bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Drouin nedohrál proti Detroitu, po zásahu pukem zamířil do nemocnice

3. listopadu 2021, 16:24

Matěj Hodoval

Nepříjemný moment se stal během utkání Detroitu s Montrealem. Šestadvacetiletý útočník domácího týmu Jonathan Drouin nedohrál po velmi nešťastné situaci, kdy jej bolestivě zasáhl kotouč do hlavy.

K incidentu došlo během první třetiny zápasu mezi domácími Canadiens a hostujícími Red Wings. Obránce Brett Kulak se rozhodl vystřelit od modré, jeho vysoký pokus však bohužel zasáhl spoluhráče Jonathana Drouina přímo do hlavy.

Zraněný útočník okamžitě přišel o helmu, a zatímco se držel za hlavu, bleskově zamířil na střídačku Habs a následně do útrob stadionu. Montreal informoval už během zápasu o tom, že se kanadský forvard na led nevrátí, protože byl převezen do nemocnice.  

Na pohled děsivý moment by však měl mít šťastný konec. „Vždycky máte strach, když je hráč zasažen pukem do hlavy. Nejnovější zprávy jsou povzbuzující, ještě jej ale čekají nějaká vyšetření,“ informoval na tiskové konferenci trenér Dominique Ducharme.

Spoluhráči dokonce měli možnost vidět Drouina po utkání v kabině. „Šel jsem se za ním podívat po první třetině, ale odjel do nemocnice. Když jsem přišel po zápase, viděl jsem ho tu. Všechno šlo dobře. Samozřejmě ještě má nějaké kontroly, ale vypadá to, že je v pořádku,“ dodal Josh Anderson.

Pro Canadiens by byla případná delší absence rodáka z Québecu velkou komplikací. Drouin je se sedmi kanadskými body (2+5) aktuálně druhým nejproduktivnějším hráčem Montrealu, i jeden bod více má jen Nick Suzuki.

Další pozitivní zprávou je návrat Careyho Price. Podle slov šéfa lavičky Habs sice ještě není jasné, kdy přesně bude moci naskočit zpátky do tréninku, nicméně v Montrealu by se hvězdný gólman měl objevit brzy.

Price se v říjnu rozhodl řešit své problémy a říct si o pomoc u asistenčního programu NHL. Kvůli zranění se nezúčastnil ani tréninkového kempu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.