51. minutě díky přesné střele Abdula z pravého kruhu využil. O dvě minuty později navíc plzeňský odchovanec Štich ranou od modré čáry srovnal na 3:3. Během hektického závěru třetí třetiny na šanci Vondrky zareagoval Suchý.

Střelecky aktivnější hosté v úvodu prodloužení nezužitkovali šance Novotného s Abdulem. Domácí ale poté promarnili dvě přesilové hry a bonusový bod zajistili Motoru úspěšní exekutoři penalt Hanzl a Valský. Indiáni Hrachovinu nepřekonali.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (Plzeň): „Rychle jsme šli do vedení, ale musím upřímně říct, že Budějovice měly lepší pohyb a byly důraznější. My jsme byli pod neustálým tlakem. Všude nám scházel krok a taková ta šťáva z předchozích utkání. Bohužel jsme ztratili vedení 3:1 a o druhý bod jsme se připravili vlastní neschopností vytvořit si lepší pozici k zakončení při přesilovkách v prodloužení. Nájezdy jsou už loterie a nepovedly se nám. Nevycházejí nám bohužel už od přípravy.“

Jaroslav Modrý (České Budějovice): „Měli jsme slušný vstup do utkání. Soupeř nám gólem vzal vítr z plachet, potom jsme začali bruslit. Plzeň byla kvalitní a vybudovala si dvoubrankový náskok. Pak se asi báli a přestali bruslit. Ve třetí třetině jsme se vrátili zpět do utkání. Měli jsme dobrý pohyb a kluci našli cestu, jak vybojovat alespoň bod. V prodloužení jsme udělali několik chyb, ale kluci to sehráli dobře v oslabeních a i gólman nám udržel bod. Nájezdy byly štěstí. Nechal jsem vybrat hráče kolegy. Já se spíš staral předtím o oslabení v prodloužení.“

SESTŘIH: Plzeň - České Budějovice 3:4sn. Gulaš přispěl ke skolení „svých“ Indiánů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 02:27. Blomstrand, 36:58. Schleiss, 44:36. Jiříček

Hosté: 29:12. Gulaš, 50:26. Abdul, 52:31. Štich, . M. Hanzl

Sestavy

Domácí: Miroslav Svoboda (Pavlát) – Kremláček, Čerešňák, Graňák, Jiříček, L. Kaňák, J. Kindl, Kvasnička – Kantner, Kodýtek, F. Suchý – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Schleiss.

Hosté: Hrachovina (Strmeň) – Bindulis, Percy, Piskáček, Vráblík, Slováček, Štich, Bučko – Abdul, D. Voženílek, Valský – Holec, L. Pech, Gulaš – Vondrka, J. Novotný, Chlubna – T. Šoustal, M. Hanzl, Karabáček.

Rozhodčí

Svoboda, Pražák – Brejcha, Rampír

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

3217 diváků

První Chalupův gól od návratu k výhře nestačil

Hosté měli hned v úvodu zápasu výhodu přesilové hry, už po 62 sekundách byl totiž vyloučen pardubický kapitán Nakládal. Severočeši se dlouho nemohli dostat do útočného pásma, poté ale Zdráhal individuálně zavezl puk, zpětnou přihrávkou našel Balinskise a lotyšský bek prostřelil brankáře Frodla.

Dynamo si následně vytvořilo výraznou převahu a Vervu držel jen pozorný gólman Zajíček, jenž dostal přednost před jedničkou Godlou. V 10. minutě ale kapituloval. Vyrazil střelu Nakládala i dorážku Mikuše, na další pokus Musila ale již zareagovat nedokázal. Reprezentační útočník se mezi střelce zapsal téměř po měsíci, naposledy skóroval v předehrávce 15. kola proti Zlínu.

I poté byl Zajíček výrazně více v permanenci než jeho protějšek Frodl. Na začátku druhé třetiny se vyznamenal proti Musilovi, následně zlikvidoval samostatný nájezd Romana. Hosté čekali na šanci a dočkali se ve 25. minutě, kdy se po Strakově akci prosadil Chalupa a ve druhém zápase po návratu ze zámoří si připsal premiérový gól.

Z vedení se ale Severočeši radovali jen 42 sekund, než se do dalšího brejku dostal Rohlík a prostřelil Zajíčka. A ze strany domácích to nebylo vše. Za dalších 43 sekund otočil výsledek ve prospěch Dynama Poulíček. Hororovou dvouminutovku pro hosty zakončil Cienciala, který před polovinou zápasu zvýšil na 4:2.

