Malá kopaná: Most si během dvou dnů připsal v Superlize porážku a výhru
Foto: MLMK
Sport

Most - Kuriózní malofotbalový dvojboj absolvovali mostečtí reprezentanti v Superlize malého fotbalu. V pondělí (1.11.) a v úterý (2.11.) absolvovali zápasy pátého a šestého kola letošního ročníku soutěže.

V pondělí večer se představili na hřišti Staropramenu Praha a v úterý večer na hřišti Vlků Kolín. Program tak byl náročný nejen tím, že šlo o dva večerní zápasy ve dvou dnech, ale také tím, že šlo o dvě venkovní utkání. Zde ale veškerá podobnost končí.
V pondělí se Most postavil mimořádně silnému soupeři, tedy Staropramenu Praha, a to ve složení - Šlégr Václav - brankář, Dolechek Danyil, Exner Pavel, Formánek Jiří, Harzer Antonín, Kasal Daniel, Levý Stanislav, Polák Jakub "C" a Zetka Tomáš.

Bohužel se v tomto střetnutí Severočechům vůbec nepodařilo zachytit začátek zápasu a v jedenácté minutě tak po drtivém nástupu Prahy prohrávali již 0:3. Od této chvíle se sice vývoj utkání vyrovnal, ale Praha si i tak držela Most na distanc. Poločasová přestávka proto probíhala za stavu 4:1 a konečné skóre zápasu se zastavilo na hodnotě 7:4 pro Staropramen Praha. Most tedy s jedním z tradičních favoritů celé soutěže hrál padesát minut vyrovnaně, ale právě těch chybějících deset rozhodlo o celkem pohodlné výhře domácích.

V barvách Mostu tradičně vyčníval Daniel Kasal (1+2), ke kterému se tentokrát nejvíce připojil dvougólový Pavel Exner (2+0). Zbývající mostecký gól si připsal Stanislav Levý (1+0).

Most tak sice neuspěl, ale vzhledem k tomu, že hrál venkovní zápas na hřišti favorita, nebyla ztráta bodů až tak překvapivá. To v úterním zápase se pozice favoritů otočily a byl to tentokrát Most, od koho se na hřišti Kolína čekala výhra. Vlci Kolín totiž zatím kráčí v letošní sezóně od porážky k porážce a Most si tak jel, při veškerém respektu k soupeři, pro tři body.

O ně se ucházela téměř totožná sestava, jako tomu bylo v pondělí - Šlégr Václav - brankář, Baksa Radek, Benda Vojtěch, Dolechek Danyil, Exner Pavel, Harzer Antonín, Kasal Daniel, Levý Stanislav, Polák Jakub "C" a Zetka Tomáš.

Most tentokrát zachytil vývoj utkání od prvních minut a jasně si kráčel pro vítězství. Od začátku střílel gól za gólem a již poločas měl podobu pohodlných 6:1 pro Most. Konečné skóre zápasu pak zní 11:4 pro hosty. Z jedenácti možných si hned osm kanadských bodů připsal skvělý Danyil Dolechek (3+5), ke kterému se opět připojil v reprezentační formě hrající Daniel Kasal (5+1). Zbylé body se rovnoměrně rozprostřely mezi téměř všechny hráče kádru, z nichž ještě drobně vybočují dvoubodoví Vojtěch Benda (1+1), tentokrát netradičně v pozici hrajícího trenéra, a Stanislav Levý (0+2).

Most je tak po šesti kolech západní skupiny na průběžném druhém místě.

„Máme za sebou ve dvou dnech dvě utkání, která byla jako noc a den. Praha na nás od úvodního hvizdu vlétla a než jsme se pořádně zahřáli, měla již velký náskok, který pak dokázala do konce utkání kontrolovat. V tomto zápase byla, zcela otevřeně, větší kvalita na straně soupeře a ten tak tři body bere zaslouženě.“ ohlédl se za prvním ze zápasů Vojtěch Benda, trenér mosteckého výběru.

„Naštěstí jsme si mohli spravit náladu hned druhý den na hřišti Kolína. S ním jsme se setkali teprve podruhé a opět jsme přesvědčivě zvítězili. A já musím opakovat své hodnocení z našeho prvního utkání. Kolín má několik velmi dobrých jednotlivců a určitě nemusí prohrávat takto vysoko. Bohužel ale jeho hráči nemají správné malofotbalové návyky a občas se tak dopouští z hlediska tohoto sportu zásadních chyb, za které pak platí. Věřím, že až se více sehrají, že mohou být pro ostatní větší výzvou“ uzavřel Benda, působící v tomto zápase přímo na hřišti.

Superligový podzim Most uzavře 16.11.2021 na hřišti Plzně. Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru