Hlavní obsah

Nejlepší slalomář minulé sezony Schwarz bude až šest týdnů pauzírovat

Mittersill

Nejlepší slalomář minulé sezony Světového poháru Marco Schwarz bude muset zhruba šest týdnů odpočívat od lyžování se zraněním kotníku. Šestadvacetiletý Rakušan a úřadující mistr světa v kombinaci si při tréninku v Mittersillu natrhl vaz. Charakter zranění odhalilo vyšetření magnetickou rezonancí v Kitzbühelu. Rakouský svaz oznámil, že léčba se obejde bez operačního zákroku.

Foto: Lisi Niesner, Reuters

Rakušan Marco Schwarz při nedávném závodě v Söldenu.

Článek

"Pokud bude mít terapie bezproblémový průběh, mohl by se zřejmě za šest týdnů vrátit k tréninku," uvedl ošetřující lékař Thomas Gstrein.

Schwarz v minulé sezoně získal malý křišťálový glóbus za slalom a obsadil třetí místo v celkovém hodnocení SP. Na letošním světovém šampionátu v Cortině vedle titulu v kombinaci získal bronz v obřím slalomu. Z předloňského MS v Aare má ve sbírce stříbro z týmové soutěže a bronzové medaile za slalom a kombinaci. Z téhle sezony je odjet zatím jen tradiční úvod na ledovci v Söldenu. Vše důležité je teprve na spadnutí.

Zranění pro Schwarze znamená komplikaci na startu sezony s vrcholem na olympijských hrách v Pekingu. Pod pěti kruhy se má vítěz čtyř závodů Světového poháru představit podruhé. Minule v Pchjongčchangu byl součástí stříbrného družstva a vybojoval čtvrté místo v kombinaci a jedenácté ve slalomu.

Reklama