Vízek zapochyboval o inteligenci kmenového útočníka Brugg: Snad mně časem dokážeš, že trochu chytrej seš

Vízek zapochyboval o inteligenci kmenového útočníka Brugg: Snad mně časem dokážeš, že trochu chytrej seš

K nepříliš uctivému chování Michaela Krmenčíka už se v posledních dnech vyjádřila spousta fotbalových osobností - od Jana Rajnocha, přes Vladimíra Šmicera a Václava Němečka, až po Petra Švancaru. Že vám ale ještě někdo chyběl? Je to tak a nebojte, neochudíme vás ani o názor tradičního komentátora Ladislava Vízka, jemuž mu na serveru iSport.cz rovnou napsal otevřený dopis.

Takhle se podle jeho názoru normální fotbalista, sportovec a reprezentant nechová. "Nesmí se takhle chovat! Přemýšlím, kde se to v tobě vzalo. Chápeš vůbec, že v Plzni z tebe udělali fotbalistu, pomohli ti v kariéře, prožil jsi tam nádherné roky života, které už z paměti nikdy nevymažeš? A ty se k Viktorce tímhle způsobem zachováš? V tobě je nějaké zlo?," ptal se na stránkách Deníku Sport úspěšný internacionál, jenž nyní trénuje celek Karlovy Vary - Dvory.

To, že slavil kmenový forvard Brugg, jenž je ve Slavii jen zapůjčen, gól proti svému bývalému chlebodárci, Vízkovi nevadí. Štvou ho jiné věci."To vem čert, ale proč děláš hloupý idiotský gesta, urážíš fanoušky a o Plzni se vyjadřuješ jako o zku*vené? Poštval sis proti sobě všechny Plzeňáky, obyčejné fanoušky jiných klubů, plno trenérů. Uvědomuješ si, že nemáš zastání u nikoho? Kdybys po zápase na rovinu řekl, že ti ujely nervy, možná bych to akceptoval. Cítil bych z tebe pokoru, uvědomění si chyby. Jenže ničeho takového jsem se nedočkal. Uvědomuješ si, že to bylo silně přes čáru? Doufám, že tvé neakceptovatelné chování bude negativním příkladem pro ostatní. Víš, hrál jsem za Duklu. Ty si to nepamatuješ, ještě jsi nebyl na světě. Byl jsem, a doteď to stoprocentně platí, hrdej na klub, který mě vychoval, v kterém jsem se proslavil a který mně výrazně pomohl k angažmá ve Francii. Vydělal jsem si tam na tu dobu krásné peníze. Koupil si za ně hospodu, mohl podnikat. Nikdy, ale nikdy v životě by mě nenapadlo se o ní vyjadřovat jako ty o Plzni. Studem bych se propadl a všem spoluhráčům a lidem, kteří v Dukle nechali srdce, bych se nemohl podívat do očí. A piš si, že by se mnou nikdo z nich už nepromluvil. Myslíš si, že třeba Pavel Kuka by dělal taková gesta proti Slavii? Nebo Horst Siegl proti Spartě? Ne, za to dám ruku do ohně," pokračoval nasupený olympijský vítěz z roku 1980, jehož vyjádření nabídl server isport.blesk.cz.

Byť ho exreprezentant považuje za gólového plejera, o inteligenci pochybuje. "S tvým tátou chodím občas v Karlových Varech na pivo. Věřím, že nebude proti mně. Je to dobrej řízek. Chytrej chlap. Trochu mě to mrzí i za něj. Víš, vkládal jsem do tebe velké naděje. S kamarády se před startem ligy vždycky sázíme. Máme soutěž střelců, vybral jsem si tě jako svoji jedničku. Měl jsem tě, a pořád mám, za gólového hráče. Ale nevím, jestli inteligentního. Snad mně časem dokážeš, že trochu chytrej seš, a Plzni někdy v budoucnu prokážeš úctu," zakončil ve Sportu šestašedesátiletý odborník, jenž svého času dohrával kariéru v Le Havru.

Krmenčík se zachoval jako Adebayor, na jeho místě bych se styděl, říká Rajnoch. Jaké dva plusy zdobí Dočkala?

Zástupkyně Kalvacha s Janoškem: Krmenčík se vysmíval hráčům Plzně, kolik berou a chlubil se tím, kolik bere ve Slavii on

Podle Němečka ukázal Krmenčík svou malost a stal se ovcí. I Šmicer by prý byl ve svém věku produktivnější...

Zdroj: isport.blesk.cz