Zdramatizovat utkání mohl Gernát, brejk ale v gól nepřetavil. Frodl si poté poradil i s pokusem Stříteského. Litvínovští sice občas hrozili, Východočeši ale bez větších problémů kontrolovali průběh utkání a jen díky dobře chytajícímu Zajíčkovi nevyhráli výraznějším rozdílem.

Ohlasy trenérů

Richard Král (Pardubice): „Bohužel jsme se zase nevyvarovali zbytečného faulu na začátku a pustili jsme soupeře do vedení. Jinak si ale myslím, že jsme měli zápas relativně pod kontrolou, měli jsme dobrý pohyb, drželi jsme se na kotouči, vyhrávali jsme osobní souboje a tlačili jsme se i do brány. Měli jsme většinu času i hráče na masce (brankáře soupeře), což se nám v minulých zápasech nedařilo. Vytvořili jsme si spoustu šancí a mohli jsme jich asi proměnit více. Samozřejmě, že z toho, jak jsme hráli aktivní hokej, tak jsme měli i okénka vzadu. Vyhráli jsme ale zaslouženě.“

Vladimír Országh (Litvínov): „V zápase jsme dvakrát vedli, ale je potřeba říct, že domácí hráli opravdu dobře. Bruslili, byli aktivní, vyhrávali více soubojů. I přesto jsme vedli ve druhé třetině 2:1, ale po třech dalších střídání jsme prohrávali 2:3. Tady se zápas zlomil. Střídání poté, co dáme nebo dostaneme gól, jsou strašně důležitá. My jsme to nezvládli, propadli jsme a soupeř měl brejkovou situaci, kterou využil. Po celý zápas nás držel dobře chytající Zajíček, dával nám šanci na dobrý výsledek. Snaha tam z naší strany byla, ale soupeř nás v rozhodujících momentech přetlačil a zaslouženě vyhrál.“

SESTŘIH: Pardubice - Litvínov 4:2. Dynamo během tří minut otočilo vývoj zápasu ve svůj prospěch
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 09:03. A. Musil, 26:27. O. Rohlík, 27:10. Poulíček, 28:34. Cienciala

Hosté: 02:22. Balinskis, 25:45. M. Chalupa

Sestavy

Domácí: Frodl (Klouček) – Nakládal (C), J. Mikuš, Košťálek, D. Robertson, Hrádek, J. Kolář (A), O. Vála – Paulovič, Poulíček (A), Blümel – Camara, A. Musil, R. Kousal – Cienciala, O. Roman, Říčka – Koffer, Anděl, O. Rohlík.

Hosté: Zajíček (Godla) – Hrbas, Irving, Balinskis, Stříteský, Demel, D. Zeman, O. Baláž – Jarůšek, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), V. Hübl (C), M. Chalupa – Kudrna, Latta, P. Svoboda – Zygmunt, Gerhát, L. Stehlík.

Rozhodčí

Šír, Horák – Pešek, Malý

Stadion

enteria arena

Návštěva

7045 diváků

Skvělý Krejčí i Lukášovo čisté konto

Vítkovičtí ohrozili Lukášovu branku v úvodních minutách během přesilové hry, střela Illéše z mezikruží těsně minula levou tyčku a proti dorážce Marosze zasáhl olomoucký brankář betonem. Za zmínku stojí také Káňovo gesto fair play, když odvolal dvouminutový trest signalizovaný po zákroku na něho.

První olomoucká šance přišla také během přesilové hry, Stezka však zasáhl proti Krejčího střele lapačkou. V první třetině byly k vidění šance jen během početních výhod, což v další přesilovce Vítkovic potvrdil Illéš střelou do boční sítě. Úvodní branka padla rovněž během početní výhody. Rašner při hře čtyř proti třem přihrál na levý kruh Krejčímu, který se střelou z první nemýlil a vstřelil svůj desátý gól v olomouckém dresu.

Také v druhé třetině se oba týmy soustředily především na obrannou hru a první šance přišly až po sedmi odehraných minutách. Hostující brankář Stezka zasáhl jak proti pokusu Krejčího, tak proti Strapáčově střele.

Po polovině základní hrací doby byl na pět minut a do konce utkání vyloučen obránce Polák, ale šanci hrát dlouhou pětiminutovou přesilovku vzal domácím brankář Lukáš, který nejdříve zahrál mimo dovolenou zónu a vzápětí přidal trest za nesportovní chování.

