Fakulta ekonomická rozhodla o tom, kdo ji povede na další čtyři roky

04.11.2021 9:43

V čele Fakulty ekonomické Západočeské univerzity v Plzni bude stát i v následujícím čtyřletém období dosavadní děkanka Michaela Krechovská. Pro její setrvání se vyslovila většina členů akademického senátu fakulty.

Michaela Krechovská_ZČU

Michaela Krechovská, která fakultu vede od března 2018, byla jedinou kandidátkou na děkanku. Na svůj dosavadní mandát tak naváže druhým čtyřletým obdobím, které potrvá do konce února 2026.   

Doc. Ing. Michaela Krechovská, Ph. D., narozená roku 1982, absolvovala na Fakultě ekonomické ZČU magisterské i doktorské studium v oboru Podniková ekonomika a management. Ve stejném oboru se habilitovala na Ekonomické fakultě Technické univerzity v Liberci. Před nástupem do funkce děkanky působila na Fakultě ekonomické ZČU jako vedoucí katedry financí a účetnictví. Pro Fakultu ekonomickou získala certifikát „Partner in Learning“ od přední světové profesní instituce certifikovaných účetních v Anglii a Walesu a je fakultní koordinátorkou této mezinárodní certifikace.

Podle děkanky Michaely Krechovské má fakulta ve spolupráci s dalšími součástmi ZČU a regionálními partnery rozvíjet atraktivní vzdělávací nabídku, o to jak v Plzni, tak v Chebu, kde působí už od roku 1990. další. Chce také stále rozvíjet mezinárodní rozměr studia, který by měli podpořit i plánované programy. Michaela Krechovská chce zároveň do vzdělávacího procesu intenzivněji zapojovat externí odborníky z českého i mezinárodního prostředí.

Mezioborovost a mezinárodní rozměr by se měl projevit i ve vědě a výzkumu. Důležité je podle děkanky také to, aby vědecké výstupy byly uplatnitelné v aplikační sféře a veřejném sektoru, i proto chce podporovat například výzkum v oblasti dopadů globálních změn na společnost a životní prostředí.

 

foto: ZČU

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT