Společnost PPF opět v zisku

Přidat na Seznam.cz

Investiční skupina PPF po vysoké ztrátě za celý rok 2020 (291 milionů eur) obrací hospodaření opět do plusových čísel.

PPF Group v prvním pololetí 2021 vykázala dle vlastních údajů čistý zisk ve výši 208 milionů eur, v porovnání se ztrátou 384 milionů eur ve stejném období 2020. Celková aktiva skupiny k 30. červnu 2021 dosáhla 40,3 miliardy eur, což představuje nárůst oproti 39,7 miliardy eur ke dni 31. prosinci 2020.

„Výsledky PPF za první pololetí 2021 ukazují, že skupina je schopna překonat okamžité, ale i déle trvající dopady pandemie na byznys, a to díky oborové a geografické diverzifikaci portfolia. PPF je v zisku už dvě po sobě jdoucí pololetí, a tak je připravena realizovat další transakce a zároveň dál investovat do existujících aktiv. Pandemie nejvíce zasáhla náš byznys spotřebitelského financování, proto mě těší, že na většině trhů, kde působí Home Credit, včetně Česka a Slovenska, se nám podařilo udržet dlouhodobou ziskovost,“ tvrdí Kateřina Jirásková, finanční ředitelka a členka řídicího výboru PPF.

PPF investuje finančních služeb (vlastní Home Credit, PPF Banku, Air Bank atd.), do telekomunikací (Telenor CEE, O2, CETIN Group atd.), do médií (CME včetně televize Nova) nebo do e-commerce (Heureka Group, Mall Group atd.). Bývalým společníkem je již zemřelý Petr Kellner, který zahynul při lyžování.

Zdroj: PPF