V následné hře čtyř proti čtyřem se uvolnil Kucsera a z prostoru mezi kruhy zamířil do horní tyče hostující branky. Olomouc se přesto ještě před koncem druhé třetiny dostala do dvoubrankového vedení. Přesným pokusem do horního rohu Stezkovy branky se po Krejčího přihrávce zapsal mezi střelce Káňa.

Na začátku třetí třetiny musel Lukáš zasahovat proti střele Bernovského, pokusy Kocha a Hrušky pak prolétly jen těsně vedle branky. Hostující brankář naopak pokryl zakončení Buriana při přečíslení dvou proti jednomu i zakončení Koloucha z mezikruží. Poté se zkoušeli tlačit před branku hostující Illéš a domácí Klimek, ani jednomu se však zakončit nepodařilo.

Vítkovice mohly snížit v přesilové hře, kdy Maroszova teč skončila jen těsně vedle tyče Lukášovy branky. Důležitý zákrok si pak olomoucký brankář připsal dvě minuty před koncem základní hrací doby proti pohotové střele Fridricha z mezikruží. Také díky tomu Lukáš vychytal druhé čisté konto v této sezoně.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): „Čekali jsme těžkého a houževnatého soupeře, který výborně brání. To se ukázalo jako pravdivé. Zápas byl bojovný a vyrovnaný. Myslím si, že na obou stranách byl dostatek osobních soubojů i dobré bruslení. My jsme vstřelili v první třetině gól z přesilové hry a od toho jsme se odrazili. Myslím, že jsme dnes velice dobře bránili. To, co nám v minulých duelech nešlo - obranná hra jako celek - jsme dnes hráli velice dobře a soupeře jsme nepouštěli do přečíslení.“

Miloš Holaň (Vítkovice): „Když jsme nedokázali vstřelit ani branku, tak to moc kladně hodnotit nemůžu. Začátek jsme měli dobrý a hráli hned přesilovou hru. Možná by to bylo jiné, kdybychom z ní dali gól, ale na kdyby se nehraje. Celkově jsme ale v dnešním zápase přesilové hry nehráli dobře. Hra byla rozkouskovaná spoustou vyloučení a nebylo to v takovém tempu, v jakém bych potřeboval, aby mužstvo bylo. Možná kromě jedné vyložené příležitosti jsme si nic dalšího nevytvořili, Olomouc navíc spoustu střel zablokovala. Když už něco prošlo, tak jsme nebyli důrazní, prohrávali jsme osobní souboje a neclonili jsme před gólmanem.“

SESTŘIH: Olomouc - Vítkovice 2:0. Skvělý Krejčí pomohl dvěma body skolit Ostravany
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 13:50. David Krejčí, 38:17. J. Káňa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Lukáš (J. Sedláček) – Groch, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Dujsík, Řezníček – J. Káňa, David Krejčí (A), V. Tomeček – Burian, J. Knotek (A), Kucsera – Strapáč, P. Kolouch, Olesz – Kusko, Nahodil, Klimek – Kunc.

Hosté: Stezka (Dolejš) – R. Polák (C), A. Solovjov, Galvinš, Plášil, Jakub Stehlík, P. Koch, L. Kovář – M. Kalus, Dej, R. Bondra – Svačina, J. Hruška (A), Illéš – Lednický, Marosz, Fridrich – Bernovský, L. Krenželok (A), J. Krejsa.

Rozhodčí

Šindel, Hodek – Svoboda, Lhotský

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Návštěva

4 043 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Mountfield 56 31 9 5 11 182:115 116
2. Třinec 56 31 6 7 12 174:118 112
3. Sparta 56 27 6 6 17 203:153 99
4. Č. Budějovice 56 26 5 5 20 166:151 93
5. Pardubice 56 22 11 5 18 173:152 93
6. Plzeň 56 24 5 9 18 167:154 91
7. Liberec 56 25 3 8 20 146:147 89
8. Vítkovice 56 22 8 5 21 142:149 87
9. Olomouc 56 20 8 4 24 133:152 80
10. Brno 56 17 10 5 24 145:163 76
11. M. Boleslav 56 21 3 7 25 128:148 76
12. K. Vary 56 19 4 7 26 160:176 72
13. Litvínov 56 18 4 8 26 152:173 70
14. Kladno 56 14 6 8 28 142:183 62
15. Zlín 56 9 6 5 36 108:187 44
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
1
Finále
Články odjinud


Články odjinud